🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 08:15
בקרוב סכום ההפקדה לפנסיה יעלה ואני מתקשה לבחור את אופן החלוקה בעיקר בגלל הנושא הביטוחי. אנחנו עדיין ללא ילדים ואני חושש שהראייה שלי צרה מדי, אבל אם אשתי תקבל 10k שח בחודש עד סוף ימי חייה (+6 עבור ילדים) זה נראה לי יהיה מעל ומעבר לפי הערכה נוכחית של ההוצאות שלנו.
היום סכום ההפקדה שלי הוא כ-4000 שח, והכל מופקד לקרן פנסיה מתוך השיקולים הבאים:
1. הצבירה בקרן פנסיה שלי נמוכה, כ-100k שח, וחשבתי שכדאי להגדיל אותה כמה שיותר בהתחלה
2. מעדיף להימנע מIRA, בין היתר כי הסכום נמוך
3. נמנעתי מפיצול פיצויים ותגמולים כיוון שבמקרה נכות המשך הפקדות יהיה נמוך מדי לטעמי, רק כ-2400 שח
4. כיסוי ביטוחי בררת מחדל, 100% שארים ו-75% נכות, כי אני נשוי וצעיר ללא נכסים משמעותיים ואין לי ביטוחיםנוספים מלבד זה (שכר מבוטח כ-20k)
בקרוב סכום ההפקדה יעלה לכ-6000 שח ואופן החלוקה שחשבתי עליו הוא:
בהנחה שהביטוח הנוכחי מספיק:
1. להפקיד עד התקרה בשביל לנצל את המקסימום מאג״ח מיועדות
2. כספים מעל התקרה יופקדו לקופת גמל כי אני לא חושב שיש צורך בהגדלת הביטוח מעבר למה שיש בקרן פנסיה, מספק ירושה הונית, אין ערבות הדדית ומאפשר IRA בעתיד.
3. לשנות את הכיסוי הביטוחי ל-62.5% נכות ו-80% שארים
בהנחה שרוצים מקסימום ביטוח:
במקום קופת גמל להפקיד את היתרה לקרן פנסיה משלימה, לבטח את כל השכר וגם להשאיר מסלול ביטוח של 75/100 בקרן פנסיה מקיפה.
אז יש לי בעצם 2 שאלות ואשמח לשמוע את דעתכם:
1.איך אתם מחליטים כמה ביטוח אתם צריכים, איזה שיקולים כדאי לקחת בחשבון מלבד סכום ההוצאות?
2. מה דעתכם על החלוקה שהצעתי והאם כדאי לשקול מחדש את הפיצול של פיצויים ותגמולים ?
ואולי בגלל שאני צעיר ועלות הביטוח זולה אז חבל על ההשקעה ופשוט לבטח את המקסימום עד שזה נהיה יקר
תודה רבה
היום סכום ההפקדה שלי הוא כ-4000 שח, והכל מופקד לקרן פנסיה מתוך השיקולים הבאים:
1. הצבירה בקרן פנסיה שלי נמוכה, כ-100k שח, וחשבתי שכדאי להגדיל אותה כמה שיותר בהתחלה
2. מעדיף להימנע מIRA, בין היתר כי הסכום נמוך
3. נמנעתי מפיצול פיצויים ותגמולים כיוון שבמקרה נכות המשך הפקדות יהיה נמוך מדי לטעמי, רק כ-2400 שח
4. כיסוי ביטוחי בררת מחדל, 100% שארים ו-75% נכות, כי אני נשוי וצעיר ללא נכסים משמעותיים ואין לי ביטוחיםנוספים מלבד זה (שכר מבוטח כ-20k)
בקרוב סכום ההפקדה יעלה לכ-6000 שח ואופן החלוקה שחשבתי עליו הוא:
בהנחה שהביטוח הנוכחי מספיק:
1. להפקיד עד התקרה בשביל לנצל את המקסימום מאג״ח מיועדות
2. כספים מעל התקרה יופקדו לקופת גמל כי אני לא חושב שיש צורך בהגדלת הביטוח מעבר למה שיש בקרן פנסיה, מספק ירושה הונית, אין ערבות הדדית ומאפשר IRA בעתיד.
3. לשנות את הכיסוי הביטוחי ל-62.5% נכות ו-80% שארים
בהנחה שרוצים מקסימום ביטוח:
במקום קופת גמל להפקיד את היתרה לקרן פנסיה משלימה, לבטח את כל השכר וגם להשאיר מסלול ביטוח של 75/100 בקרן פנסיה מקיפה.
אז יש לי בעצם 2 שאלות ואשמח לשמוע את דעתכם:
1.איך אתם מחליטים כמה ביטוח אתם צריכים, איזה שיקולים כדאי לקחת בחשבון מלבד סכום ההוצאות?
2. מה דעתכם על החלוקה שהצעתי והאם כדאי לשקול מחדש את הפיצול של פיצויים ותגמולים ?
ואולי בגלל שאני צעיר ועלות הביטוח זולה אז חבל על ההשקעה ופשוט לבטח את המקסימום עד שזה נהיה יקר
תודה רבה