⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול בתיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2016 10:12
שלום,

קיבלתי הצעה מהבנק שלי לתיק השקעות עם דמי ניהול 0 וקניה/מכירה של 0.15% על קרנות סל וכו'.

יש לי שתי שאלות:

א. האם זה טוב?

ב. אם אני רוצה תיק בסיכון גבוה (השקעת טווח ארוך לילדה על פי העיקרון של המשקיעה), איך עובד הנושא של דמי הניהול של הקרנות שרוכשים? אלו דמי ניהול בנוסף לדמי הניהול שהבנק לוקח?

תודה,

אלעד
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2016 10:32
@אלעד ר

מבלי לייעץ, אדם יכול לרכוש מגוון קרנות כמו קרנות ישראליות, אמריקאיות ואיריות הנפוצות בפורום.

את הישראליות ניתן לרכוש בשקלים ואין צורך בהמרה, אך הן סובלות ממספר בעיות חמורות לדעת רבים בפורום.

את האמריקאיות תוכל לרכוש בדולרים על ידי ביצוע המרה. לאדם אמיד מאוד (כמוך), הבנק יציע עמלת המרה נמוכה מאוד (0.1% ומטה) מבלי לספר לך שהוא עושק אותך כשהוא לוקח כ-0.9% מרווח המרה מהשער הרציף בכל המרה. זה טוב? לא.

את האיריות אפשר לרכוש בדולרים או ביורו (תלוי בקרן) וגם כאן דרושה המרה.

לכל הקרנות יהיו דמי ניהול וגם אם עכשיו דמי הניהול של חלק מהקרנות הישראליות הן אפס, הן יעלו בעתיד. דמי הניהול של הקרן מתווספים לאלו של התיק.

כדאי להעמיק בקריאה בפורום ובבלוג כדי למנוע טעויות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2016 10:33
אפשר להשיג 0.1%. וצריך לוודא ש"דמי שמירת ניירות ערך" הוא 0.

דמי ניהול (ונאמנות) של קרנות יורדים ישירות מהקרן עצמה. הרווח (או ההפסד) שתראה בסוף שנה יהיה הרווח (או ההפסד) של נכסי הקרן אחרי הורדה של אחוז דמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2016 10:35
א.

כתבת "קרנות סל". האם התכוונת לקרנות נאמנות בארץ, תעודות סל בארץ או קרנות סל בחו"ל?

בדוק האם ישנה עמלה מינימלית. יש בנקים שיאמרו לך שהעמלה היא 0.05%, עם מינימום של 50 ש"ח.

השאלה אם העמלות טובות תלויה במטרת, תדירות ואופן ההשקעה.

תוכל להשוות לסקר העמלות בדף הפרופיל של @adamshalev .

ב.

כן. דמי הניהול של הקרן יורדים ישירות ממחיר היחידה. כך, קרן שעוקבת אחרי ת"א 25, תפגר אחרי המדד בשיעור דמי הניהול, גם אם העקיבה שלה מושלמת.

עריכה:

צמד נינג'ות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2016 10:40
תודה רבה!

אברר את הנקודות..