⬅ חזרה לאינדקס

שכיר בארץ וsole proprietor בארה"ב

🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 19:52
שלום,

חיפשתי ברחבי האינטרנט מה נדרש אזרח ישראלי ואמריקאי לדווח בארץ ובארה"ב במקרה שהוא שכיר בארץ ופרילנסר (נניח יועץ) בארה"ב.

ברור לי שמבחינת הדו"ח בארה"ב זה פשוט עוד מקור הכנסה. לא ברור לי מה הסטטוס מול תשלומי social security.

בארץ אין לי מושג מה המעמד. שכיר ועצמאי? שכיר שאינו עונה על ההגדרה?

צריך לפתוח תיקים במע"מ?

@FIYaacov האם אתה יודע או יכול לתת לי כיוון לחיפוש? אני מהמר שאני צריך יועץ מס של שתי המדינות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 22:33
בארץ צריך לפתוח תיק עצמאי, אם צפוי פחות מ5,000 רווח שנתי ומספר שעות עבודה מצומצמות, אפשר להיות עצמאי שאינו עונה להגדרה ולצמצם חלק מכפל הבט"ל.

אם יותר, אז עצמאי מלא, ותשלם את מלוא ביטוח הלאומי בשתי המדינות.

בעניין מס הכנסה, היות ואתה תושב ישראל, למרות שהלקוחות אמריקאיים, לישראל מגיע ביס ראשון במסים, ואתה תוכל לדרוש זיכוי מס זר בדוח האמריקאי שלך, בדומה למנגנון עם ההכנסה שלך כשכיר.

לעניין מע"מ, בהנחה וכל הלקוחות שלך תושבי חוץ, כדאי לך להיות עוסק מורשה.

על תושב חוץ, נדרש לשלם 0% מע"מ, מלבד אם יש ביניכם זיקה או קרבה.

מצד שני, תוכל להזדכות על מע"מ מההוצאות העסקיות שלך, כך שכל חודשיים תקבל החזר ממע"מ.

אם יש לך הכנסות מאוד גדולות ויציבות (למשל רווח של מעל 15,000 לחודש בממוצע), שווה לשקול להקים חברה בע"מ ישראלית ולתת את השירות דרכה, ולמשוך במידת הצורך משכורת כשכיר. זה יבטל לך את חבות ביטוח הלאומי בארה"ב, אך נטל הדיווח שלך יגדל בכ2,000-3,000 שח לחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 22:51
תודה רבה! @FIYaacov עושה המון שכל. חשבתי לנסות לחלטר קצת בupwork, יש שם כל מיני משרות ייעוץ שתפורות על הכישורים שלי ולא נראה שיש הרבה היצע מבחינת פרילנסרים שם.

אני ממש תוהה אם עלויות הביטוח הלאומי הכפול יאכלו כל רווח צפוי. זיכוי מע״מ נראה מפתה, אבל אני מניח שאני צריך להראות הכנסות, לא רק הוצאות.

אני לא מכוון לסקאלה של חברה, משרת השכיר שלי כבר שותה את רוב הקשב שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 22:57
נכון, אבל לרוב יש שנה/שנתיים גרייס. כלומר לא יתעמקו אם אתה עסק פיקטיבי, אם בשנה/שנתיים ראשונות תציג הפסדים.

אז אם זה פחות מרווח של 2500 לחודש ופחות מ12 שעות בשבוע, אז תוכל לא לשלם בט"ל בארץ כלל.

