⬅ חזרה לאינדקס

למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ?

🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 23:44
נניח והייטקיסט בן 30 מרוויח 40 ברוטו, ההפרשה לפנסיה היא 8300.

בהנחה והוא שם את הכסף בסנפ 500 בתשואה ממוצעת של 10%, כעבור 7 שנים בגיל 37 הוא צובר מיליון שקל בפנסיה.

נניח ועכשיו הוא מפסיק להפקיד לחלוטין, בתשואה של 10% במשך 30 שנה עד הפנסיה הקרן תיהיה שווה כמעט 20 מיליון.

אז האם ישנה דרך לא להפקיד לפנסיה ? הרי למה צריך להמשיך להפקיד כשזה הצפי ?

אולי משיכת הפיצויים היא לא רעיון גרוע אחרי הכל להייטקיסט הצעיר ?

זה דיון ואשמח לדעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 23:58
עקרונית לגמרי צודק

אמנם משיכת כספי פיצויים מקטינה את תקרת ההון הפטורה המקדם של 1.35 בתוספת מדד אבל אם אתה חושב שאתה יכול להשיג תשואה גבוהה יותר או רוצה לגוון את תיק ההשקעות שלך זה בהחלט שיקול נכון (לדעתי)

אם אתה הופך אותם לקצבה מוכרת הם יהיו פטורים ממס בפרישה

זה תלוי כמובן בהמשך ההשקעה שלהם בצורה נכונה. בכלל במצב כזה יש משמעות מאוד גדולה לצעדים שתעשה, הייתי לוקח יועץ טוב, זה יכול להיות שווה כמה מאות אלפי שקלים
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 00:02
ההנחות שלך אופטימיות מדי. זו לא התשואה הריאלית השקלית לזמן ארוך של הסנופי.

ובכל מקרה, אם הקצבה שתקבל גדולה מדי בעיניך, אתה יכול להשאיר את הכסף בקופה כחלק מהירושה העתידית.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 00:08
לו היית מפסיק להפקיד היית מפסיד הטבות מס והפרשות מעסיק ובנוסף הצפי שלך על תשואה ממוצעת של 10% בשנה יכול להתברר כאופטימי מדי בהינתן שאנחנו מדברים על תקופה של 30 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 00:14
תשואה ממוצעת של 10% לשנה זה תרחיש מאוד מאוד אופטימי.

אני מסכימה שמשיכת כספי פיצויים מתאימה בחלק מהמקרים, אצלנו אני עברתי מספר עבודות ובכל פעם משכתי אותם (עזבתי עבודות כשהיתה לי עבודה אחרת)- זה תמיד תמיד שימש למשהו שהוא אינו צריכה שוטפת (שידרוג הבית למשל, רכישת דירה גדולה יותר וכו). אם לא מושכים לטובת טיול בחו"ל או רכישת רכב מפואר וכו (ואתם במצב כלכלי טוב עם אוםק טוב) - בעיני זה אפשרי.

תמיד אמרתי לעצמי שאני יודעת להשיג תשואות טובות לפחות כמו מנהלי ההשקעות (לא באמת בעיה) ואני לא מפחדת להשקיע - אז אני יכולה גם לקחת את הכסף (עד לתקרת המס כמובן) ולהשקיע לבד.

הבעיה היא שאתה מושך פיצויים בגיל שאתה לא תמיד יודע מה יקרה איתך הלאה - גם אם יש לך עבודה אחרת, אתה לא באמת יודע בגיל 35 שהכל יהיה בסדר בהמשך הדרך..

בעלי שיחיה עובד באותו מקום עבודה כבר 23 שנה.. הלוואי ויכולנו למשוך את הפיצויים שלו (לטובת השקעות..)

מתסכל שהוא צריך לעזוב בשביל שנוכל לגעת קצת בסכום הזה..
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 00:43
זה לא יקרה מהסיבה הפשוטה שככל שהגיל עולה התיק משנה את אופיו לתיק אגחי (זה מה שקרנות פנסיה עושות, וזה גם מה שהמשקיע צריך לעשות אם הוא לא רוצה למצוא את עצמו עם נפילה של השוק סטייל 2008 שנה לפני הפרישה) שלא מרוויח כמו מניות ואולי מקבל שברירי אחוזים. נכון שיש "הבטחת תשואה" מהמדינה של איזה 5%, אבל זה לא 10 אחוז. אחרי גיל 50 בדרך כלל כל התיק היה עובר למשהו אגחי כמעט.

