⬅ חזרה לאינדקס

תשלומי ריבית משכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2023 18:14
קיימת לי משכנתא של 250 א בפריים מינוס 0.9

אני תוהה אם כדי לי להימנע מתשלומי ריבית לקחת הלוואה של 70 א' בפריים +0.7 ל7 שנים (אני אשתמש בכסף כדי לסגור חלק ממסלול הפריים במשכנתא) וככה להגדיל באופן מלאכותי את ההחזר החודשי.

אני תוהה איפה אני אשלם יותר ריבית אם אעשה את זה בדרך הזו או לחלופין אחת לחצי שנה או שנה אפקיד 5-10 א' שקל לאותו מסלול במשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2023 18:19
מה המטרה?

ולמה לקחת הלוואה בריבית גבוהה יותר כדי לסגור הלוואה בריבית נמוכה
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2023 18:28
רשמתי להגדיל את החזרי המשכנתא החודשיים.

המטרה הסופית להקטין את סה"כ הריבית ששולמה לבנק בגין סה"כ ההלוואות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2023 18:49
תבדוק מול הבנק אפשרות של מיחזור משכנתא ופריסתה על פני פחות שנים (קיצור טווח)

לא בלתי אפשרי שתקבל הצעה טובה אפילו יותר מפריים -0.9 שיש לך היום
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2023 18:57
לא שווה

למיטב ידיעתי בלתי אפשרי לפרוע פחות מ-10% מהמשכנתא בכל פעימה

(דיוק: 1. כל מסלול משכנתא מחושב בנפרד. 2. באם משכת את המשכנתא במספר פעימות נחשבת כל משיכה כהלוואה נפרדת)
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2023 19:04
סיכוי מאוד נמוך שיקבל בפריים יותר טוב ממה שקיבל.

יכול למחזר ולקצר שנים אבל זה לא בהכרח כדאי תלוי בשאר המשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2023 20:40
אתה יכול לחסוך כל חודש כסף בצד (ההפרש שהתכוונת מלכתחילה להגדיל בהחזר החודשי), להשאיר אותו בקרן כספית וכשתגיע ל10% מיתרת המסלול תוכל לבצע פירעון מוקדם חלקי של קיצור שנים ללא עמלת היוון (ואם תעדכן את הבנק 10 ימים מראש, תחסוך גם עמלת אי פירעון מוקדם של אלפית מסכום הפירעון - אם כי זה כסף קטן).

באופן זה תשיג אפקט דומה להעלאת ההחזר החודשי מבלי לקחת הלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2023 21:54
הרצתי סימולציה באקסל למה שתיארתי. לא ציינת מהי יתרת התקופה במשכנתא אז הנחתי 15 שנה. במקרה כזה אם אתה לוקח הלוואה ל7 שנים, ההחזר החודשי שלך גדל ב 1745 ש"ח לחודש בהנחה שהריבית אינה משתנה.

הנחתי שקרן כספית עושה 4.6% בשנה (ריבית בנק ישראל בניכוי דמי ניהול. הנחתי שהמיסוי על התשואה היא 0 בגלל מדד המחירים לצרכן).

סימלצתי שבכל פעם שיתרת הקרן מגיעה ל10% מיתרת המשכנתא, פודים את קרן הכספית ומשתמשים בכסף לפירעון מוקדם לפי שינוי שנים.

הפירעון הראשון יוצא לאחר 14 חודשים, אבל ככל שמתקדמים אפשר לפרוע בתדירות גבוהה יותר ויותר עקב הירידה ביתרת המשכנתא.

הגעתי לפי החישוב לפירעון מלא לאחר 79 חודשים, לעומת 84 חודשים במקרה של הלוואה מקרן השתלמות.

הזנחתי עמלה תפעולית של 60 ש"ח בכל פירעון, זה תוספת של כמה מאות שקלים וחסר משמעות לחישוב.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2023 23:05
מציע לך לבדוק מיחזור ע"מ לקצר בשנים סיכוי סביר שתוכל לשמר את הריבית הקיימת (הייתי בודק גם אפשרות של המרה למלצ),

כמובן שיש גם את האפשרות של פירעון כל תקופה.