⬅ חזרה לאינדקס

האם כדאי לגדר מדפלציה בימנו?

🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 21:08
היי,

בתיק ש50% ממנו זה מניות, כיצד הייתם מציעים לחלק את ה50% הנותרים?

ההתלבטות שלי היא בין:

1) להשקיע הכל בפקדונות בנקאיים, 25% מהתיק בפקדונות צמודי מדד, 25% מהתיק בפקדונות לא צמודים.

2) לחלק בין פקדונות בנקאיים צמודי מדד (25%) לאג"ח ממשלתי כללי (25%).

הסיבה העיקרית שאני שוקל לשלב אג"ח ממשלתי בתיק היא כגידור מפני דפלציה (האם יש סיבות נוספות לדעתכם?)

השאלה שלי היא האם יש חשיבות לגידור מפני דפלציה בשנים הקרובות, או אם יש סיבה אחרת לשלב אג"ח בתיק?

אשמח לאינפוט :)
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 21:14
היי,

אין הבדל בין האופציות ברמה העקרונית אם אתה משקיע לטווח ארוך.

בעתיד הרחוק ובדיעבד ברור שיתברר שיש הבדל כלשהו, אבל ככל הנראה הוא יהיה זניח לחלוטין ביחס להון שלך.

מה? דפלציה?! וגידור?!

נגמרו הדברים הנורמליים לחשוש מהם ?
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 21:32
היי תודה על התגובה :)

ההבדל הוא שהאופציה הראשונה לא לוקחת בחשבון תרחיש של דפלציה. במצב כזה 25% מההון יניב תשואה שלילית בגלל ירידה במדד.. בנוסף שוק המניות צפוי גם להאט בתרחיש של דפלציה והלניב אף הוא תשואה שלילית. במצב של דפלציה בקיצור אין מה שיגן על התיק. השאלה כמה התרחיש של דפלציה ריאלי בשנים הקרובות? האם זה סיכון שלא צריך לקחת בחשבון כשמכינים תיק השקעות בימנו? שואל ברצינות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 21:57
דפלציה זו מילה נורא מפחידה.

קצת כמו מפלציה.

בפועל זה אומר שכל המחירים יורדים, הלוואי עלינו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 22:12
מבין שזה כרגע לא משהו שנראה שעומד לקרות. השאלה אם זה לא משהו שיכול לקרות, למשל כתגובת נגד להעלאות הריבית, או כתוצאה של התערבות ממשלתית כלשהיא בשוק או כניסה של סכומי כסף גדולים לפקדונות בגלל ריביות אטרקטיביות.....

לא כל כך אמרתם את זה ישירות, אבל נשמע שאתם אומרים בזמנים שבו התרחיש של אינפלציה גבוהה מתממש, אין טעם לגדר מדפלציה? :)
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 23:00
יש טעם לגדר

אבל סיכון רחוק

השאלה מה היעד הפיננסי שלך

ומה סיבולת הסיכון שלך.

אם היעד הפיננסי קל להשגה

וסיבולת הסיכון נמוכה

תאמץ את התיק של הארי בראון.

גילי נאות: אני לא מגדר ולא קונה אג"ח ממשלתי ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 23:07
דפלציה תתרחש, השאלה מהו פרק הזמן שיש בו דפלציה ומהו פרק הזמן שיש בו אינפלציה. בדיוק לאותם זמנים קשים וקצרים יחסית שמהווים דפלציה יש שמחזיקים קרן חירום או נכסים שמייצרים מספיק cashflow. לטווח זמן מספיק קצר תיהיה דפלציה בדיוק כמו שהשוק לפעמים עולה ולפעמים יורד אבל מספיק שתסתכל על גרף של ערך הכסף לאורך 100 השנה האחרונות (למשל בארהב) כדי להבין מה הכיוון (בגדול משתדלים שתיהיה אינפלציה של 2% + צמיחה). כל עוד הכלכלה מבוססת חוב (ולא זהב או ביטקויין) ואינפלציה למעשה מהווה מס ודרך של הממשלה לשחוק את החוב שלה אז האינפלציה לא תעלם.

עקב השינויים הפוליטים שיש בעולם מאוד יכול להיות שהאינפלציה תעלה (למשל עקב מניעת סחר כי לא רוצים להיות תלויים במדינות אחרות) והצמיחה תקטן (למשל עקב הריבית שבאה כדי לרסן את האינפלציה).