⬅ חזרה לאינדקס

VWRA vs IMID vs ISAC vs ⁉️ - פרדוקס הבחירה.

🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 19:05
עושה את דרכי בפתיחת תיק עצמאי ואשמח לשתף את המחשבות (לא ייעוץ, המלצה וכל השטיקים האחרים).

באג׳נדה אני שואף לתיק:

- 100% מנייתי (תיק לטווח ארוך)

- פיזור עולמי ככל הניתן.

- מיסוי מינימלי (קרנות איריות וכו׳)

- תיק יחסית פשוט לתפעול - מקסימום 3 ניירות, אידאלית פחות.

- דמי ניהול סבירים (אידאלית מתחת 0.2 אבל גמיש ביחס בהתפשרות על שאר הנקודות)

אופציות אפשריות ששקלתי:

1. תיק בעל נייר אחד - VT. כיסוי עולמי רחב, דמי ניהול נמוכים. נפסל בגלל חשיפה למס ירושה ומיסוי אמריקאי על דיוידנדים.

2. תיק בעל נייר אחד - ISAC או VWRA. נוטה ל-VWRA בגלל חשיפה ליותר חברות, מדינות (אסיה המפתחת, הודו).

3. תיק בעל נייר אחד - IMID. כיסוי עולמי רחב, דמי ניהול נמוכים (החל מחודש שעבר). אבל חשיפה נמוכה יחסית לחברות לעומת אופציה 2 (פחות נכסים בפועל). כמו כן ללא אפשרות מינוף ב-Interactive Brokers (אם כי מאמין שזה עשוי להשתנות בעתיד כשהקרן תגדל).

אני מאלה שלא צופים עתיד ורוד (לפחות לא ממש ורוד) לארה״ב לטווח הארוך, אז הייתי שמח להפחית חשיפה ולשים יותר משקל על שווקים מתפתחים.

הנטייה שלי היא ל-VWRA (אופציה 2), אבל הייתי שמח לתת אפילו עוד משקל לשווקים מתפתחים ועוד פיזור עולמי בדומה ל-VT וחברים (רק בקרן אירית).

מה דעתכם יכולה להיות האופציה הכי טובה לענות על זה? על פניו נשמע ש-IMID אבל משום מה אני לא רואה המון שיח עליו אז תוהה אם אני מפספס משהו.

נ.ב - משקיע דרך Interactive Brokers, לא תושב ישראל אז מיסוי וחשיפה למט״ח וכל שאר הירקות לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 19:26
להיפך, דוקא חשיפה יותר גדולה.

אולי קצת פחות חברות בפועל מVWRA, אבל מבחינת חשיפה imid חשופה גם לחברות קטנות בעוד ש VWRA ו ISAC רק לבינוניות וגדולות.

אין הבדל מבחינת חשיפה לשווקים מתפתחים בין 2 הקרנות הללו.

ההבדל היחיד זה חברות קטנות.

אין הרבה שיח כי עד לאחרונה היא הייתה יקרה משמעותית.

מאז שהורידו מחיר השיח התעורר
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 19:30
תודה רונן. האמת שנתקלתי בתגובות שלך בחיפושים בהקשר של IMID.

הכוונה שיש להם פחות נכסים (בגלל איזו ״שיטה״ אחרת לבחירת הניירות שמתעלמת מלכלול חברות בשבריר אחוז?) מה שגורם לי לחשוש ממודל ״חדש״ ואולי לא מוכח?

גילוי נאות - קטונתי להבין למה זה ככה והאם זה טוב/רע.

ושאלת newb אוף -טופיק - האם בגלל ההתעוררות השיח בנוגע ל-IMID המחיר שלה עשוי לעלות? מצד אחד יהיו יותר קונים מה שלכאורה אמור להגדיל את הביקוש, מצד שני להבנתי קרן אמורה לשקף את שווי השוק ולא השווי של להחזיק בנייר ״מבוקש״.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 20:05
תסתכל על המספרים, יש להם יותר אחזקות מ ISAC

לא מתעלם מכלום. פשוטים עושים sampling .

ממש לא חדש.

בעצם כל הקרנות על מדדים גדולים עושות את זה ממזמן. ההבדל הוא רק בהיקף.

לא.

אם כבר הוא עשוי לרדת.

ככל שקרן יותר נפוצה ככל העלויות שלה פר-שקל-מושקע קטנות יותר.

