⬅ חזרה לאינדקס

חשבון בנק באירופה עם IB?

🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 16:14
רקע: בעל אזרחות אירופאית ולקראת הפרישה הקרובה מעוניין לבלות חלק מהזמן בשנה באירופה כולל רכישת נכס למגורים. רק ליישור קו, לא עוזב ולא קשור למצב.

כרגע עם חשבון השקעות ישראלי וחשבון בנק שקורע בעמלות המרת\העברת מט"ח. כיום העברה זה סיפור של מכירה, העברה לבנק בדולרים, המרה ליורו והעברה לחשבון האירופאי. הסיפור לא זול.

אני מנסה לייעל ולהוזיל את החלק של ההעברה מכיוון שאני לא מתכנן לעבוד שם אז הכסף למחייה יגיע מתיק ההשקעות.

IB הפתרון? מישהו התנסה במשיכת כסף מIB ישירות לחשבון אירופאי?
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 16:20
כן, עובד מעולה.

לא הבנתי.

מכירת ניירות ערך בשקלים

המרת שקל לדולר

המרת דולר ליורו

העברה לחשבון בנק באירופה

?

למה לא להמיר ישר משקל ליורו?

גם WISE יכול להוזיל לך את העלויות אם אתה לא מעוניין לפתוח חשבון בברוקר זר
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 16:31
לפעמים מוכר ניירות בדולרים. יכול להמיר בבית ההשקעות אבל גם שם זה יקר.

בבנק אני משלם גם על ההמרה וגם על ההעברת המט"ח.

איך שערי ההמרה מדולר ליורו?
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 16:37
הכי טובים שיש.

אולי שווה לך לשקול במקרה הזה להעביר את כל התיק לIB יחסוך לך הרבה העברות ועמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2023 16:54
חלק מהתיק נמצא בבית השקעות אמריקאי חשבון מניות מהעבודה. אני מקווה שאוכל להעביר ישירות מהם ל IB
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2023 15:06
תשקול ותבדוק ברוקר אירופאי.

שים לב שלא ברור מהודעת הפתיחה שלך מה זה חלק מהזמן ואיך זה משפיע על תושבות ומתוך כך מיסויי וכ'ו (ניתן לעשות גיאוארביטראז' אבל צריך לבדוק את מכלול ההיבטים).
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2023 19:12
לא מתכנן כרגע מגורים שם. מרכז החיים ישאר בארץ אבל כן רוצה חשבון מקומי לחשבונות ומחייה כשאני שם.

IB עושים חיים קשים ואומרים שלא ניתן לקשר 2 חשבונות בנק לאותו חשבון השקעות. בעיה נוספת קשורה לזה שיש לי הבדל קל בשם משפחה אז השמות משפחה ב2 הדרכונים לא זהים.

יש לי ברוקר ישראלי עבור איריות מחקות, ברוקר אמריקאי עבור הדולרים ועוד אחד ליורו? קצת אוברקיל.