⬅ חזרה לאינדקס

לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 14:34
היי, אני דיי נמצא בצומת דרכים כרגע, החלטתי שאני מעוניין ללמוד את תחום הפיננסים, אחרי חיפוש באינטרנט הגעתי למקצוע של משווק פנסיוני, אבל אחרי עוד קצת חפירה אני כרגע די מעורער, שאלתי היא כזאת: עד כמה באמת קשה להתברג במקצוע הזה מבחינת סטאז' ובאמת להצליח בתחום הזה, משכורות, מציאת עבודה וכו' חשבתי על עוד אופציה של לימודים של ייעוץ משכנתאות/ להתחיל לעבוד במוקד משכנתאות של בנק ומשם להתקדם.

אשמח את דעתכם. עלי: כרגע בן 25 יש ידע במסחר בשוק ההון שאני למדתי( מתעסק לרוב באופציות)
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 21:37
סוכן ביטוח זה מקצוע שבעיקר מרוויח לפי יכולת השיווק והשכנוע (ויש שיאמרו יכולת ההפחדה וההסתרה). מי שיודע למכור קרח לאסקימוסים יצליח לעשות סכומים יפים. מי שחסר ביטחון או לא מרגיש בנוח למכור לאחרים, ירוויח פחות.

אלו שני תחומים מאוד שונים - מוקד משכנתאות של הבנק זה בסופו של דבר פקיד בנק. יועץ משכנתאות חיצוני הוא לרוב עצמאי וגם פה נדרשים לא מעט כישורים של שיווק העסק.

קח רק בחשבון שכיום זו תקופה פחות טובה של יועצי המשכנתאות, לאחר שבשנים האחרונות נכנסו לתחום המון "יועצים" (זה מקצוע בלי שום דרישות, כל אחד יכול להכריז על עצמו כיועץ), ועכשיו עם הקיפאון בענף הנדל"ן הרבה מהם מחפשים תעסוקה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2023 11:42
בחור בגילך שמחפש תעסוקה לטווח בינוני - ארוך חייב להביא בחשבון את השלכות האוטומציה.

נראה לי שבעשור או שניים הקרובים המקצועות שאתה שואל עליהם, כמו הרבה מקצועות אחרים בתחום הפיננסים, יעברו שינוי משמעותי, כך שרוב העבודה תיעשה על ידי מכונות והיצע העבודה לבני אנוש יירד מאד (אבל כנראה לא ייעלם לגמרי בעתיד הנראה לעין). הייתי מתחיל מבדיקה בכיוון הזה.

ההימור שלי הוא שמבין שני המקצועות, ייעוץ המשכנתאות בסכנת הכחדה גדולה יותר כי פונה לממוצע גילאים נמוך יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2023 19:57
תוכל להתחיל בלצבור ניסיון בחברת ביטוח/בית השקעות בעולמות של שירות/תפעול ולראות אם המקצוע מעניין אותך ומה יותר. זו לרוב תהיה התחלה טובה.

הלימודים להוצאת רישיון לא קלים ורקע מסוים יסייע להתחיל לזוז בכיוון.

יש דרישה ויש יכולת להרוויח שכר יפה כשכיר ועצמאי.

יכולת מכירה תתרום לתפקידי שיווק אבל זה לא רק ויש עוד נישות כבעל רישיון. כעצמאי יהיה מקום גדול למתן ערך ושירות אובייקטיבי

גנ לא עוסק בשיווק פנסיוני אך מכיר את העולם לאורך ולרוחב.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2023 16:09
תודה לכולם, אני יתחיל בתור תיאום פגישות באחת מהסוכניות שמציעות להתפתח בתחום ומשם נראה איך ילך
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 02:03
רעיון מעולה, תוכל ככה להכיר את התחום בחינם ולקבל החלטה בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2023 14:42
מה הכוונה

?

מוסדות לימוד? חברות השמה?

אשמח אם תפרט ואשמח מאוד אם תעדכן בנושא.