⬅ חזרה לאינדקס

למה חשוב רצף ביטוחי?

🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 09:00
אני מה היה? סיימתי לעבוד כמהנדס תוכנה לפי יותר מחצי שנה וחזרתי לספסל הלימודים. קרן הפנסיה שלי סולקה. סוכן הפנסיה שניסה לשמר אותי לא הסביר לי מה זה רצף ביטוחי ומה זה אומר שהקרן מסולקת. שאלתי אבל הוא היה קצר רוח ולא הסביר לי.

בקיצור מפה לשם רק עכשיו אחרי שהקרן סולקה, אני מבין - הביטוח שלי נעלם ושכחו כמה הרווחתי כמהנדס תוכנה. גם אם אני חוזר להפקיד עכשיו לקרן, בשביל להחיות אותה, אני יכול להפקיד 350 שקל ואם חס ושלום יקרה לי משהו אקבל קצבה של 56 שקל.

אז בקיצור תלמדו מהסיפור שלי, ותייעצו לי אם אתם יכולים. הסוכן אשם במשהו? כי אף אחד לא הסביר לי שצריך לעשות הסדר ריסק ולמה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 09:03
אני לא מבין איך אני משלם במשך שנים ופוף, הביטוח נעלם. זה חוקי בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 09:50
עדכון רותח -

אז עבדתי במשך 4 שנים במעסיק א', קרן הפנסיה שלו מתה. אבל גם עבדתי חצי שנה אצל מעסיק ב' במשכורת נמוכה, וקרן הפנסיה שהוא פתח לי עדיין בחיים. קרן פנסיה ממעסיק א' הציע לי לשאוב אליו את הקרן ממעסיק ב' כולל הרצף הביטוחי של מעסיק ב'. אבל השאלה היא למה אני לא יכול לשמור על הביטוח שלי עם משכורת גבוהה אם כן שילמתי על ביטוח בקרן פנסיה ב'.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 10:20
ממילא מחשבים לך את השכר המבוטח לקצבת נכות / שארים לפי השכר הנוכחי (אולי שנה אחורה). זה לא שאם עברת בשכר גבוה הוא נשמר לך לתמיד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 11:53
ללא קשר לסוכן, חברות הפנסיה היו צריכות לשלוח לך הודעות שמתריעות שאין הפקדות ושהביטוח יתבטל אם לא יחודשו או אם לא תעשה ריסק.

האם שלחו?

אם כן, (99.9% שכן) והתעלמת - אין לך ממש את מי להאשים. סוכן הפנסיה מטעם חברת הביטוח לא חייב לך כלום. או שאולי הוא כן הסביר בצורה גרועה ולא הבנת בזמנו?

כך או כך, אתה יכול לרכוש מטריה ביטוחית שתספק לך כיסוי לביטול תקופת אכשרה, זה פותר לך את הבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 14:36
הוא הסביר לי בצורה גרועה ולא הבנתי. כנראה שהוא היה תשוש ואין לו כוח להסביר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 16:40
לא הבנתי את השאלה. ברגע שהפסקת לשלם על הביטוח הוא נעלם, זאת ההגדרה של ביטוח. כל עוד אתה משלם יש ביטוח, כשאתה לא משלם אין ביטוח.

גם אם יש לך ביטוח רכב במשך 20 שנה, ויום אחרי שהפסקת את הביטוח יש לך תאונה זה די ברור שהביטוח לא יכסה את הנזק.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 23:41
אני לתומי חשבתי שקצבת הנכות היא כמו קצבת הפנסיה, כלומר כמה שחסכת קובע כמה תקבל. אבל תכל'ס זה להגיוני כי אז מי שחס ושלום נעשה נכה בגיל צעיר יקבל קיצבה נמוכה ואז מה עשינו בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 23:55
לא.

ביטוח נכות זה ביטוח, לא קצבה. התשלום לא "נחסך" אלא הולך לתשלום על הביטוח.

התשלום הוא לפי מה שהחלטת לבטח (אם אני זוכר נכון, יש אפשרות של 30 ומשהו אחוזים ו75% ואולי עוד כמה באמצע).
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 00:55
ביטוח שארים ונכות הם קצבה שנגזרת מגובה המשכורת

במקרה של נכות, בית ההשקעות ממשיך להפקיד לך לפנסיה בהתאם לגובה ההפקדה (משנה למי שמפצל פיצויים ותגמולים)

רצף ביטוחי חשוב כדי להמנע מתקופת הכשרה חדשה, מה יקרה אם חלית או נפצעת בדיוק בתקופת הכשרה? לא תקבל כלום. וזה חשוב במיוחד לגברים לאחר גיל 40 כי אחוז הקצבה מביטוח שארים יורד בהתאם לגיל כאשר פותחים קרן חדשה

כלומר אדם צעיר עם קרן פנסיה חדשה שנפתחה לפני גיל 40, במקרה של מוות, אשתו והילדים יקבלו 100% מהשכר (60% לאישה עד סוף ימיה ו40% לילדים עד גיל 18)

אם אדם הפסיק לעבוד ולא שמר על רצף ביטוחי ופתח קופה חדשה לאחר גיל 40 אז השאירים לא יקבלו 100% אלא 90% וככל שהגיל גבוהה יותר האחוז יורד (יש טבלאות באינרטנט)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 01:03
זה לא נכון לגבי פנסיה.

אם חלית או נפצעת במהלך תקופת האכשרה בפנסיה אתה תקבל את הכל כרגיל.

ההבדל הוא שבמהלך תקופת האכשרה לא תקבל פיצויים על ארוע בטיחותי שהמקור שלו קרה לפני תחילת הביטוח (כלומר אם הייתה לך בעייה קיימת לפני, והיא החמירה לרמה שאתה כבר לא יכול לעבוד למשל).

אחרי תקופת האכשרה, גם ארוע שהמקור שלו היה לפני תחילת הביטוח עדיין זכאי לתשלום.

במילים אחרות:

עם שאר מה שכתבת אני מסכים :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 01:51
תודה על התיקון למדתי גם