⬅ חזרה לאינדקס

זוג פנסיונרים עם 600 אש"ח - איך שומרים על הערך בתקופת אינפלציה?

🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 13:13
אהלן,

מנסה לעזור להוריי להשקיע את הכסף הנזיל שלהם בצורה נכונה, קראתי את השרשורים שבפורום בנושא ואשמח לסיוע עם כמה סימני שאלה מכיוון שרובם מתקופת ריבית אחרת לגמרי.

שניהם גמלאים עם הכנסת קצבאות ושילוב של פטורים ממס הכנס ומוציאים פחות מהמשקיעה בימים הכי חסכניים עם הוצאות גדולות אחת לכמה שנים (שיפוץ בית/רכב וכו').

אני קורא של הבלוג והפורומים מספר שנים ומשקיע סולידי בעצמי, אבל מצאתי את עצמי מתבלבל מבחינת תשואות, מיסים וירושות.

סכום להשקעה

- כ600 אלף ש"ח.

- הפרשה חודשית של כ5 אלף ש"ח

קווים מנחים

- שמירה על ערך הכסף לאור האינפלציה

- תכנון ירושה

- פשטות על חשבון תשואה - לא רוצים להתעסק עם הגשת דוחות מס להחזר וכו' - רוצים לשגר אותי להתעסק עם זה ולשכוח מזה

- סכום של כ50-100 אש"ח זמין מיידית בכל רגע.

סימני שאלה ואפשרויות השקעה

חשבתי להשקיע את מרב הכסף בקופת גמל כדי לקבל את ההטבות ממס באופן מובנה ומיסוי מופחת בירושה, ואת שאר הכסף לשים בפק"מ ובקרן כספית בבנק שתהווה הסכום הנזיל למשיכה ואת ההפרשה החודשית להעביר לקופות גמל להשקעה עם השלמה למקסימום השנתי.

- השקעה בקופת גמל לפי תיקון 190 - הבנתי שבסביבת האינפלציה הנוכחית זה הופך לפחות משתלם לאור החישוב הנומינלי מול ריאלי, איך אני יכול לחשב מה עדיף?

- האם הפטור של הגמל להשקעה ישתלם מול יתרונות הקרן הכספית או שהן ישיגו את אותה התשואה בניכוי הוצאות הניהול?

- מה קורה שמפקידים לגמל להשקעה אחרי גיל 60? ניתן למשוך ללא מס רווח הון בכל עת?

- האם יש כלי השקעה שאני מפספס?

לאור חוסר ההבנה שלי ושלהם והרצון בפשטות מקסימלית אני מתלבט אם לשכור שירותי ייעוץ השקעות פנסיוני/רואה חשבון שיתעסק עם ענייני המיסוי, ההורים שלי נפלו לשרלטנים בעבר ויש להם אמון נמוך ביועצים למיניהם שלא לדבר על יועצי ההשקעות של הבנק.

תודה רבה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 13:19
את הסכום הקיים הייתי שם בקרמבולה שנותן הצמדה מלאה למדד ונזילות.

נדמה לי שהמיסוי שם ריאלי (תוודא כי אולי יש שם חלופות שכן ממוסות) ואז גם אין מס במשיכה
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 13:33
הנזילות והמיסוי הריאלי הם במידה ובוחרים למשוך את הכסף בחלופה של צמוד מדד.

החלופה השניה היא לקבל ריבית קבועה שאינה צמודה לפי אחוז שסוכם מראש אבל אז הכסף נעול ל3 שנים.

ניתן להחליט ולבחור בין החלופות השונות לכל אורך החיים של הפקדון.

צריך לשים לב כי יכול להיווצר מצב שבו חודש לפני תום 3 השנים כדאי למשוך בצמוד מדד ובמיסוי ריאלי. כי אם מחכים 3 שנים אז המשיכה תתבצע אוטומטית לפי המסלול עם התשואה שברוטו יותר גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 13:35
לא ברור בני כמה ההורים, אבל אם מדובר להשקעה של 20 שנה קדימה (כולל אולי מרכיב הירושה) אז אפשר לשקול גם חלק מנייתי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 13:47
רק אם בטוחים שהן ההורים והן כל מיני בעלי אינטרסים נוספים מסוגלים לראות אדום בעיניים.

או במילים אחרות - אתה צודק לגמרי כלכלית. בנסיבות של קרבה משפחתית, הייתי מאד מאד נזהר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 13:57
ברוך הבא לפורום.

הייתי מוציא את עניין הירושה מהתכנון הכלכלי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 13:58
תודה, אנחנו גם במזרחי אז קרמבולה בהחלט יחסית קל לביצוע.

ההורים קרובים לשמונים, הלוואי שיהיו להם 20 שנה טובות אבל זה אופטימי מאוד.