ובניגוד למה שכתבו פה אני חושב ש10% זה לא תשואה אופטימית לשוק המניות האמריקאי, שוק המניות עשה 7% ריאלי כמסתכלים לטווחים ארוכים מאוד, הבעיה כאמור הוא שהרכב התיק לא יכול להיות 100% מניות לפני הפרישה, אלא אם רוצים שהתיק יכווין את הפרישה ולא אכפת להייטקיסט המדובר לחכות +15 שנים או לפרוש מוקדם בשביל לא להסתכן ברצף תשואות שלילי, אבל אני חושב שהדבר לא אפשרי כל כך מבחינת קרנות הפנסיה וכן מבחינת האדם עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 00:53
אם השוק עשה 7 אחוז ריאלי (אגב, דולרי, ולא שקלי), אז 10 אחוז זה לא אופטימי?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 01:00
זה לא אופטימי כי האינפלציה הממוצעת היתה מאז 1929 בערך 3 אחוז וזה כשלא היתה היפר אינפלציה. בישראל היה לנו ב83 היפר-אינפלציה של 400 אחוז. אני בספק רב אם אפשר למצוא מדינה בעולם שהיתה לה היפר דפלציה באותה הסקלה. הדפלציה הכי גבוהה שהצליחו להגיע אליה בשנה בארהב זה -10% בשפל הגדול ב1932, אבל אז לא היה פד שידפיס דולרים וישים ריבית שלילית ושאר דברים שקורים היום (למשל ביפן).
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 01:03
בעיני אין משמעות לנתון הנומינלי, בפרט לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 01:10
10% אופטימי לדעתי, בנוסף דמי ניהול על קרן לא פעילה עומד על 5 -6 %~
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 01:10
גם בעיניי, אך פותח האשכול חישב נומינלית אז לצפות ל-10% נומינלית לא נראה לי אופטימי מדי לטווח הארוך.

מבחינה של תשואה ריאלית מ1926 עד היום שוק המניות האמריקאי עשה 7% ריאלי לשנה (לפי מחשבון שמצאתי באינטרנט). הדולר לעומת הש"ח נחלש מאז 1987 שלפי גלובס אז דולר אחד היה שווה 1.6 ש"ח והיום הדולר שווה יותר מכפול, כלומר התחזקות של 100% ויותר בדולר לעומת הש"ח מאז, ולכן אני מעדיף לחשב בדולרים (מתוקנים ריאלית) כי אני לא יודע להעריך מה יהיו השינויים בש"ח על פני השנים הבאות (ואני מאמין שאף אחד לא יודע).
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 01:16
אין לי מושג מה הוא חישב וזה גם לא משנה. נראה לי שאנחנו מסכימים שחישוב נומינלי נותן תוצאה לא רלוונטית לכלום.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 07:48
לאדם צעיר בעקרון תמיד כדאי להשקיע במסלול מפוזר עם תשואה גבוהה וסיכון גבוה, כי יש לו יכולת לתקן, ואפקט הריבית דריבית משתפר בצורה מעריכית עם הזמן. רק צריך לזכור שתשואה של10% נומינלית או 7% ריאלית זה ממוצע, השונות היא גדולה, יש שנים שזה יורד בחדות, ויש תקופות שזה בקושי עולה ( בטח עבור תקופה קצרה של 7 שנים, בפרט ששינויים בסכום הצבור ישפיעו באופן דרסטי על העתיד). כמובן שתשואות עבר לא מבטיחות דבר על העתיד. אבל אם אתה מאמין בחוסן הנפשי שלך, לא למכור בירידות חדות, וישן טוב בלילה עם סיכונים, אז כן זו בהחלט אפשרות לאסטרטגיה די הגיונית.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 08:58
ללא קשר לפותח האשכול, תמיד משעשע אותי לשמוע גורואים למיניהם. בדרך כלל זה הולך ככה:

"תשואות העבר לא מנבאות את העתיד"

"בהתבסס על תשואות העבר, אם תפקיד מגיל צעיר 4000 שקלים בחודש ל S&P אז בגיל 70 תהיה מולטי מיליונר. בגיל 90 כבר תוכל לקנות את חצי תל אביב... "
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 09:05
והם בדרך כלל יוצאים מהחורים אחרי תקופות של עליות חדות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 11:36
לא כתבת מה אתה רוצה לעשות עם הפיצויים לטייל או לקנות בית?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 12:03
ההפרשות הן על משכורת בסיס.

נכון שהדיבור הוא שרוב מה שתרוויח הוא על הכסף שתפקיד בהתחלה (כי יש יותר שנים לקבל ריבית)

ההייטקיסט יכול לבוא למעסיק ולבקש ששכר הבסיס שלו יהיה נמוך ואת הכל יתנו לך כתוספות, אבל ביום שיפוטר (לא ההיטקיסט שלנו) אז דמי אבטלה (שלא יאסוף כי תמיד מחכה לו המשרה הבאה) הם על הסכום המבוטח [עד תקרה] וקרן ההשתלמות היא גם על השכר המבוטח.

ההייטקיסט לא יודע מה הסכום שתצטרך בעתיד - כקצבה, מה יחושב כקצבה פטורה ממס וכו'.

לגבי צפי... אני מציע להריץ כמה סימולציות לפי מונטה קרלו ולראות בכמה מהפעמים הפורש בגיל 37 לא יהיה במצב כזה טוב בגיל 67.

