⬅ חזרה לאינדקס

מניעת צרות בעתיד

🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 07:45
למשפחה שלי יש נכס לא קטן ודי יקר שלא נוצל כיאות בשנים האחרונות. בחלק ממנו מתגורר אחי עם אישתו. עמדתי על כך שאבי יחתום איתם חוזה שכירות כדי למנוע תקלות עתידיות. השאלה שלי היא האם חוזה שכירות הוא תנאי מספיק כדי להתמודד עם תסבוכות משפטיות מכל מיני סוגים כמו בעת גירושין, וכו ? או שיש עוד דרכים אופציונליות או הכרחיות לפעול בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 11:25
לדעתי מעט בעייתי, אבל תן יותר פרטים.

למה אתה מתכוון

מה החלק הזה? האם זו חצי דירה או יחידת דיור ומי גר בחלק השני?

האם אתה מקבל גם כן מההורים משהו שווה ערך למה שמקבל אחיך?

בגדול, חוזה שכירות זה כמו הכרזה/הצהרה שהחלק הזה לא ניתן בירושה או כמתנה אלא ברור שהכוונה היתה להשכיר.

תנדב עוד אינפורמציה כדי שנבין מה קורה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 12:38
מדובר בבית שבנוי על חלק קטן מהשטח. בחלק האחר נמצאים עוד כמה שוכרים שאינם קרובי משפחה. כרגע אני לא מקבל כלום מאף אחד. בחוזה הוספנו סעיף שיש הבנה שפרק הזמן שהוא יקבל באותה דירה בחינם ,תינתן גם לשאר האחים בתורם. מה שאני רוצה לדעת הוא האם חוזה השכירות הזה מספיק כדי למנוע בעיות בעתיד, ושמבחינה משפטית יהיה ברור שהנכס נשאר בבעלות הוריי. או שבגלל שמדובר בקרובי משפחה המצב סבוך יותר ולא די בחוזה שכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 13:38
אני אתאר לך את המצב של "פעמונים" - המשרדים ב-פ"ת הם תרומה לארגון.

עדיין יש חוזה שכירות על סך 1 שח לשנה, על מנת שיהיה ברור שלא מדובר במתנה לארגון ולתורם יש את הזכות לדרוש פינוי המשרדים.

מצידך - שהכסף שאחיך ואשתו ניתנים יושמו בקופה חסכון ויקבלו את כל הכסף חזרה בבוא היום.

אבל שיהיה חוזה שמסדיר את הזכויות של אחיך ואשתו בנכס, שמסביר שהבעלים לא מוותרים על זכויותיהם ושעומדת להם הזכות לדרוש את פינוי הנכס.

מעבר לכך - יעוץ עם עו"ד שמתמחה בנושא יכול להיות שווה זהב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 13:55
צוואה כתובה ומנוסחת על ידי עו"ד הבקיא בעריכת צוואות תפתור את כל התסבוכות החוקיות בעתיד אלא אם כן מדובר בנחלה חקלאית.

חוקי הירושה לא חלים על נחלות חקלאיות שם המצב מסובך וכואב יותר, שכן לא ניתן לחלק נחלה חקלאית בין יורשים מכח הסכמי חכירה שונים בין אגודות המושב למנהל מקרקעי ישראל.

גלוי נאות: איני עורך דין.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 15:27
1+ כל החוקים הללו הם פשוט סיוט (גר במושב כזה בדיוק)
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 21:30
אני בכלל לא חושב על צוואות כרגע. אני רק רוצה למנוע מצב בו נניח אחי מתגרש וזוגתו תובעת חלק מהנכס. אני מכיר מהסביבה המאד קרובה שלי אנשים שהסתבכו מאד כי סמכו על הרצון הטוב של כל הנוגעים בדבר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 21:34
בגלל זה אומר שוב - שיהיה חוזה שכירות שמבהיר מה הזכויות של הזוג בנכס.

ואחזור על ההמלצה - דבר עם עו"ד שמתעסק בתחום. יעלה X להתייעצות, תקבל תשובה מוסמכת, אולי גם חוזה מוסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 21:48
חוזה השכירות מיושם בפועל או שנשאר על הנייר?

