⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות בין הנדסת נתונים לכלכלה וסטטיסטיקה

🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 09:34
אהלן, התקבלתי לשני מחלקות לימוד בבן גוריון.

הראשונה היא הנדסת נתונים והשניה היא תואר דו חוגי בכלכלה וסטטיסטיקה וניתוח נתונים.

שני התחומים מאוד מעניינים אני ואשמח לעצות וקצת מידע על האופציות שפתוחות לי אחרי הלימודים. חשוב לי להשתכר טוב אחרי הלימודים ושיהיה לי אופק קידום ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 12:58
לדעתי התואר הזה מנצח במונחי עלות תועלת, תוכל להתקבל לאחר מכן לתפקידים:

product analyst, bi analyst, data analyst, bi developer, marketing analyst, game economy

תואר יותר קשה ויותר ארוך, יותר הולך לכיוון ההנדסי, תוכל להתקבל לתפקידי:

data engineer, data developer

כמובן שאין שחור לבן וגם אנשים שלמדו סטטיסטיקה הגיעו להיות data engineers למשל, תפקידי דאטה סיינס לרוב תהיה לבעלי תואר שני אבל ממש לא תמיד.

בשתי האפשרויות אפשר להשתכר היטב. יכול להגיד על כלכלה סטטיסטיקה שבעבודה הראשונה אחרי התואר שכר הבוגרים (ה20-30 איש שאני מכיר) בטווח של 13-26 אלף בחודש, כאשר הרוב בטווח של 14-18.

אלו שהגיעו לשכר הגבוה ביותר הם אלו שהייתה להם משרת סטודנט רלוונטית במהלך לפחות שנה מהתואר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 13:01
@aviely98 ברוך הבא לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 13:07
אלו עבודות של כלכלן או שהשאלה שלי עצמה לא רלוונטית?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 13:23
בוגר הנדסת נתונים יכול לצפות ל25 אחרי התואר, למה אתה טוען שהעלות תועלת של ללמוד כלכלה שווה יותר?

מכל המקצועות שתיארת אני לא מכיר 1 שבו מרוויחים יותר מdata engineering/science
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 13:32
אז תתרחק מכלכלה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 13:33
רובן לא, אבל יש מעט כלכלנים שמגיעים לתפקידים כאלו. מתוך התפקידים שהזכרתי בgame economy יש יחסית הרבה בוגרי כלכלה למיניהם ללא סטטיסטיקה, ובשאר אחוז נמוך מאוד.

לא יכול לאשר את המספר שלך, אני יכול להגיד שבתפקיד ראשון אחרי התואר כדאטה אנליסט הרווחתי 24.

העלות של תואר בכלכלה סטטיסטיקה נמוכה משמעותית מתואר בהנדסת נתונים, זה שנת לימודים פחות, כלומר עוד שנה שאתה יכול לעבוד בה במשרה מלאה לעומת משרה חלקית במקרה הטוב אם אתה לומד הנדסת נתונים, פלוס שכר לימוד של עוד שנה, זה יכול להגיע ל150-250 אלף שקל הפרש תלוי בהנחות שאתה עושה בחישוב.

והחצי של כלכלה פחות דורש אז זה משאיר לך יותר פנאי לחיות ו\או לעבוד במשרת סטודנט.

בשביל להחזיר לאחר מכן הפרש של 200 אלף אחרי מס, צריך תוספת שולית למשכורת של כמעט כפול מהסכום הזה, זה משהו שיכול לקחת הרבה מאוד שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 14:32
אם אתה לא עובד..
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 15:18
מעט מאוד עובדים במשרה מלאה השנה ד', הרוב לא עובדים בתחום בכלל במהלך התואר.