ואז תשלם את מס ההכנסה המקסימלי מבין שתי המערכות (כנראה בישראל), תצטרך לשלם 15.3% בארה"ב, אבל בהנחה וזה בגין הכנסה עצמאית מדווחת של מעל $6,400 לשנה במשך לפחות עשרה שנים, תקבל גם קצבת סושיאל סקיוריטי בגיל זקנה (צריך לשקלל את זה אל מול הWEP)

ומע"מ כאמור לא תשלם (ואף החזרים) בהנחת לקוחות שהם תושבי חוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 23:22
בוא נראה אם הבנתי - הנה סדר הפעולות:

אני לא מאמין שבהתחלה אגיע לסדרי גודל של אלפים ולכן -

בארץ:

פתיחת עוסק פטור -

1. פתיחת תיק במע״מ, אני אצטרך לשלם כלום, אבל לדווח פעם בשנה

2. פתיחת תיק במס הכנסה (שונה מהתיק הקיים כשכיר שחייב בדיווח?)

3. פתיחת תיק בבט״ל - אין תשלום אם פחות מ12 שעות ו2500 שקל הכנסה, אם עברתי משלמים.

מבחינת דיווח - דו״ח שנתי רגיל, עם תוספת של ההכנסות שנצמחו בחו״ל?

בארה״ב:

1040 רגיל עם דיווח על ההכנסות הנוספות, לבקש זיכוי מס זר גם עליהן ולשלם את הביטוח הלאומי שם.

אם אעבור את התקרה של עוסק פטור, אצטרך לעבור להיות עוסק מורשה.

במצב כזה בארץ אצטרך לשנות את ההגדרה אבל מצב התשלום לא ישתנה במע״מ (כי הלקוחות בחו״ל), כן אוכל לבקש זיכויים.

במס הכנסה אין הבדל, ובבט״ל בכל מקרה אצטרך לשלם כבר כשעברתי את ה2500 לעיל.

גם במקרה הזה אין הבדל בארה״ב.

אם מתחשבים בwep, מדובר בערך ב1500$ בפרישה, לכל היותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 23:36
למישנו שיש רק לקוחות זרים, עדיף לו עוסק מורשה.

כי על הקבלות שלו חל מע"מ 0%, אבל הוא עדיין יכול להזדכות על מע"מ שהוציא בהוצאות עסקיות - נקרא מע"מ תשומות (ובכללן הוצאות עבודה מהבית ושימוש ברכב).

עוסק פטור אינו יכול להזדכות במע"מ תשומות.

אכן צריך לעדכן אותם שיש לך עסק עצמאי, והם גם משנים את הסיווג.

בתוספת דוח רווח והפסד, שכולל דרישה של הוצאות עסקיות כמו גם הוצאות עבודה מהבית ושימוש ברכב. מה שמשלמים עליו מס זה רק על הרווח (קבלות פחות הפסדים).

שים לב שאתה נדרש להוציא חשבונית, גם אם הלקוח בחו"ל.

רק אציין שגם בSchedule C ניתן להכיר בהוצאות מוכרות, אך הם לעתים שונות מאלו בארץ.

כלומר לא ניתן לקחת רווח מהעסק בארץ ולהכפיל בשער המרה ממוצע (אך רבים מאנשי המקצוע פועלים כך).
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 20:03
@FIYaacov בקריאה של נהלי הביטוח הלאומי בארץ נראה שאם ההכנסה כשכיר עוברת את תקרת הביטוח, ההכנסה כעצמאי תהיה פטורה מביטוח לאומי. אני צודק?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 21:47
צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 22:23
קצבת זקנה ישראלית לא גורמת ל wep
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 22:26
כמובן, מצטער אם נתתי רושם שכך, רק שצריך להתחשב בWEP בעת חישוב כמה קצבת SSA נקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 23:29
תודה על ההבהרה.

פתאום נראה מאוד מפתה להיות גם עצמאי.

ניכוי הוצאות מול מס הכנסה

ניכוי מע"מ על חלק מההוצאות

ופטור מביטוח לאומי נוסף בארץ

התשלום לביטוח לאומי בארה"ב יהפוך לקצבה נוספת בעתיד.

חוץ מעוד הכנסה שממוסה ב50% וזה מרגיז, ומעט דיווחים נוספים, אין הרבה downside.