⬅ חזרה לאינדקס

מחפש שאלון אימנות/יושרה לעובדים.

🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 14:56
צהרים נעימים :)

אני זקוק לשאלון קצר או שמות שם חוקרים שעסקו בנושא האמינות בעבודה, אם יצא לכם להכיר פעם שאלון קלאסי בעניין מה טוב :)

ועוד שאלה בהקשר זה, זכורה לי טקטיקות בשאלונים כאלו שהיא לשאול שאלה מסוימת בהתחלה, שבה סביר שהמשיב ישקר או יפגין רצייה חברתית, אבל לאחר כמה שאלות הוא ישאל עוד שאלה שאם הוא יפגין שוב רצייה חברתית אז הוא למעשה יחשוף את השקר שלו בשאלה הראשונה, ואם לא אז אומנם הוא יפגין עקביות במתן התשובות שלו אבל מצד שני באותה שאלה ספציפית הוא דווקא יענה תשובה שתוריד לו את הציון. אם מישהו מכיר את הטקטיקה הזאת ויכול לתת דוגמה כיצד בונים שתי שאלות שכאלו זה יהיה נפלא :)

כל פיסת מדיע תעזור.

שבת שלום לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 15:13
מעניין עם כל המנהלים של בנק הפועלים (לדוגמה) עברו את שאלון האמינות שהעבירו את כל העובדים הזוטרים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 15:54
הדרך הטובה ביותר לעבור את שאלוני האמינות היא פשוט לשקר מתי שהדבר נחוץ.

האם אי פעם 'סחבת' עט הביתה מהעבודה - לא

האם אתה שותה אלכוהול - לא

אם חבר לעבודה יתוודה בפניך שהוא שיקר למעסיק בשביל לקדם את עצמו, האם תדווח להנהלה - כן

האם אי פעם עישנת סמים - לא

הובא לידיעתך שעמיתה לעבודה מדפיסה חומר פרטי במשרד בכדי לחסוך כסף, האם תדווח להנהלה על כך - כן

האם אי פעם גנבת דבר מה - לא

האם המשפט הבא נכון עבורך: גם כשאני מאוד עצבני אני תמיד בשליטה מלאה על יצריי - כן

חבר לעבודה שיתף אותך שהוא העתיק את תוצאות הפרויקט אשר בזכותו הוא עומד להיות מקודם בתפקידו, האם תדווח על כך - כן

האם אי פעם שיקרת למעסיק קודם - לא

וכן הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 16:00
הכותבים של השאלונים האלה לא עד כדי כך טפשים. עד כמה שידוע לי חלק מהטכניקה כולל להציג שאלות שעליהם אתה תענה כמו שאתה חושב שאתה "אמור" אבל התוצאה תהיה סטטיסטיקה לא סבירה שמעידה שלא ענית בכנות. למשל שאלה כמו "אף פעם לא שיקרתי", ברור שכולם משקרים לפעמים כך שאם תענה עליה "לא" תחשיד את עצמך. מצד שני אם תענה "כן" על כל השאלות מהסוג הזה גם כן תהיה בבעיה. כך שכדי לרמות במבחן כזה אתה צריך לא להיות מושלם אלא להיות לא-מושלם בדיוק במידה הנכונה. לא בהכרח קל לעשות את זה אם בפועל אתה אדם לא אמין שלא ממש יודע מה אנשים כן אמינים היו עונים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 16:07
אולי,

אני עברתי שאלוני אמינות בהם שיקרתי הרבה מאוד יותר מפעם אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 16:11
ברור שעל שאלה כמו האם שיקרתי אי פעם אני אענה - כן.

צריך להבין מה רוצים ולא להיות מטומטם.

עם קצת מוח וקצת הבנה מה מצפים, אפשר לערבב אותם יפה עם מלא שקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 16:18
קיצור מרק, צריך להבין מה רוצים

האם אי פעם שתית אלכוהול - כן

האם אתה נוהג לשתות אלכוהול באופן קבוע - לא

זה לא משנה מה האמת, מה שמשנה הוא שתבין מה רוצים ממך.

אם את תוהה אם אני יכול להסוות את זה שכל יום אני מעשן ג'וינט ושפעם פוצצתי מישהו במכות כי עצבן לי את הצורה - אז התשובה היא כן, ובקלות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 16:27
אגב, אני חושב שהשאלון בנוי אחרת.

רוב השאלות הם בבחינת 'רעש'. יש 20-30 שאלות מפתח שנשאלות בנוסחים שונים, והם בוחנים אחידות.

זה מאוד ברור ושקוף.

חצי אונה ואפשר לעבור יופי טופי אם משקרים איפה שצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 17:32
בחיים לא הייתי מעסיק מישהו כל כך נוראי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 18:05
השאלונים הללו הינם שרלטנות מוחלטת
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 21:40
חרטא בפיתה. עברתי את השאלונים האלה כמה פעמים וחצי מהתשובות שלי שם שקרים. פשוט עונים את מה שבן אדם סביר ונורמטיבי יענה וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2016 20:19
@לא חשוב שמות

אם אתה רוצה לבחון מועמדים יש כמה חברות פופולריות בארץ חפש בגוגל.

אם אתה רוצה לעבור בהצלחה מבחן כזה התשובה נכונה גם כאן, חיפשתי כעת ויש אינספור מדריכים מפורטים כיצד לעבור בהצלחה את המבחן.

@שודד הפינג פונג אני מסכים עם דבריך בהסתייגות.

אם אתה אדם ישר בעיקרון אז לא באמת אכפת להם השקרים הקטנים וכו'

גנב אמיתי אני בספק האם יצליח לעבור מבחן כזה, יש שם אשכרה שאלות מכשילות, מה הסיכוי של מי שגנב ולא נתפס לחזור ולגנוב, מה הסיכוי שמי שלא נתפס פעמים רבות ימשיך לא להיתפס, מה חומרת הענישה הדרושה לדעתך, אלו זה הטוויאלים שאני זוכר, אבל יש שם שאלות שאני עונה על פי ההיגיון שלי ואני בטוח שהראש של הגנב עובד אחרת וכאן הוא יפול.

לא מדויק.

הם מצליחים לסנן גנבים טפשים אך לא גנבים מתוחכמים..

מאז אתי אלון הקשיחו את הנהלים והמבדקים הללו (כך נאמר לי מפי קב"ט, שאלתי אותו בעקיצה מי מעביר אותו מבדק אמינות תקופתי ;) ).

יש גם מבדקים תקופתיים שעוברים כולם בצורה גורפת, אבל כאמור מי שעבר את המבחן פעם אחת כנראה יצליח לעבור שוב ושוב.

יש גם נהלי חופשה שעובד בדרגה X ומעלה חייב לצאת לחופשה כפויה שבמהלכה ההרשאות שלו מנוטרלות כדי שלא יוכל להמשיך ולתחזק את הסתרת הפעילות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2016 10:09
לדעתי, במסגרת השאלונים הממוחשבים, נבדקים פרמטרים נוספים כגון: כמה זמן לקח למשיב לענות על שאלות מסוימות

וכך לגלות מתי הוא מהסס.

בנוסף, ברגע שענית על שאלה מסוימת בצורה לא "תקנית" נפתחות לך עוד עשרות שאלות בהקשר זה - לדוגמא "האם עישנת סמים? = כן"...

בקיצור תעשה הכל כדי לצאת טהור, צחור וממש לא האדם הסביר.

וכמובן, יתכן שהנ"ל זה רק הדמיון הפרוע שלי.