⬅ חזרה לאינדקס

איך לשכנע את השותף לדירה להסכים לסאבלט?

🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 21:59
לא בדיוק אוף-טופיק אבל לא בדיוק מתאים לפורום חסכנות.

אני מתכנן לטייל בחו"ל שבועיים בקיץ הקרוב ורוצה לסבלט את החדר שלי בדירת הסטודנטים, בה יש עוד שותף אחד. השכירות שלנו לא כזו נמוכה (אנחנו רק שניים והדירה מעולה) ובשבילי זה יהיה מעולה לקבל החזר על שכ"ד של חצי חודש (או קרוב לזה).

כשאמרתי לשותף שהייתי רוצה לסבלט את החדר כשאני לא נמצא (אם הוא מסכים, ולא בתור קביעת עובדה בשטח), הוא אמר מיידית שהוא לא רוצה מישהו שהוא לא מכיר יבוא ואולי ישחית רהיטים, יקלקל ציוד וכו' כי זו לא הדירה שלו אז אין לו אינטרס לשמור על המקום.

לי זה נשמע די קונספירטיבי ומאולץ, אבל יש סיכוי טוב שהמניעים האמיתיים להתנגדות הם שונים לגמרי - חוסר רצון שלו לחלוק דירה/אוכל/הרגלים עם זר, דבר שאני מבין לחלוטין.

אמרתי לו שאין לי בעיה להפגיש מראש אותו ואת השוכר כשהשוכר מגיע לראות את המקום, כדי שהשותף יראה במי מדובר ולא יחשוש שייכנס איזשהו עבריין/ווירדו לדירה, אבל הוא עדיין לא הסכים, אבל גם לא התנגד בחריפות.

גם אמרתי שאין לי שום בעיה אם הוא ירצה פעם לסבלט את החדר שלו, אבל הוא אומר שהוא פשוט לא ירצה אף פעם.

יש לכם עצות? לתת לו חלק מהשכירות? לפצות בדרך אחרת?

הכל בהנחה שבג'ונגל הסאבלטים אני אמצא שוכר מתאים גם בעיניי. שלא ישתמע שאני אכניס כל אחד שיסכים לשלם, גם לי חשוב לשמור על הדירה כמי שמתכנן לגור בה עוד תקופה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 22:03
אתה שואל איך משכנעים אדם שאף אחד פה לא מכיר. אם חשוב לך לשמור על יחסים טובים עם השותף, כנראה שאין מנוס מלשוחח איתו ולשאול אותו מה יגרום לו לשנות את דעתו למרות חוסר הנוחות שבבירור תיגרם לו (מיליון דולר למשל בטוח יגרמו לזה, אבל אולי הוא יחשוב על משהו יותר ריאלי).
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 02:02
בכנות.. מבין אותו לגמרי.

הייתי אומר בדיוק אותו דבר.

מה הוא אשם שאתה נוסע לחו"ל?

לדעתי אם הוא מתעקש ולא רוצה - עזבהו לנפשו.

זה סופר לגיטימי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 07:32
אם אתה מבין לחלוטין אז אתה בעצם שואל-

״איך אני משכנע מישהו לעשות משהו בניגוד לרצונו כדי שהרצון שלי יתממש?״

לא נחמד במיוחד, בטח שלא כלפי השותף שלך לדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 07:56
שאלה אחרת, הצלחת לשכנע את בעל הדירה לכך?

או שבעל הדירה לא יודע שאתה משכיר את הדירה לשבועיים?
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 11:14
תן לשותף חצי מהתשלום מהסאבלט. כך לפחות הוא הוא יוכל לתמחר את האי נעימות שתיווצר ולהרוויח משהו.

גם לך עדיף 0.5X מ 0.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 11:53
בשביל שבועיים?

הייתי מכניס את העלות של הארנונה/מיסים + דמי שכירות לעלות הטיול ומתקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2023 19:14
ההודעה שהכי דחוף לי להגיב אליה.

אין פה שום ניסיון לבצע מניפולציה או להתעלם מהרצון שלו בשם הרווח הכספי. פתחתי את השרשור כדי לקבל רעיונות איך אפשר לפצות אותו באופן הוגן כך שהוא יסכים מראש לעניין. אז אני ממש לא דורס את הרצון שלו, באותה מידה אפשר להגיד שכל ניסיון שכנוע אי פעם היה ניסיון להתעלמות מהרצון הנוכחי של האדם.

מסכים. אם הוא יתעקש גם אחרי הצעה לפיצוי כלשהו - אין בכלל שאלה ואני לא אכניס אליו הביתה שוכר זר בניגוד לרצונו. אני פשוט מנסה לחשוב איך לא להרים ידיים בסירוב הראשון שלו.

תודה על התשובה העניינית.

פיצויים אחרים שעולים בדעתכם? כמובן שאף גולש כאן לא מכיר את השותף אישית, אני פשוט שמח לשמוע הצעות כדי לחשוב אם הן מתאימות במקרה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 22:29
תציע לו חצי מהסכום שתקבל ואפ לא תמשיך הלאה בחייך. יכול להיות שיהיה פתח לזה שכל פעם שתסבלטו תתחלקו ברווחים.