השווי כמובן שישאר צמוד למדד ולא מושפע מביקוש של הקרן הספציפית.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 22:44
תודה שוב.

אתה יודע איפה אפשר לראות גרף (כפונקציה של זמן) של גודל הקרן של IMID? לא ראיתי באתר הרשמי של SPDR.

סתם מעניין לראות את ההשפעה בפועל של דמי הניהול על משיכה של משקיעים חדשים לקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 23:17
לא מכיר גרף כזה.

אבל אתה יכול לראות בשרשור על הקרן בפורום את הגודל שלה בכמה נקודות זמן שונות כשדיברו עליה.

מאז שאני מכיר אותה, זאת פעם ראשונה ששינו דמי ניהול.

ועוד מוקדם לראות את ההשפעה של זה על הגודל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2023 22:28
רק אומר שגם ל VWRA יש חשיפה לחברות קטנות, תסתכל באתר שלהם
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2023 22:37
הסתכלתי.

רשום שם:

ואח"כ הסבר:

בנוסף, אם תלך לאתר של FTSE ותבדוק את הפרטים של מדד FTSE All-World תראה גם שם שרשום:

יכול להיות שבפועל VWRA מחזיקה כמה חברות קטנות, אבל זה רק כסוג של "תיקוני אחזקה" במסגרת ה index sampling שלהם.

בתור יעד, הם לא עוקבים אחרי חברות קטנות ולא מנסים לכלול את הביצועים שלהם בביצועי הקרן.

לעומת זאת אם תסתכל על VT, תראה שהיא עוקבת אחרי מדד FTSE Global All Cap Index שהוא כן כולל חברות קטנות.

וכמובן שגם מדד MSCI ACWI IMI ש IMID עוקבת אחריו, כולל חברות קטנות באותו אופן.

בעצם MSCI ACWI IMI הוא המקבילה מבית MSCI למדד FTSE Global All Cap Index, ואילו FTSE All-World היא המקבילה של MSCI ACWI (בלי ה IMI בסוף).
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2023 23:17
לא כל דילמה היא פרדוקס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 08:47
ראיתי בדף של ואנגארד שיש כמה בערך 3 אחוזים שמוקצים ל small caps, אבל מה שאתה אומר לגמרי makes sense.

יש עוד חשש בהשקעה ב IMID הוא שיסגרו את הקרן ויחייבו בפועל מכירה בלתי רצויה של ניירות (במידה והוא לא יצליח לגדול בקצב המצופה)

השאלה אם כדאי לחכות עם מעבר ל IMID עד שיצבור מספיק הון ובינתיים להישאר עם VWRA
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 09:46
את החשש הזה אני שומע כבר מעל 5 שנים. בינתיים הקרן רק גדלה, ולדעתי כבר מזמן הגיע לגודל מספיק "בטוח".

בכל מקרה, לפחות ב IRA זאת אחלה אלטרנטיבה כי שם פחות מפריע מקרה של מכירה כפויה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2023 21:58
קצת דרמה בשביל התשומת לב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2023 21:59
מאז שכתבתי את הפוסט הקרן גדלה ב-80 מיליון דולר (מעל 10 אחוז). מאמין שעד סוף השנה כבר תגדל ב-30%.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 16:15
אני בינתיים קונה VWRA, יכול להיות שאשנה את דעתי עד סוף שנה ואתחיל לקנות IMID, כרגע היתרונות של יציבות, ואנגארד ומחיר נייר ערך נמוך (יותר יעיל בקנייה) עולים כרגע על חוסר בשווקים קטנים לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 15:58
אתה עדיין ממשיך לקנות VWRA?

2 הקרנות עוקבות אחרי מדד שונה, יצא לך לבדוק אם קיים שוני במדינות של החברות הגדולות והבינוניות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 14:46
כן.

השוני היחיד הוא החיסרון ב Small caps.

העדפתי ללכת עם הנייר הזה למרות שהוא חסר שווקים קטנים.

הוא יותר פופולרי עם יותר כספים שהושקעו בו, והוא של ואנגרד (אולי יורידו דמי ניהול בהמשך)

חוץ מזה, רוב התיק שלי הוא עדיין VTI ו VXUS ככה שאני מחזיק גם חברות קטנות ברוב התיק.

עם זאת, אני לגמרי יכול להבין את אלו שהולכים על IMID, אולי יבוא יום ואתחיל להשקיע בו במקום, בינתיים מרגיש לי טוב עם VWRA.

ככה או ככה, זה לא כזה ביג דיל