⬅ חזרה לאינדקס

בתי השקעות בארץ לעומת חול

🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 17:42
קורא פה כבר כמה שנים טובות ורק עכשיו הגיע השלב בחיי שהגיע לי סכום משמעותי (1.5 מיליון) עד עכשיו אני כבר כמה שנים משקיע את ה100 אלף שחסכתי בתור סטודנט צעיר באקסלנס בקרן הישראלית של בלקרוק של sp500 ופחות ייחסתי חשיבות לעמלות לעומת בתי השקעות בחול (אקסלנס הגעתי דרך המשקיעה וזה באמת הכי זול בארץ מה שהם הציעו לי)

השאלה שלי היא כזאת, ראיתי שיש הרבה יתרונות גם בעמלות וגם למשל בזה שאפשר למכור fifo אם אני סוחר דרך IB, מצד שני יש חסרונות בכך שאצטרך להמיר את השקלים לדולרים כדי לקנות את הקרן האמריקאית ובנוסף הבנתי שצריך גם כל שנה להתעסק בכאב ראש של טופס מס, השאלה שלי היא בעצם כזאת:האם יש איפושהו פירוט עם כמה ארוויח יותר בib לעומת להמשיך באקסלנס כרגיל? כדי שאבין האם זה שווה לי את ההתעסקות?

בנוסף, אם אני קונה דרך אקסלנס ובעתיד מעביר לib האם עדיין אוכל לעשות את הטריק של הfifo או שזה רק אם קניתי אצלם? ובכללי האם אפשר להעביר את הקרן השקלית של בלקרוק לשם?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 19:47
דווקא עכשיו אתה יכול לייחס פחות חשיבות לעמלות, לא?

גם זה דווקא עכשיו פחות חשוב לך מבחינת עלות (ויותר חושב מבחינת פיזור נכסים בברוקר אחר / מחוץ לארץ), לא?

עם כסף גדול באים כאבי ראש. עדיף להיות חסר נכנסים וללא דאגות... לא?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2023 20:08
למה לקנות את האמריקאית ולא את האירית?

רק אם היה ארוע מס (מכרת מניות, קיבלת דיבידנד, קיבלת ריבית וכו'). אם אתה קונה קרן אירית אין סיבה שיהיה ארוע מס

יש עוד סיבות כמו אם העברת מעל סכום מסויים או שיש לך מעל סכום מסויים בתיק. ויש גם סיבות שיתצטרך בגללן להגיש דו"ח אפילו אם התיק שלך בארץ (למשל הכנסות שנתיות מעל סכום מסויים).

אבל בגדול, אם אתה קונה קרן אירית כנראה שלא תצטרך להגיש כל שנה דו"ח.

אין פירט, אבל אתה יכול לחשב בקלות יחסית.

הימור שלי, כנראה שלא תחסוך הרבה.

כן.

תלוי את מי שואלים. שמעתי על כמה שהצליחו (והמירו לגרסה הדולרית ב IB) ועל אחרים שלא (והיו צריכים להמיר בארץ לפני ההעברה).

אבל במקרה הכי גרוע תצטרך להמיר אותה לגרסה הדולרית שלה לפני שתעביר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 12:10
אז יעלה לי הון תועפות להמיר אותה לגרסה הדולרית? זה אומר ממש למכור ולקנות מחדש או פרוצדורה אחרת?

אני מבין אז שבתכלס אין כזה הרבה יתרונות לib גם לפי מה שקראתי במדריך למייק, אם אפשר באמת להעביר לשם לפני הפנסיה כדי למכור בשכבות אז זה די מכסה את היתרון הכי משמעותי של ib על אקסלנס
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 13:16
לא.

כמה עשרות דולרים לכל היותר.

לא.

רק המרה של הנייר.

יש להם הרבה יתרונות אחרים
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 14:54
מבלי לגרור את הדיון למחוזות פוליטיים עלתה הטענה שבמשטרים בהם כוחו של השליט אבסולוטי והוא אינו נתון לפיקוח ובקרה של הרשות השופטת או המחוקקת יש יתרון לאזרח הפשוט להחזיק לפחות חלק מכספו מחוץ להישג ידו של אותו שליט, למשל במוסד בנקאי שנמצא מחוץ לאותה מדינה דמיונית.

לא יודע למה נזכרתי בזה פתאום...
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2023 14:56
זה לא רלוונטי אם אתה נכנס בlump sum
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 12:43
כן אבל חוץ מ1.5 שעכשיו אשקיע אני אתחיל לעבוד ולהשקיע באופן חודשי.

אגב, המנהלת השקעות אצלי בבנק גרמה לי להישאר אצלם, השוותה לי את התנאים שיש באקסלנס בהכל ובחלק הורידה (0.06% עמלת קניה מכירה מינימום 7 שקל על מניות, זה מעולה לא?) ו0 דמי ניהול/משמורת לעומת 15 חודשי באקסלנס יש איזה חסרון מהותי להישאר בבנק לעומת ברוקר או שכל עוד מציעים לי כזה זול אין סיבה שלא? זה פשוט ממש הפתיע אותי כי אני יודע שפה בפורום כל הזמן אומרים שהברוקרים הרבה יותר זולים מהבנקים אז איך ככה נתנו לי? 1.5 זה סכום גדול אבל לא משהו יוצא דופן
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 12:48
בעוד שנה יבטלו לך את התנאים ותצטרך להשקיע זמן בלחדש אותם.

זה אפשרי, אבל קצת מתיש לחזור על זה כל שנה/חצי שנה.

הם שולחים לך דואר שהתנאים בוטלו, אבל אם איכשהו פספסת אותו פתאום תגלה ששילמת כמה אלפי שקלים "דמי ניהול" ותצטרך לריב איתם על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 13:02
שיש לך מספיק כסף אז בנק בישראל נותן לך תנאים כמו של ברוקר בישראל.

כן,יש את החידוש השנתי,אבל אם אתה ממשיך להפקיד זה כנראה יהיה בסדר.

שיש לך עוד יותר כסף אז החידוש השנתי נעשה אוטומטי ואתה לא צריך לדאוג לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2023 05:04
במעל מיליון וחצי אני לדעתך אצטרך לחדש כל שנה? היא לא אמרה לי שזה לזמן מוגבל
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2023 05:10
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2023 12:19
הם לא אומרים, זה הטריק שלהם.