מבחינת אדום בעיניים - אני היחיד שאראה את זה ביום יום אבל בהחלט צריך להזהר דווקא בגלל המשפחתיות שבאירוע.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2023 08:51
לדעתי יש 3 אפשרויות פשוטות:

1. להפקיד 480K - 530K בפיקדון במזרחי שנותן הצמדה + ריבית 1.5% - 2%. ביתר לקנות אג"ח ממשלתי צמוד מדד שזמן פרעונו הוא בעוד 2 - 3 שנים (גם הוא נותן תשואה של 1% - 1.5% אם מחזיקים אותו עד לפרעון).

2. לקנות בכל הכסף אג"ח צמוד מדד שזמן פרעונו הוא בעוד 2 - 3 שנים.

3. היה פעם במזרחי פיקדון צמוד מדד או ריבית מובטחת (הגבוה מבינהם). פיקדון זה היה נזיל לאחר חודש. נדמה לי ששמו היה קרמבולה. תברר אם הוא עדיין קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2023 09:12
אני הייתי בוחר באפשרות הזו.

לגבי הפקדון: כדאי לשים לב שבשרשור הפקדונות כבר דווח על מדד + 2 בבנק דיסקונט, בפקדון סגור לשנה.

אז יכול להיות שבסכום של חצי מליון, ובנעילה ל2-3 שנים, יסכימו אפילו לריבית יותר גבוהה, שווה לבדוק.

בכל מקרה, ההצעה מבנק דיסקונט יכולה גם לשמש כקלף מיקוח מול מזרחי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2023 09:26
מניסיוני זה לא נכון, יש בדרך כלל נכסים נוספים שמתעלמים מהם כמו קה"שים, נדל"ן, ביטוחי מנהלים, קופות גמל, קרנות פנסיה, פקמים וכו' וכו'

תלוי בסכומים הכוללים, באופן כללי בסכומים גבוהים עדיף ללכת ליעוץ בלתי תלוי הבעיה שאין כאלה, הייתי מתעקש:

1. שאתה משלם לו את הסכום ישירות.

2. שהוא לא משווק מוצר כזה או אחר, גם אם יש גילוי נאות, ברגע שהוא משווק X הוא משווק, לא יועץ, מה זה משווק? אם הוא מקבל תגמול או תמורה כלשהי ממוצר שהוא ממליץ לך עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2023 09:41
אתה מדבר על הוצאה שנתית של 10% מהסכום בשנה הראשונה (בשנים הבאות האחוז ילך ויגדל ככל שהקרן תצטמק).

למה הם צריכים למשוך 5K בחודש באופן קבוע? הפנסיה וקצבת הזיקנה לא מספיקות להם? ככל שהכסף יושקע ללא משיכה לשנים רבות יותר - כך אפשר יהיה להשקיע בכלי בעל פוטנציאל תשואה גבוה יותר. זה הגיוני יותר למטרת הורשה לדעתי.

בכל אופן, אם המצב דורש את זה -אין מה לתכנן על ירושה משמעותית, אם בכלל. הירושה תגיע מהדירה כנראה.

חסרים פרטים נוספים - יש מקורות הכנסה נוספים? בדקת בהר הכסף ובהר הביטוח אם ישנם כספים שהשתכחו?

מה לגבי הבטחון הבריאותי-סיעודי שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2023 10:19
מדובר על חברי קיבוץ לשעבר בגיל מבוגר, עצם העובדה שיש פנסיה כלשהיא זה נחמד.

מתנצל, טעות שלי בכתיבה- הכוונה לאפשרות השקעה נוספת של כ5 אלף בחודש מתוך הכנסה פנויה.

בנתיים לסכום העיקרי קיבלנו הצעות דומות למה שכתוב פה, מדד +1.8-1.9 או ריבית קבועה של 4.5-4.8

תודה לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2023 11:07
בפיקדון שצמוד למדד אין מס במשיכה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2023 11:22
25 אחוז מס על רווחים ריאליים (כלומר, רק על רווחים מעבר למדד).

מיכוון שקרמבולה, באפיק הצמוד, לא נותן שום ריבית, אז אין מס באפיק זה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2023 14:15
אם הם בתזרים חיובי למה הם צריכים את הכסף..?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2023 15:41
אז זה ממש לא סיפור מורכב, כל סוכן/יועץ פנסיוני יוכל לעשות זאת בשבילך בצורה טובה, אם תרצה הפניה צור קשר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 15:32
מעדכן שבדומה להצעות כאן השקענו את הכסף בבנק שלהם בצמוד מדד + 2.0 סגור לשנה ובפיקדון נוסף צמוד מדד אך נזיל, כך שהם יכולים לראות את כל התמונה יחד כולל העו"ש.

תודה לכולם!