⬅ חזרה לאינדקס

ניוד ביטוח מנהלים (לפני 2001) לגמל IRA

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2023 11:06
שלום,

אני שוקל לנייד את כספי הפיצויים מביטוח המנהלים . לקופת גמל IRA.

אני מתכנן להפוך אותם לקצבה בגיל 60 (אני בן 53).

השוואת דמי ניהול

- גמל IRA - 0.22%

- ביטוח מנהלים - 0.6% + 15% מהרווחים = בערך 1.6% לשנה

השוואת השקעות

- IRA - אס פי ווי צוברת אירית - מספר קרן 1183441

- ביטוח מנהלים - חלוקה לא ברורה לי

השוואת מקדם המרה

- IRA שיהפוך לפנסיה כקצבה עם הבטחת קיצבה לאלמנה 60% - 213.24

- ביטוח מנהלים - מקדם מובטח לגיל 60 עם הבטחת קציבת לאלמנה 60% - 220.3

על פניו נראה של היתרונות במעבר ל IRA (בהנתן התכנית הזאת).

משהו שאני מפספס פה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2023 11:33
1. אם תחליט בסוף למשוך קצבה בגיל 67 ואז המקדמים יהיו טובים הרבה יותר לזכות ביטוח המנהלים (אבל גם דמי הניהול שתאלץ לשלם עד אז יהיו גבוהים יותר)

2. לפי החישוב שלי, מרגע תחילת קבלת קצבה ובהנחת תשואות זהות ורגילות (נניח 4% לשנה), ביטוח המנהלים יהיה טוב יותר לאורך זמן מבחינת תשואה (הריבית התחשיבית נמוכה יותר), אבל במחיר של תנודתיות וסיכון גבוהים יותר (בפנסיה יש לך נכון להיום תשואה מובטחת על 60% מהצבירה).

3. המקדמים בקרן הפנסיה אינם מקובעים ויכולים להשתנות, כנ"ל לגבי תשואה מובטחת ושאר חוקים למיניהם. הכל נתון לשינוי ע"י הממשלה, גם אם אינו סביר :)

עשיתי לפני מספר חודשים בדיוק את אותו מעבר כמוך רק שאני החלטתי לנייד לפנסיה מקיפה ולא לIRA, בעיקר בגלל שאני אוהב את התשואה המובטחת על 30% מהצבירה, (זאת למרות שיש לי כבר גם קופת גמל IRA) אגב החישוב שאני קיבלתי לגבי מקדם ביטוח מנהלים בגיל 60 הראה מקדם של 214 ולא 220 (גיל בת הזוג משחק גם תפקיד אבל לא בטוח שמשמעותי עד כדי כך).
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2023 18:31
האם פנסיה מקיפה כוללת פרמיה לביטוח קצבתי לשארים / מוטבים במקרה מוות?

במידה ואנני רוצה לשלם ביטוח כזה. האם לא עדיף גמל IRA?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2023 18:39
תלוי אם אתה מפקיד כספים לפנסיה המקיפה או לא. במקרה שלי החלטתי לא להפקיד ולכן אני לא משלם ביטוח כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2023 21:03
העברת את כספי הפיצויים? תגמולים? או שניהם? (גם אני לא אפקיד)
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2023 21:10
הכל. אני לא בטוח אם אפשר להעביר רק חלק, ואם כן אז זה פוטנציאל לבעיות לדעתי. גם ככה תשים לב לכל עניין הקצבה מוכרת/קצבה מזכה. במיוחד אם אתה עובר לחברה אחרת. הנתונים לא עוברים אוטומטית.