⬅ חזרה לאינדקס

חשש מרטיבות בדירה לקניה

🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2023 18:00
אשמח לעזרת הפורום.

מתכוון לקנות דירה להשקעה. במהלך המשא ומתן המקדים לחוזה, השוכר שגר בדירה סיפר כי הייתה רטיבות שטופלה על ידי המוכר ונפתרה. המוכר אישר את הדברים ואמר שרטיבות טופלה ונפתרה.

כעת במעמד החוזה, עורך הדין של המוכר הוסיף שורה כי בדירה אין כל פגם "למעט רטיבות בתקרה בדירה שבאחריות הבית המשותף".

בשיחה דרך עורכי הדין, עורך הדין של המוכר לא מתכוון להוריד את השורה מצד אחד, ומצד שני אין כוונה של המוכר לתקן את הפגם.

לדברי עורך הדין הנזק באחריות ועד הבית כי הוא מגיע מהגג שהיינו רכוש משותף.

אציין שהתיקון בוצע לאחר החורף האחרון, ובינתיים לא הייתה נזילה חדשה. כן ישנם סימני נזילה ישנה באחד הקירות.

אני חושש ממצב בו אני קונה דירה עם נזילה פעילה. מה גם שאיני יודע באמת האם הנזילה אכן מהגג או לא, ומה מידת האחריות שהועד מוכן לקחת.

הייתי שמח לעצתכם איך כדאי להתקדם במקרה הזה? לבקש הורדה במחיר הדירה מעבר למה שנקבע במשא ומתן? להתעקש כי יוודא כי הנזק מתוקן?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2023 18:02
נשמע לי כי הנזילה היא מהגג, אכן רכוש משותף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2023 18:14
יש לך איזה איש מקצוע שיכול להגיד לך אם כן יש רטיבות או אם לא אין רטיבות?

למה שלא תזמין בדק בית שבעלות סמלית יתן לך תשובה?

מישהו עבר על כל הליקויים בדירה לפני שאתה רוכש אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2023 18:16
הגג באחריות ועד הבית.

וגם קירות חיצוניים באחריות הועד.

השאלה היא, עד כמה הועד פעיל וישנה תמיכה של בעלי הדירות.

אם הועד ישנוני אז תעבור הלאה..
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2023 18:19
העו"ד צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2023 18:35
ואם אין ועד בית כמו במקרה של הבניין שאני גר בו?

(שוכר, הייתה רטיבות מהגג + קיר חיצוני).

בעלת הבית שלי שילמה כי אני גר בדירה כשוכר.

לי בתור שוכר אין את הזמן והסבלנות לחיות בדירה רטובה (והיה לי זמן וסבלנות במשך 3 חורפים שהבלגתי על המצב שהחמיר מחורף לחורף), בזמן שהיא מתווכחת עם האין ועד בית של הבניין שבו היא רכשה דירת גג מחולקת + שכן נרקומן גמול חולה נפש וחולה עצבים אלים שגר בדירת הקרקע ושמרחיק שוכרים סדרתי מהבניין (אין פה תיאור שהוא לא קשור למציאות).

רטיבות זה חרא.

ועד בית בבניין שאין בו שום שותפות בין בעלי הבתים אחד לשני + ריבים זה חרא.

אבל למען האמת, איש איטום מוצלח יכול לפתור אותה די בקלות ובעלות לא גבוהה במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2023 18:40
העו"ד עדיין צודק.

יחד עם זאת הייתי חושב פעמיים אם לקנות בית בבניין כזה, זה מתכון לצרות אבל הייתי בודק היטב את האיטום בגג ואם צריך גם מתמחר תיקון שלו.

זה לא נכון, זה מאד תלוי במצב האיטום וכמה שרוצים שהמצב יהיה תקין ואמיד לאורך שנים. איטום כהלכה לכל הגג זה דבר יקר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2023 18:49
אני רוצה להדגיש את זה.

אני בועד ויש לנו בבניין רטיבות שלא נפתרת כבר שנים. לא ברור אם זה עניין של ניקוז/ביוב/סדקים/צנרת. אבל בחורף חלק מהדירות סובלות וכל אחד מאשים את השני. אנשי מקצוע שהבאנו לא הצליחו לזהות את המקור.

לא הייתי ממליץ להיכנס למצב כזה אלא אם כן הדירה בהנחה משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2023 20:20
הייתי מבקש מהמוכר לראות ולהבין מה היה הליקוי ומה הטיפול, ובנוסף לוקח איש איטום שיתרשם מהמצב.

יכול להיות שהיתה בעיה מינורית שקל לטפל בה , ויכול להיות שלא. בכל מקרה אולי תלמד משהו מהתגובה של המוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2023 07:16
לפי מידרג איטום לגג של 150 מטר יעלה 8000 שקל, זה לסוג הזול. או 130 למטר ליריעות.

השורה התחתונה היא שזה יעלה גג 15 אלף, אלא אם יש בעיות אחרות חוץ מהגג.

המוכר שהגעת אליו כנראה כבר רוצה מאוד למכור אותה ולסיים עם זה, אתה בטוח לא הרוכש הפוטנציאלי שנרתע מעניין הגג. המוכר יודע שאין הרבה קונים בתקופה הנוכחית, נסה להוריד אותו אפילו ביותר מעלות התיקון ותטפל בזה אחר כך בעצמך.