⬅ חזרה לאינדקס

כרטיס אשראי ראשון

🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2023 21:19
חייל בן 20, משתחרר עוד שמונה חודשים.

עד כה עם כרטיס דיירקט(בנק הפועלים).

הכנסה חודשית של כ4000, מן הסתם שתגדל משמעותית אחרי השחרור.

מוציא באזור ה1000-1500 בחודש, יש חודשים עם הוצאות חריגות של 2000.

לא נכנס למינוס.

התחלתי להתעניין מאוד בכסף ככה שקראתי הרבה מהבלוג וצפיתי בהרבה סרטונים ביוטיוב, מהם הבנתי שכדאי לי להוציא כרטיס אשראי כדי להתחיל לבנות את דירוג האשראי שלי, שכרגע לא קיים כי יש לי דביט.

בין השאר גם לתת לעצמי את האפשרות לחלק רכישות גדולות יותר לתשלומים(ללא ריבית כמובן).

אני מתלבט כרגע איך לבחור את כרטיס האשראי מבחינת עמלה חודשית, הטבות או דברים בסגנון.

איך לבחור את הכרטיס הנכון בשבילי? הגיוני לי כרגע להוציא דרך הבנק וחא כרטיס חוץ בנקאי אבל אם דעתכם היא שונה אז גם על זה אשמח לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2023 21:52
יש כרטיס "יותר" לחיילים (או לפחות פעם היה, נדמה לי שהוא עדיין קיים), ללא עלות חודשית.

קשה להוציא כרטיס חוץ בנקאי בלי שיש לך כרטיס אשראי בתוקף, אז תצטרך כנראה להתחיל בכרטיס בנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2023 22:36
למה עוד אני צריך להתייחס בבחירת כרטיס אשראי חוץ מהעמלות? מניח שמסגרת זה פחות תלוי כרטיס אלא בכמה אתמקח מול הבנק
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2023 22:47
כרטיס אשראי הוא מוצר די פשוט ל99% מהמשתמשים. יש לו (או אין לו) דמי ניהול חודשיים (בחלק מהכרטיסים יש דמי ניהול אבל יש פטור באותו חודש אם קנית מעל סכום מסויים), יש לו עמלות מסויימות על עסקאות חו"ל (אם אתה קונה בחו"ל או מזמין משם). לחלק מהכרטיסים יש דחייה של תשלום על עסקת חו"ל. יש לכרטיסים שונים כל מיני הטבות - קאשבק, 1+1 לקולנוע, צבירת מיילים בנוסע המתמיד ושאר הטבות. בארץ ההטבות לא להיט לרוב ברוב הכרטיסים. לפעמים הכרטיס נותן ביטוח נסיעות לחו"ל ללא עלות למספר ימים.

מעבר לכך יש כל מיני שירותים שחברות האשראי מציעות כמו דחיית תשלומים, תשלום קבוע ועוד - אלו שירותים מאוד מאוד יקרים - כדאי לוודא שאינם מופעלים כברירת מחדל.

מכיוון שאתה חייל וההכנסה שלך נמוכה, וכפועל יוצא אני משער שגם ההוצאה שלך נמוכה, לא הייתי מקדיש יותר מדי מאמץ בבחירת הכרטיס הראשון - קח כרטיס כלשהו ללא דמי ניהול. בהמשך תוכל להחליף או להוציא כרטיסים נוספים לפי הטבות כאלו ואחרות שמדברות אליך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2023 14:24
אני ממליץ על כרטיס "כזה אני רוצה I Need It" אין דמי כרטיס, עמלת המרת מט"ח היא 1% ומקבלים כרטיס נטען נוסף שמטעינים אותו ומקבלים 16% הנחה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2023 15:10
בלתי אפשר להוציא כרטיס חוץ בנקאי בלי כרטיס בנקאי
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2023 15:12
תיקון - בלתי אפשרי להוציא כרטיס חוץ בנקאי בלי כרטיס קיים. הקיים לא חייב להיות בנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2023 16:19
חיילים מרוויחים 4000? סחטיין
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2023 16:56
לא הכרתי, אבל למה שלא יוציא כרטיס בנקאי, ואז יבטל אותו אחרי שהוציא כרטיס משתלם יותר שהוא חוץ בנקאי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2023 17:00
זה בדיוק מה שאמרתי - שיוצא ואח"כ יבטל כי ברגע שיש לו חוץ בנקאי הוא לא צריך יותר את הבנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2023 17:01
כן, זה מה שעשיתי לפני שנים.

מתחילים בכרטיס בנקאי, לאחר זמן מה מוציאים כרטיס חוץ בנקאי ומבטלים את הבנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2023 22:12
חחח הלוואי, מקבל בערך 1950 מצהל והשאר מעבודה בסופשים
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 00:10
בכל מקרה הראשון בשרשרת (מה שרלוונטי לפותח האשכול) חייב להיות בנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 00:18
:
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 10:15
אולי כלכלית אתה מרוויח מדחיית הוצאות, אבל פסיכולוגית זה רק יגרום לך לבזבז יותר .

1.כי תרגיש עשיר יותר ,יש כסף בחשבוו.

