⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות מעבר לתקרה - חסרונות

🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 09:33
שלום לכולם,

יש לי כרגע קרן השתלמות במעמד עצמאי, ב IRA ובה אני משקיע כראות עיני (בסיכון יחסית גבוה בתיק הזה, בגלל הפטור ממס) מתוך כוונה ביום מן הימים לרכוש מניות מחלקות כמו קרנות ריט ולהנות מתזרים פטור ממס.

יש לי מעבר לכך סכום גדול בתיק מניות ממוסה אצל ברוקר.

חשבתי להעביר את הסכום הגדול אל קרן ההשתלמות כדי להנות מדחיית המס וכדי להעלות את כוח המיקוח שלי על דמי הניהול.

מה שלא לגמרי ברור לי זה איך רשות המיסים מסתכלת על רווחי ההון בתיק מעורב, כלומר כזה שיש בו רובד ממוסה ורובד פטור.

לפי הבנתי במעמד המשיכה הם מחשבים את החלק היחסי של כל רובד בתיק וממסים באופן אחיד כל משיכה לפי אותו יחס.

אם זה כך, האם זה אומר שמרגע ההפקדה מעל לתקרה, גם הסכומים שטרם ההפקדה היו פטורים ימוסו (לפי חלקם היחסי בסה"כ התיק)?

(לדוגמא: הסכום הפטור הוא 100 ש"ח והסכום מעל לתקרה הוא 1000 ש"ח. האם זה אומר שאמוסה על כל סכום שאמשוך כ 22.5%?)

האם יש עוד חסרונות שאיני מודע להן?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 10:07
כן, בערך.

החישוב נעשה בזמן הצבירה - כל רווח "נצבע" באופן יחסי לפי היחס בזמן הרווח.

לא.

דמי ניהול
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 10:35
כלומר מה שמרוויח החלק הפטור - נותר פטור ולהיפך. מעולה.

אני מניח שהתכוונת לדמי הניהול של הקרן (מדובר על 0.35% במקרה שלי) שזה ודאי יותר ממה שאני משלם אצל IB, אבל נראה שזה מתקזז עם ייתרון דחיית המס בקופה, במידה וארצה לשנות את ההקצאה בתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 11:03
בגדול כן.

אין לך אפשרות לבחור ברמת השקל אם יושקע בנכס כזה או אחר אלא פשוט לוקחים את התשואה באותה תקופה ומחלקים אותה בין החלקים בצורה שווה.

נניח בתחילת חודש היה לך 100 ש''ח חייב ו800 פטור, ונניח שבאותו החודש לא היו הפקדות ושהתיק עשה בסה"כ 10% תשואה, אז בסוף החודש יהיו 110 ש''ח חייב ו880 פטור.

אכן התכוונתי לדמי הניהול. אם אתה מהמר/סוחר ומשנה הקצאות כל הזמן אז יכול להיות שזה משתלם.

אם אתה משקיע לטווח ארוך (קונה ומוכר רק בעוד 30 שנה למשל) אז אין יתרון מהותי לקה"ש כח דחיית מס יש בעל מקרה עד שאתה מוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 11:30
תודה רבה.

ולגבי שינוי ההקצאה, אני משקיע לטווח ארוך אבל ייתכנו מצבים שבהם ארצה לעבור בין קרנות סל פעם ב...
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 11:45
למה אחרי ההודעות הקודמות אתה עדיין שוקל להעביר את הכסף?

בתיק הממוסה הוא ממוסה באותה צורה רק בלי דמי ניהול מופרזים
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 13:20
כי אם אחרי זמן מסויים, למשל 5 שנים, אני מחליט לשנות את ההקצאה שלי אז בקרן ההשתלמות אני יכול לעשות זאת ללא אירוע מס, שלא כמו בתיק רגיל.

הרי בגלל זה אנשים מוצאים את עצמם "תקועים" בקרנות סל שהעלו את דמי הניהול שלהן או בחוסר גמישות בהקצאה.