⬅ חזרה לאינדקס

רכישה קרן אירית רחבה ב-IB לעומת רכישת אותה קרן בארץ: יש הבדל במדד היחוס?

🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 19:04
שלום,

אני מעוניין לרכוש קרן אירית הנמכרת גם בארץ וגם בחו"ל (ACWI). המטבע שכרגע זמין לי הוא דולר, ונמצא בחשבון בחו"ל. הבנתי שהמיסוי על קרן זו הוא ריאלי, ומדד היחוס הוא מדד המחירים לצרכן, כיוון שקרן זו מכילה מטבעות רבים.

האם יש הבדל במדד היחוס אם אקנה את אותו קרן דרך ברוקר זר (IB)? האם גם במקרה כזה מדד היחוס יהיה מדד המחירים לצרכן? אחרת, אני צריך להמיר את המטבע, להעביר את הכסף לארץ, ולקנות בשקלים (שזו המרה כפולה).
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 19:18
אתה בטוח שאתה לא מתכוון ל SSAC?

הקרן ACWI היא לא אירית ולא נסחרת בארץ אלא רק בארה"ב.

רק אם קונה/מוכר אותה בשקלים.

הברוקר לא משפיע. המטבע כן .

לא בטוח שזה משתלם. ההבדל בין מיסוי ריאלי לנומינלי הוא זניח בטווח הארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 20:06
צודק, אני מתכוון לקרן 1185164.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 20:17
מהשאלה נראה שיש לך חשבון ב-IB. אם כך, העלויות זניחות. תעביר את הדולרים ל-IB בעלות 0 אם הכסף בחול. תמיר לשקלים ב-IB בעלות 2 דולר. ותעביר את השקלים לארץ בעלות 0.

ואין המרה כפולה. בשקלים אתה כבר קונה את הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 00:56
ממה שאני הבנתי מדד היחוס של הקרן העולמית השקלית בארץ או מדד המחירים לצרכן, לעומת זאת מדד היחוס של אותה הקרן ISAC (או SSAC) הדולרית הוא הדולר. אני קונה חלק מזה וחלק מזה בשביל לחשב את המס ב-2 דרכים (דיברו כאן בעבר שאפשר להעביר, אבל יש לזה עלויות להמיר ישראלית לאירית ואז זה יוצא פחות אופטימלי. מצד שני המרת ש"ח לדולרים וקניית קרן דולרית לאורך שנים בסופו של דבר גם תגיע לעלויות עודפות מסוימות, אבל הסחבת תהיה נמוכה יותר).

* לא מייעץ/ממליץ ואין לי מושג אם מה שכתבתי נכון ויש לבדוק עם גורמים מוסמכים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 03:29
אתה מתכוון למדד לצורך חישוב מס ריאלי, לא מדד היחוס.

מדד היחוס של הקרן הוא MSCI ACWI.

בכל מקרה ההבדל בין מיסוי ריאלי (יחסית למדד המחירים) ומיסוי נומינלי (יחסית לדולר) הוא זניח לטווח הארוך.

לא הבנתי למה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 11:53
למה הוא זניח? למיטב הבנתי בטווח הארוך לא אמורים להיות הבדלים גדולים בין השקל לדולר אבל אינפלציה סביר שתהיה (אחת מהסיבות להשקיע את הכסף מלכתחילה)
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2023 12:04
כי מתמטיקה.

אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום, יש המון דיונים בנושא.

תסתכל על זה ככה, בסוף המס שתשלם חסום מלמעלה ב25% מסך הכסף שלך. ככל שיש יותר רווח, ההפרש בין מיסוי נומינלי וריאלי ניהיה קטן באחוזים.

ההבדל בין לשלם 22% מכל הכסף שלך לבין 23% מכל הכסף הוא זניח (1% על פני 30 שנה זה 0.03% בשנה)