⬅ חזרה לאינדקס

העברת דירה שניה במתנה לילד- חיסכון במס שבח

🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2023 13:47
שלום רב, ברשותי נכס בישראל שנקנה לפני כעשור ובמידה ואני מוכר אותו אשלם סכום משמעותי של 25% מס שבח על הפער בין עלות למכירה (דירה שניה).

יעוד הנכס אצלי הוא עזרה לילדים להתחיל את החיים. כרגע יש עליו משכנתה של X והכנסות שכירות שמשלמות פחות או יותר את המשכנתא.

חשבתי על הפתרון הבא כדי לא לשלם את המס שבח במסגרת החוק:

1. כרגע יש לי ילד בן מעל 20, אעביר אליו במתנה את הנכס ללא חיוב במס.

2. במידה ואצליח להעביר על שמו את המשכנתא (וגם השכירות שמתקבלת) זה הכי טוב. במידה ולא, אפרע את המשכנתא.

3. הילד יפתח חשבון בנק יעודי על שמו אבל אני אהיה בו מורשה חתימה לשם יעבור השכירות והמשכנתא כל חודש.

4. מבדיקה שערכתי, לאחר 4 שנים הילד יוכל למכור את הנכס ללא תשלום מס שבח ויעביר את הכסף לחשבון הבנק היעודי.

5. אני מעונין לתת לילד X% מהנכס לאחר המכירה ולהשאיר את שאר הנכס לשאר הילדים כך שבבגרותם כל אחד יקבל סכום שיעזור לו להתחיל את החיים. הכסף לשאר הילדים יעבוא מחשבון הבנק היעודי.

6. לצורך כך אצטרך לחתום עם הילד על הסכם והסכם ממון בין הילד לבין בת הזוג.

יתרונות: כמובן מיסוי

חסרונות: צריך לסמוך על הילד שבאמת יפעל לפי התוכנית, הילד הוא ילד מבין ענין שישתף פעולה. אני מניח שישנם גם דרכים משפטיות לוודא שהוא לא יוכל למכור את הנכס.

אשמח לתובנות למהלך מחברי הפורום
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2023 17:06
עסקאות מתנה בין קרובים מדליקות נורת אדומה חזקה אצל מס הכנסה.

למשל אם אתה זה שממשיך לנהל את הנכס מול השוכרים ובעלי מקצוע, או שהכסף חוזר לבסוף אליך, מס הכנסה עשוי לטעון שמדובר בעסקה פיקטיבית.

לא ממליץ לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2023 18:33
מתנה בלב שלם ונפש חפצה.

אם המשכנתא על שמו, זה אומר שהוא משלם אותה, כלומר הדירה לא מתנה.

אתה מורשה חתימה בחשבון? כלומר גם אתה מקבל את דמי השכירות, הדירה לא מתנה.

העברה לחשבון שבו אתה מורשה חתימה? הדירה לא מתנה.

אין בעיה, כל עוד החשבון שלו בלבד ולא גם שלך, והוא זה שירצה לתת לאחיו מתנה.

אין תוקף לאף אחד מהחוזים האלה.

אם הוא קיבל מתנה, אז הדירה היא שלו, ובכל הפרדה הדירה תישאר שלו, אם הוא לא קיבל ואתה מגבה את זה בהסכם איתו ואיתה, אז בזמן סכסוך היא תציג את ההסכם, ותוכיח שהדירה לא מתנה כלומר חציה שלה.

אין, כל דרך כזו ובעיקר הערת אזהרה בטאבו, תוכיח שהדירה לא ניתנה במתנה.

לא עורך דין ולא מבין בשום דבר, כל תוכן הרשומה הוא המצאה שלי והשימוש על אחריות הקורא בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 05:40
בטוח בזה?

להבנתי, מורשה חתימה הוא בעל זכויות לבצע פעולות בחשבון עבור בעל החשבון. הדבר לא מקנה לו שום זכויות בכספים. כלומר הוא לא בעלים. כלומר הוא לא מקבל את דמי השכירות.

לא עו"ד, לא ייעוץ משפטי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 10:04
לא בטוח בכלום, אבל במתנה בין קרובים יש להקפיד כפליים, אחרת רשות המסים יכולה לקבוע שזו עסקה פיקטיבית ולקבוע שומה על העסקה.

ואחרי זה לך תרוץ בין ועדות ערר לבית המשפט...
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 10:18
למה אתה מוכר אם הילדים עוד צעירים (נשמע שאתה חסר מנוחה)? אגב, לא ידעת שיש מס בזמן שרכשת את הדירה?

גם אחרי תשלום מס זה לא עוזר לילדים מספיק? זה בסך הכל 25% על הרווח בלבד, ואתה עוד מחלק את זה בין כמה ילדים, כך שההבדל עבור כל ילד בין אם שילמת את המס ובין אם לא שילמת אותו כלל הוא חסר משמעות לחלוטין בתמונה הכוללת של השפעה על עתיד הילדים ואורח החיים שלהם.

במקום להתעסק עם טריקים מפוקפקים למטרת התחמקות ממס שרק יסבכו אותך בהליכים משפטיים עם בני המשפחה, התעסקויות עם חשבונות בנקים נוספים, חוסר אמון בין האחים, לחצים, מריבות ומה לא, עדיף להניח לדברים כמו שהם, לשלם את המיסים כחק, ולהתרכז בשנים אלו בהקניית חינוך לילדים, חוויות, וחיזוק הקשרים המשפחתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 12:44
תודה על התגובות

אני מבין שבסופו של דבר, ההתחמקות הזו תגרום לי כאב ראש וסיבוכים משפטיים ומשפחתיים ומשאיר את ההחלטה הפיננסית לעזור לשאר הילדים בטוב ליבו של הילד במקום שזה יהיה בשליטתי.

עזרתם לי מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 12:48
וייתכן שגם לרעייתו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 14:41
או גרושתו
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 14:47
זה נכון, רציצי להדגיש שאנשים חושבים שאפשר להתגונן משפטית מפני פירוד ולא מביאים בחשבון שגם במקרה של הקמת משפחה, יחסים בתוך המשפחה הגרעינית עלולים להשתנות כשנכנסים חתנים וכלות מכל הכיוונים.

לי זה כמובן לא יקרה, אבל גם מי שזה כן יקרה לו, חושב כמוני שלו זה לא יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 15:12
1+