במקום למשוך פיצויים, ההייטקיסט שלנו יכול לקחת הלוואה כנגד הפנסיה ולהפקיד את הכספים בקרן מחכה ולהרוויח שוב.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 13:58
מה עניין מחט לשחת?

דמי אבטלה הם על פי השכר שעבורו שולם ביטוח לאומי, וזה בהחלט לא שכר הבסיס.

בכל מקרה, הדין מחייב הפרשה לפי שכר הבסיס או השכר הממוצע במשק, הנמוך מבינהם.

כלומר ההיטקיסט יכול לפנות לבוס שלו ולבקש שיפרישו לו לחסכון פנסיוני עד השכר הממוצע במשק, ולנסות לבקש את השאר לברוטו, אם הוא חושב שמשתלם לו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 16:48
לא הכרתי את זה, נשמע כמו מתכון מצוין לחיסכון בדמי ניהול למי שיש את המשמעת להפקיד לתיק עצמאי חודש בחודשו. מצד שני, אני מניח שברמות האלו כל שקל ממוסה ב50%, אז לא בטוח שכדאי לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2023 17:12
ברמות האלה כל שקל ממוסה ב50% בין אם הוא מגיע אליך לעו"ש או שהוא הולך לפנסיה שלך...
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2023 23:33
הכוונה שמסלולים 100% מנייתיים כבר לא מומלצים או ממש נחסמים?
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2023 00:26
לא נחסמים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 15:38
ניסיתי את זה, המעסיק לא זרם. ״אפשר להפריש לך לפי השכר הממוצע, אבל בלי לקבל את ההפרש לברוטו״.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 09:42
כמה מחשבות רנדומליות ממישהו שנמצא בסוף ה 35 שנים האלו ;)

1) כן, אתה צודק, באיזה שהוא שלב בגיל 45-55 אתה מבין שאתה חוסך לפנסיה ועובד בעיקר עבור מס הכנסה, ואז כדאי לעצור ולעשות תכנוני קריירה ותכנוני מס למיניהם, יש יועצים שמתמחים בזה. בהחלט יתכן שכדאי למשוך פיצויים. אני משכתי.

2) גם לי אמרו אז, לפניי 40-35 שנה, שאי אפשר לסמוך על עתיד מדינת ישראל וכו', ואז המצב היה הרבה יותר גרוע מכל בחינה שהיא. די מצחיק להשוות.

3) גם על ההייטק אמרו לי זאת (הלכתי ללמוד מדמ"ח), שזה שגעון חולף שנגמר (פרוייקט הלביא בוטל קצת קודם והרבה מהנדסים נפלטו לשוק) , מדהים לראות את התחזיות האלו בפרספקטיבה של שנים...

4) "יועצי פנסיה" של חברות הביטוח למיניהם ניסו לשכנע אותי לשים בבטוח מנהלים עם מקסימום בטוח חיים (לרווק נטול ילדים אז), למזלי היה לי רקע כלכלי מספיק חזק להבין שעובדים עלי ונלחמתי נגדם, כיום המצב שונה, והתודעה הציבורית בנושא שונה. אבל עדיין דוחפים רווקים נטולי ילדים כברירת מחדל לבטוח שאירים ודורשים מהם באופן אקטיבי לעדכן סטטוס כל שנתיים.

5) תשתדל להשקיע את המקסימום בפנסיה עכשיו. בגלל הריבית-דריבית, כל שקל שתשקיע היום בפנסיה, יתן פי כמה יותר בקצבה מאשר שקל שתשקיע בגיל 50. זו עוד סיבה למה יורדת המוטיבציה להשקיע בפנסיה בגיל 50+.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 11:57
מעסיקים לא אוהבים להתעסק בדברים האלו, אבל מאמין שעבור מועמד חזק יהיו מוכנים להגמש על דברים כאלו.

יש כאלו שמניידים לקופת גמל תיקון 190, ניהול עצמי, לוקחים הלוואות כנגד הקופה במקום למשוך, ועוד כל מיני.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 13:02
שאלה ליקום: האם חוסר מודעות עצמית מודעת לעצמה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 09:33
אז מעל הרמות האלה, מה היתרון של להפקיד לפנסיה? בהנחה שהמעסיק הנחמד הסכים להפקיד פחות לפנסיה ולהשאיר את אותה עלות השכר?
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 09:45
זאת בדיוק הנקודה.

אישית אני לא רואה סיבה טובה להפקיד לפנסיה במקרה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 10:04
אפשר רפרנס?

זה נכון גם כשיש סעיף 14? (הבנתי שסעיף 14 מחייב הפקדת פיצויים על כל השכר, ושזה משליך גם על התגמולים)

אפשר גם לבחור משהו בין שכר הבסיס לשכר הממוצע? למשל לפי השכר המקיסמלי שבו הפקדות המעסיק לא ממוסות?