⬅ חזרה לאינדקס

האם קרן כספית ומנייה עובדות אותו הדבר?

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 00:14
אם אני רוצה לקנות מניה, ואין מוכר במחיר שאני קונה אני לא אצליח לקנות. כמו עכשיו למשל בכספית איילון שניתן לקנות רק אם מישהו מוכר.

אבל, כאשר אני רוצה למכור קרן כספית, האם זה מחייב שיהיה בדיוק מישהו שיקנה כדי שהפעולה תצא?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 00:16
לא מחייב, זה כמו קרן סל שמייצרת יחידות חדשות לפי כסף שמבקש להיכנס ומפרקת יחידות לפי כסף שמבקש לצאת. שווי יחידה הוא סך הנכסים חלקי מספר היחידות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 01:37
זה קרן נאמנות.

אתה קונה מהמנפיק ומוכר למנפיק.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 01:47
שתיהן קרנות נאמנות אבל הקרן של אילון היא כרגע מוגבלת בשל אינטרסים של בית ההשקעות לפי מה שהבנתי בקרנות סל של מניות ממה שאני מכיר יש עושה שוק ולכן אין מה לדאוג מחוסר שכירות בקנייה. גם מניות של חברות ידועות אמורות להיות מאוד שכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 22:12
מעניין. גם אני נתקלתי בקושי לקנות באיילון כספית את מספר היחידות שביקשתי, והנחתי את אותה הנחה לא נכונה שזה מחוסר מוכרים. מקל לדעת שבמכירה זה נזיל כפי שתכננתי. אגב, מנהל ההשקעות בבנק צלצל להגיד לי שה״דירוג״ שהבנק נותן לקרן הכספית של איילון הוא רק 1 מ 5. שאלתי מה כולל הדירוג, הוא לא בדיוק ידע להגיד, ואז אמר שת׳כלס דמי הניהול שלה נמוכים והביצועים לא נופלים מהקרנות הכספיות האחרות (שזו הסיבה להעדפה שלי). נשמע לי סתם ה״דירוג״ הזה שלהם.