2.כי תטשטש את הקשר בין הקניה לבין הוצאת הכסף.

3.כי לא תהיה לך תחושה של כסף.

עדיף בהרבה לעבור למזומן ולתעד הוצאות. במזומן תרגיש בדיוק כמה אתה מוציא ,ויכאב לך להפרד מהשטרות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 10:32
1. אני מתעד הוצאות והכנסות בכל מקרה באפליקציה כך שאין סיבה באמת שאבזבז יותר כל עוד אני שומר על מודעות להתחייבויות, לא מתכנן להיכנס למינוס גם.

2. מה לגבי דירוג אשראי? לפי מה שהבנתי עדיף להוציא כרטיס כמה שיותר מוקדם כדי להתחיל לבנות אותו, מניח שהשאלה שלי כאן היא עד כמה באמת אצליח להעלות אותו כשההכנסות שלי עדיין כאלה נמוכות ואם זה בכלל שיקול רלוונטי לתקופה שאני נמצא בה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 10:50
@WRLD , לך לבנק ותוציא כרטיס אשראי, לא דביט. כנראה שיתנו לך פטור מעמלות לשנה הראשונה.

בעוד מספר חודשים תחפש כרטיס אשראי חוץ בנקאי ותעביר אליו את הוראות הקבע מהכרטיס הבנקאי.

חשוב מאוד ליצור הוראות קבע בכרטיס ולא בחשבון העו"ש מהסיבה שאם תחליט לעבור לבנק אחר הכרטיס החוץ בנקאי יעבור לבנק החדש כולל הוראות הקבע.

אחרי שהוראות הקבע יעברו לכרטיס החדש תבטל את הכרטיס הבנקאי.

תשלומים שוטפים בכרטיס ייצרו לך דירוג אשראי שיגדל עם הזמן.

נתתי לך קיצורי דרך שעובדים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 10:54
כרגע הוכחת את הנקודה שלי.המדד הוא לא המינוס .אתה אולי לא תהיה במינוס ,אבל תסחב על הגב מחויבות לתשלומים עתידיים.כרטיסי אשראי ותשלומים יגרמו לך להוציא יותר.

מה לגביו? למה אכפת לך מדרוג אשראי בגילך? אתה צריך אשראי למשהו?

תכוון לתואר רווחי ועבודה טובה והדרוג שלך יהיה בסדר.

אין לך סיבה לפגוש את הבנק עד למשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 11:47
הנסיון שלי בדיוק הפוך.

במזומן יש לי 0 מושג כמה אני מוציא ועל מה. באשראי הכל רשום ומתועד.

בתקופה שעבדתי עם מזומן (גם חלקית) יצא לי כמה פעמים להגיע לסוף החודש ולראות הוצאות של אלפי ש''ח מכספומט במהלך החודש שלא היה לי מושג לאן הכסף נעלם.

זה גם היה מאוד לא קונסטבטנטי. לפעמים הייתי מוציא כסף מהכספומט וזה היה מספיק לי לחודש, לפעמים כל הכסף נעלם אחרי 3 ימים.

ולא רק שאין לי דרך לדעת על מה הוצאתי את הכסף, אני אפילו לא יודע אם באמת הוצאתי אותו או שסתם גנבו לי אותו.

מאז שעברתי לאשראי באופן מלא, אני יודע בדיוק לאן כל שקל הולך ואני מבזבז הרבה פחות כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 12:02
בגלל זה כתבתי להשתמש במזומן ולתעד , זה לא מסובך לרווק לפתוח אקסל לחצי דקה בסוף היום.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2023 12:09
הרבה יותר פשוט ונוח להשתמש באשראי.

ככה לא צריך לתעד אלא הכל מתועד בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 18:03
לרוב זה בלתי אפשרי להוציא כרטיס חוץ-בנקאי דלי דירוג אשראי. דירוג אשראי מתחיל ״להמדד״ רק אם יש לך כרטיס אשראי (בנקאי/חוץ), מסגרת עו״ש או הלוואה מכל סוג שהוא.

אם אין לך אפילו מסגרת עו״ש, גש לבנק ותוציא כרטיס בנקאי. תלחם על מסגרת כמה שיןתר גדולה. לבנק דיסקונט יש הטבות לחיילים עד גיל 24 לדעתי (אולי אפילו יותר, תבדוק)ואז הכרטיס בחינם.

אחרי זה יש פוסט שלי על כרטיסי אשראי, אבל הכי חשוב שיהיה בחינם בסוף.

יש לך את I Need It שמשתלם מאוד מכל בחינה, וגם את thePeople של אמריקן אקספרס. הייתי מתחיל איתם. גם כרטיס פייבוקס שווה.

הכי חשוב בכרטיסי אשראי והעולם הזה של דירוג אשראי, זה להתחיל בקטן, לעשות צעדים מתונים ולגדול לאט לאט. להתחיל מאשררי בנקאי ומסגרת עו׳ש זה צעד טוב. חלק יגידו שמסגרת עוש היא לא דבר חיובי, לדירוג היא כן אבל זה עניין של החלטה אישית כבר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2023 00:55
יש עניין להילחם על מסגרת גדולה האם זה מוסיף משהו לדירוג האישי ?