כלומר, כתובים בו דמי שכירות שמשולמים?

חוזה שכירות שלא מיושם יכול להעמיד את אחיך במצב פחות טוב מאשר מצב בו אין בכלל חוזה כי אפשר לטעון שהוא מוכיח שלא היתה כוונה ליחסי שכירות.

מעבר לכך, ברור שצריך להתייעץ עם עורך דין.

וממש בצד, לא ברור מה הקשר בין מה שנותנים לאחים האחרים לבין חוזה שכירות. דווקא הדברים האלו הם מתכון לצרות עליהן כתבת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2016 22:32
אם מדובר בנחלה במושב :

ההמלצה הכי חשובה שלי לכל המשפחה ולא רק לך זה לשבת ולדבר בצורה פתוחה וגלויה על הנכס היקר הזה. לקבל החלטות שמקובלות על כולם. בשקיפות מוחלטת . ועם עזרה מקצועית לאו דווקא מעורך דין אלא ממגשר הבקיא בנושא. ( או עורך דין שהוא מגשר המייצג את כל האינטרסים של כל בני המשפחה במשותף.)

מכירה לא מעט מקרים מזעזעים ממש במשפחות מצוינות. ( שפשוט לא יודעות לדבר על כסף, או להתמודד עם מחלוקות)

מספיק שאחד האחים מחליט לקבוע עובדות בשטח ונוצרת בעיה, ( מספיק שמגלים שמושים חורגים בנחלה - ומתפתח ויכוח מי צריך לשלם עליהם את הקנס )

או גירושין כפי שצינת ,או פשוט מצב בו לאחד האחים יכולת כלכלית משמעותית גדולה משל האחר והוא משכנע את ההורים להעביר אליו את הנכס תמורת עזרה להורים בלי לידע או לפצות את האחרים.

ועוד ועוד

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2016 06:28
כמו שאחרים אמרו, אתה חייב עו"ד.

אבל לדעתי צוואה תפתור את הענין שבין האחים כי היא גוברת על כל מני הסכמים אחרים.

לגבי מצב של גירושין של אחיך, אם בצוואה כתוב שאחיך בלבד הוא המוטב, זה לא יהיה חלק מרכוש המשותף של הזוג ולא ייתחלק עם אישתו. צריכה להיות ברורה כוונת המוריש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2016 07:19
אתה סגור על זה? עד כמה שידוע לי זוג נשוי הוא ישות כלכלית אחת. החובות משותפים גם אם רק אחד יצר אותם, מניח שכך גם הנכסים (למעט במקרה של הסכם ממון).

פותח השרשור, אתה מדבר פה יותר על הגנה על אחיך מפני אישתו במקרה של גירושים, או יותר על עיניין החלוקה בין האחים, כלומר הגנה שלך מפני אחיך? כי זה שתי דברים שונים (בגדול- האחד מצריך הסכם ממון ביניהם, והשני צוואה).

ושוב כמו שרבים אמרו, כשמדובר בנכס כמו שאתה מתאר, בו יש מספר יחידות דיור (במדינתנו כנראה בעל שווי של כמה מיליוני שקלים), העלות של ייעוץ עם עורך דין היא זניחה ומצדיקה את עצמה לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2016 07:21
תודה רבה לכולם על ההתייחסות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2016 07:23
אני מדבר על הרצון שכרגע הנכס ישאר ברשות הוריי ולא תקום לאף אחת עילה של חזקה או זכות כלשהיא על הנכס. שאחי ואישתו יתגוררו שם ותו לא. בלי שום השלכות מעבר לכך. לצורך העניין אוסיף שלא מדובר בנחלה במושב .
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2016 10:42
אני כיום, גר בבית של הסבא/סבתא. הבית שייך לאבא של בת זוגי.

יש חוזה שכירות.

אני משלם את הסכום הנקוב בו.

אני - היא - הוא... כולם יודעים כמה מתוך הסכום מכסה את הוצאות הבית/כמה נשאר על שם בת זוגי.

שאף אחת מיתר האחיות לא תטען שאנחנו מקבלים מתנות וזכותו לזרוק אותי/אותה/הנכדים שלו לרחוב.