⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח נסיעות לחו"ל למי שאינו אזרח ואין לו ביטוח לאומי

🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 18:03
שלום לכולם,

אני טס עם משפחתי לארה"ב בקרוב למשך כשלשה חודשים.

אני אשתי ובני אזרחי חו"ל, אין לנו אזרחות ישראלית.

לבני שנולד לפני כחודשיים אין עדיין ביטוח לאומי, כך שאין לו לא מספר זהות ולא מספר ביטוח לאומי. מסמכי הזיהוי היחידים זה דרכון אמריקאי זמני ומספר מאוחדת זמני.

ניסיתי לעשות עבורו ביטוח נסיעות דרך מאוחדת, ישירות דרך הראל, ניסיתי דרך הפינקס ומנורה, כולם אמרו לי אותו דבר, אם אין לו מספר זהות ומספר ביטוח לאומי הם לא יכולים לבטח אותו.

מישהו נתקל בבעיה כזאת בעבר?

למישהו יש פתרון לדבר, איך אני יכול לבטח אותו?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 18:07
אתה יכול לקנות ביטוח אמריקאי ? בדקת אם אפשר?
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 19:09
לא מכיר את הפרטים אבל אם אתם לא אזרחי ישראל אז הוא גם לא אזרח ולא יהיה לו ת.ז, נכון?

בכל מקרה לא חייב לבטח עם ביטוח רפואי ישראלי, לא חסר חברות בין בארה"ב או הן בשאר העולם שיבטחו אותך. כמובן בד"כ בפרמיה יותר גבוה לשהייה בארה"ב. לתקופה שלך אולי גם תחפש short term health insurance לאזרחי ארה"ב.

היתרון של הביטוח הישראלי זה שהם די טובים בלשלם, ומאוד ששים להחזיר אותך לארץ כמה שיותר מהר ברגע שאפשר כדי שהמשך הטיפול יהיה על כתפיים של הקופות חולים
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2023 02:17
אני יעלה את המסקנות שלי בשביל הבאים אחרי-

ביטוחים אמריקאים לא יבטחו מי שלא תושב קבע בארה"ב.

גם short term health insurance מוגבל למי שהתגורר בארה"ב בששת החודשים האחרונים. לא עזר לי גם מה שהתגוררתי בעבר.

(כל האמור זה לביטוחים פרטיים, אני אישית מוגבל לממשלתיים בשל הכנסה גבוהה מידי, יתכן ושם הכללים שונים.)

יש אופציה נוספת של travel insurance ע"י חברות אמריקאיות, חברות המתמחים לזה ספציפית כמו IMG, 7corners ועוד.

מה שהתחדש לי זה שרבים מהם אולי אפילו רובם לא יבטחו אזרחים אמריקאים בשל רגולציות של הממשלה האמריקאית.

באופן כללי התנאים שם טובים בהרבה מחברות הביטוח הישראליות, הן מבחינת המחיר והן מבחינת הכיסוי.

אני אישית סגרתי על חברת IMG אחרי שבדקתי את הנתונים בחברות רבות, מהבדיקה שלי הם הזולים ביותר עבור הביטוחים המשתלמים ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2023 14:11
זה חדש לי, בד"כ גובה התקרה של הביטוחים הישראלים כולל אשפוז זה כמה מיליוני דולרים , ומה שראיתי באמריקאים זה הרבה פחות. בהתחשב שבוע בטיפול נמרץ פלוס ניתוחים יכול לעלות הון שם...
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 03:40
לחבר שלי היו אבנים בכליות כשהוא היה בארהב בביקור. 15,000 דולר חשבון לביקור בחדר מיון. אפילו בלי אישפוז, רק אמרו לו לשתות הרבה מים ושהולך מאוד לכאוב לו עד שהאבן תצא...