⬅ חזרה לאינדקס

תשלום שומה שגויה

🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2023 19:52
לפני כחודש הגשתי דוח שנתי, 2022, בו ציפיתי לקבל החזר של 2000 שח.

היום להפתעתי, ראיתי באתר מס הכנסה חוב של 17000.

באתר רשום שלא התקבל ההחזר שביקשתי כיוון שהדוח לא התבסס על מסמכים נאותים. (וכבר היום שלחתי במפל בקשה להסבר וממתין לתשובה).

ההתלבטות היא אם לשלם או להמתין לבירור:

1. האם עצם התשלום עלול להתנגש עם הדרישה לבירור ותיקון (כמו שלהבנתי קורה בתשלום קנס בעבירות תנועה, שהתשלום מהווה מעין הודאה באשמה).

2. במקרה של תיקון שומה, האם אקבל ריבית והצמדה על התשלום המיותר?

מהכרות קודמת עם הסניף הזה, זה עלול יכול להיות תהליך ארוך ומייגע לזכות בהחזר נכון

(באחד הפעמים מרחו אותי ממש שנתיים עד שהחזירו וגם אז, החזירו כ80 אחוז מהסכום ללא הסבר ברור לפער.)
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2023 20:07
לדעתי אתה חייב לשלם ותקבל ריבית והצמדה אם אתה צודק , או פתיחת ספרים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2023 21:35
יש הבדל בין לא לקבל החזר ללקבוע חוב בגובה פי 8.5.

ממה הוא נובע?

אם הם קבעו חוב הם חייבים לספק לך גם שומה.

אם מבטלים את החוב המקורי, מבטלים גם את כל הריבית וההצמדה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 11:58
עדיין אין שומה באתר, אבל להבנתי זה לוקח ימים בודדים לאחר שהם מפרסמים את הסכום.

אני מבטיח לעדכן.

אני רוצה להבהיר את השאלה שלי: אני שואל על ריבית והצמדה על סכומים שיושבים אצל מס הכנסה אבל לא מופיעים בשומה הסופית.

לצורך הדוגמה, נניח שהגשתי דוח בו טענתי, שאני לא חייב כלום.

ונניח שבשומה שהתקבלה, מס הכנסה דורש 10000, סכום שאותו אני משלם מיד.

נניח שלאחר שנה, הצלחתי לשכנע אותם שאין שום הצדקה לסכום שדרשו ולכן השומה מתוקנת ל-0 חוב.

האם על ה 10000 ששילמתי (סכום שאינו כלול בשומה הסופית) אני אקבל מדד + 4 לשנה (ממועד התשלום ועד מועד ההחזר)?

יש לי רעיונות לדברים שיכלו להשתבש, אבל נחכה לפרטים נוספים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 12:06
למיטב ידיעתי כן. היה לי משהו דומה לפני כמה שנים - קיבלתי שומה עם חוב על שנה מסויימת עקב טעות שלהם, שילמתי ולאחר מכן ביצעתי תיקון שומה ויצא שהם חייבים לי. למיטב זכרוני קיבלתי ריבית והצמדה על התשלום העודף.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2023 13:00
כן
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 10:43
שלום חברים, אני מעדכן בהתפחויות.

לפני כחודש שילמתי כ17000, "שומה שגויה".

לאחר בירור איתם, טענו שהתקבלו מסמכים ריקים עקב "באג".

רק לאחר הפעם השלישית בה צירפתי את אותם המסמכים בדיוק, הם סוף סוף התיחסו אליהם ותקנו את השומה.

על פי השומה החדשה, אני עדיין חייב כ2000 שח מס (לעומת 17000 חוב בשומה הראשונה, ולעומת החזר 2000 שאני דרשתי בהגשה הראשונית).

כתוצאה מהעדכון השומה, כבר קיבלתי לחשבון החזר מס של כ 15000 (לא בדקתי עדיין את עניין הריבית).

