⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל להשקעה עבור אזרחים אמריקאים

🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2016 00:35
איזה מיסים יוטלו על אמריקאי אשר משקיע בקופת גמל להשקעה ישראלית?

האם יוטלו מיסים אמריקאים כל שנה למרות הפטור הישראלי ממיסוי? האם יוטלו מיסים בקבלת קצבה בפנסיה למרות הפטור הישראלי ממיסוי?

האם זה תלוי במהות הקופה? וספיציפית לגבי הקופות של אקסלנס? (האם יש הבדלי מיסוי בין אלה המוגדרות "פאסיביות" לאלה שלא?)
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2016 07:39
@שמעון פורשר
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2016 09:26
ארחיב את השאלה לגבי קופות קטנות (פחות מ$10k) על שם הילדים (כולל חסכון לכל ילד).
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2016 12:22
אמנת המס בין ישראל לארה"ב קובעת כי אין מיסוי בין מדינות על חשבונות פנסיוניים. לכן אם המשיכה תתבצע כקצבת פנסיה בגיל הפנסיה אין על כך מיסוי בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2016 13:25
אמנת המס ברובה לא רלוונטית לאזרחים אמריקאיים בגלל ה-savings clause שמאפשרת לכל מדינה למסות את אזרחיה כאילו ההסכם לא נכנס לתוקף. הדבר היחיד שראיתי שכן מוחרג ולכן פטור בשתי המדינות זה קצבאות זקנה של ביטוח לאומי.

מן הסתם ברגע שיעבור 10k הילד יצטרך למלא (בעזרתך) fbar.

אני מתכוון להגיד לילדים שלי לדווח על הרווחים בשנה שיפדו את החיסכון לכל ילד. ההפקדות עצמן פטורות ממס כפי שקצבת ילדים רגילה פטורה ממס כיום.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2016 15:21
ולא יהיה צורך לדווח על הרווחים הנצברים בקופה במהלך השנים עד לפנסיה? גם אם הקרן עצמה פאסיבית?
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2016 15:22
לא הבנתי האם להבנתך קופת הגמל להשקעה תמוסה ע"י חוקי המס על השקעות פאסיביות זרות של ארה"ב? (כלומר מיסוי של 40-50% כל שנה על הרווחים "שעל הנייר" גם ללא משיכת קצבה)
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2016 15:32
היה וזה נחשב pfic או משהו אחר וצריך לדווח כל שנה הרווחים מצטרפים להכנסות וממוסים במדרגה השולית שלך (מקסימום 39.6% ונגיד עוד 3.8% של אובמה-קר שכנראה יבוטל בקרוב)- אבל צריך הכנסה מטורפת כדי להגיע למדרגה העליונה.

לדעתי, זה עונה על הקריטריון של pfic אבל לא נאכף כרגע על יד ה-IRS. מסיבה זו אני לא רואה סיבה להכניס מיוזמתי כסף לשם (דמי ניהול שיכולים לבטל/לקזז את הטבת המס הם סיבה נוספת שגם ללא אזרחות אמריקאית כנראה לא הייתי נכנס)