⬅ חזרה לאינדקס

איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ?

🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2023 13:05
שלום לכל חברי הפורום

אני ואשתי זכינו במחיר מטרה בנאות פרס בחיפה וראיתי שדובר על הפרוייקט כאן מספר פעמים

האופציה היא לקנות דירה להשקעה באיזור 15000 למטר כדי לממן שכירות במרכז. לפי מחירי הדירות שם היום מדובר בזכייה בלוטו ממש אך כמו שציינו כאן צריך לחכות למחירי הדיור בזמן המימוש. בעקבות פרסומים שונים על אי אלו עיכובים בפרוייקט יעצו כאן לחשב את העלות של השכירות מול הרווח הפוטנציאלי וכו' רק שלא כל כך הבנתי אך עושים את זה

כיום משלמים 3500 כשנתרחב בעז"ה השכירות כנראה תעלה לאיזור 4000 או יותר לפי העניין

מה צריך לקחת בחשבון כדי לחשב כמה זמן יהיה כדאי לחכות ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2023 13:11
אני חושב שהחישוב לא אמור להיות מול שכירות כי אתם לא קונים את הדירה למגורים.

השאל שאתה צריך לשאול את עצמך היא מול אופציות השקעה אחרות (מה שנקרא תשואה אלטרנטיבית).
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2023 15:06
מול שכירות? יותר זול לשכור דירה ב3500-4000 לחודש מאשר לקנות דירה במיליון ולשלם עליה משכנתא ותיקונים.

כמו שכתב פה המגיב לפני, בהנחה ואתם מתכננים להשאר במרכז ולא לעבור פתאום לחיפה יש להסתכל על זה כהשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2023 16:14
לא ברור בין אלו אלטרנטיבות אתה משווה. לקנות דירה אחרת היום במקום להמתין לזכייה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2023 18:44
אמת. כיון אנו במגמת ירידת מחירים ואני מבין שעדיף שהכסף כל חודש ילך למשכנתא מאשר לשכירות

באופן כללי אני מבין שההמתנה במצב הזה של לא לקנות ולהמשיך בשכירות עולה כסף והיה עדיף לקנות נכס כביכול עכשיו ולשלם משכנתא במקום

אולי אני לא מסתכל נכון תקן אותי

ההשקעה האלטרנטיבית היא לקנות נכס במצב של היום (שהאופציות הם גרועות לעומת הזכייה) כדי שהכסף לפחות ילך למשכנתא

מה אתם הייתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2023 18:57
נניח ולא היית זוכה, היית רוצה לקנות דירה היום? (עם משכנתא, בסביבת ריבית גבוהה, ועם היתכנות לירידה במחירים). אם כן, מדוע? הטיעון שעדיף לשלם משכנתא על פני שכירות הוא פעמים רבות שגוי (יש על זה לא מעט דיונים).

אם לא, חכה למימוש הזכייה ותראה איזו הנחה אתה מקבל ביחס לשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2023 21:30
יש עוד הרבה אלטרנטיבות אחרות להשקעה, למה הן נפסלו? אולי הן טובות יותר או טובות פחות או בעלות מאפיינים שלא מתאימים לך אבל תחשוב גם עליהן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2023 21:23
ע"פ הנתונים והשאיפות האישיות שלנו היינו בהחלט קונים דירה על אף המצב הירוד

לאחר חשיבה ממושכת בעניין הגענו למסקנה זה האפיק שלנו כי הוא גם המטרה העיקרית שלנו ועוד סיבות של סולידיות וכדו' אך בעיקר הסיבה הראשונה
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2023 22:45
החשבון הפשטני הוא - מחיר הדירה היום (הוצאה) מינוס דמי השכירות (הכנסה) שהיא תניב עד שתקבל מפתח, בהשוואה למחיר הדירה בזכייה.

כמובן שהדירות שונות, יש ריבית למשכנתא וכו' אך אלו דברים שכבר יותר קשה להעריך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 13:25
לפי החשבון הזה הדירה בזכייה לאין ערוך שווה יותר גם מבחינת תשואה וגם סיכוי שתעמוד ריקה אך עיקר הספק היה מצד שאולי אע"פ שוודאי עדיף לחכות (אם זה יקרה בוודאות בשנים הקרובות מה שאי אפשר לדעת) אם זה לא בבחינת שתי ציפורים על העץ