הסיבה להחזר 15000 ברורה מאוד מהשוואת 2 השומות: כ 9500 על תושב בישוב מזכה , וכ5300 על 2 נקודות זיכוי שלא נלקחו בחשבון בשומה הראשונה.

נשאר עדיין להבין את הפער של כ4000 שח, בין ה2000 החזר שביקשתי לעומת ה 2000 מס שחויבתי.

ולצערי, אני מתקשה מאוד להבין את מקור המספרים בשומה.

אני מתכוון לבקש מהם תקציר של הנתונים שהוזנו אצלם למחשב, לפי מספרי שדה.

בפעם הקודמת שהיו לי ויכוחים איתם, זה הציף בדיוק את השדה הבעייתי, חסך המון זמן, והוביל להחזר מס

(אז התברר שהם שינו ביוזמתם את סכום הדיוידנדים בארץ עליו דיווחתי, ובמקום כ7000 רשמו בשדה כ 15000 (להבנתי, הם הוסיפו לשם בטעות את הסכום של דיב חול)).
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 23:06
קרה לי אחד לאחד. אני חושב שיש להם איזו תוכנה לא סטנדרטית לפתיחת pdf, ובתצורה מסויימת של מסמכים זה לא מציג להם כלום. כמובן שבמקום להשתמש בכרום ולראות את המסמך יותר קל להם להגיד שהמסמכים ריקים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 05:20
גם לי קרה. הגשתי הכל והגשתי שוב. הם אומנם מסכימים איתי על ההחזר הגדול שהם צריכים להחזיר, אך בנתיים לא מוכנים להחזיר אותו בגלל המסמכים הלא נאותים...לא בטוח שאני מבין את האינטרס שלהם, בהינתן שעכשיו הם משלמים הצמדה וריבית...
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2023 09:22
מעדכן..

קודם תזכורת:

1. הגשתי דוח בדרישה להחזר של כ 2000 שח.

2. קיבלתי שומה שבה אני חייב כ 17000 שח, אותה שילמתי מייד.

3. לאחר בירור מולם ושליחה מחודשת של אותו הדוח בדיוק, קיבלתי חזרה 15000 שח (לכן נותר פער של כ 4000 שח מול הדרישה שלי).

החדשות:

לאחר ניתוח השומה החדשה, נמצאו הפערים הבאים:

1. סכום של כ 1500 שח, דיבידנד 15 אחוז, הוחשב פעמיים. פעם כדיבידנד ופעם כפקדון 15 אחוז.

2. לא התקבל זיכוי מס, עבור מס ששולם בחול (2700 שח).

3. הם שינו את הסכום של דיבידד 25 (שדה 141) והוסיפו לו כ 1500 שח.

לאחר ששלחתי מכתב עם פירוט הפערים, קיבלתי טלפון, מפקידה חסרת סבלנות, שאישרה שאקבל החזר של כ 3600 שח לאחר שנבדקו הטענות.

אני בתחושה שעדיין חסרים כ500 שח מול הדרישה המקורית שלי. אך החלטתי לותר ולא להמשיך לחפש את הפער.

1. אני ממש עייף מההתנהלות מולם...

2. זמן מלחמה, הם בטח עסוקים בהמון תביעות רכוש. זה כסף קטן, אז שיהיה כתרומה למדינה.

3. חשש מהתנכלות מצידם. הם באמת מפחידים אותי. המון כוח. אם יחפשו ימצאו.

בסופו של דבר, למרות שכמעט כל הדרישה שלי התקבלה, אני נשארתי עם המון תחושת אי צדק והמון כעס.

הם ממש שינו ערכים של שדות בדוח שהגשתי!

הם לא נתנו לי שום הסבר!

גם הפקידה שדיברה איתי בטלפון התחמקה כמעט מכל שאלה ששאלתי.

אני חושב שבהתנהלות תקינה, הייתי מצפה לטלפון מנומק עוד בשלב של הדרישה של ה 17000 שח.