⬅ חזרה לאינדקס

מסלול פנסיה כתלות בגיל

🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 10:28
עד היום הייתי בשלל מסלולי ה ״כללי״ בקרנות הפנסיה/ביטוח מנהלים/קרן השתלמות.

הגיע הזמן ו ״התעוררתי על זה״ בגיל 40 ורוצה לשאול - האם זה עדיין הזמן המתאים לנייד את הכל למסלולי מניות אגרסיבים?

מקריאה בפורום אני די משוכנעת שכן וש טווח של 25+ שנים הינם מספיק זמן עד הפרישה בשביל תשואות עודפות (מחקות מדדים) אבל הייתי שמחה לקבל עוד חוות דעת ולוודא שאני לא מכניסה סיכון מיותר. האם יש כלל אצבע מבחינת מסלולי הפנסיה כתלות בגיל? סוג של מהם המסלולים המומלצים בגיל 40+, 50+, 60+
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 14:16
חסרים פרטים, כמו האם יש חסכונות נוספים? נדל"ן? מה סיבולת הסיכון שלך?

בגדול, באפיקים פטורים (פנסיה, קרן השתלמות וכו') עדיף להשקיע באפיקים בסיכון גבוה יותר מאשר באפיק ממוסה (תיק השקעות פרטי).
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 14:22
זו גם דעתי.

קחי בחשבון שמי שמסתכל על הפנסיה באמצע הדרך עלול לקחת די קשה ירידות שיהיו, לא קל לראות מיליונים נמחקים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 16:21
דעתי הצנועה היא שיש להסתכל על הכספים שמוחזקים בקרן הפנסיה כחלק בלתי נפרד מסך כל הכספים אשר ברשותנו. אתן כדוגמה את עצמי - הכספים שמוחזקים אצלי בקרנות הפנסיה וההשתלמות מהווים כ- 70% מסך כל הכסף שלי. אני בן 46, כך שמתאים לי ש- 70% מהכסף שלי יושקע במניות, ולכן גם קרן הפנסיה וגם קרן ההשתלמות מוחזקות במסלולים עוקבי סנפ (אם היה בנמצא מסלול עוקב מדד עולמי כנראה שהייתי בוחר בו, אבל להבנתי אין). מכיוון שאני לא הולך ונהיה יותר צעיר, אני לא מעוניין להגדיל את אחוז הפלח המנייתי, ולכן את הכסף החדש שנכנס ממשכורתי הצנועה, אני משאיר במזומן (קרן כספית ועו"ש). לכן לדעתי השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, היא כמה אחוזים את בוחרת להקצות לפלח המנייתי בתיק (הכולל) שלך, ובהתאם לכך לבחור את המסלול בקרן הפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 16:29
במסלול הגילאי בקרן הפנסיה יש לך חשיפה של 40% למניות, מעבר למסלול מנייתי בקרן הפנסיה המקיפה תגדיל את החשיפה ל - 70%. עדיין לא מספיק אגרסיבי לדעתי באפיק חיסכון לעוד 25 שנים.

לגבי מוצרים אחרים שיש לך, כמו קרן השתלמות לדוג' השאלה היא שוב -מה טווח ההשקעה של אותם כספים ומה סיבולת הסיכון שלך
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2023 11:39
תודה, עזרתם לי מאוד והחלטתי לנייד את המסלולים למנייתי.