⬅ חזרה לאינדקס

הכנה לפני פגישה עם סוכן פנסיה עבור קרוב משפחה

🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2023 13:12
השבוע פנה אליי קרוב משפחה שמסתבר שהמצב הפנסיוני שלו לא מזהיר בכלל. יש לו פגישה השבוע עם הסוכן מהעבודה וסיכמנו שאצטרף אליו מכיוון שהוא לא כל כך בקיא בתחום.

אני מנסה לעשות ש"ב של מה שצריך, שכן יש לו הרבה דברים שאני לא מכיר.. אשמח להערות,הארות, ועצות בנושא.

נתונים: (כל המוצרים במנורה)

החוסך - 7 שנים מלצאת לפנסיה.

קרן פנסיה (מסלול סולידי לקראת פרישה) - סכום כ250K. קצבה צפויה 1810. דמי ניהול: צבירה 0.175%, הפקדה 0.95%. תשלום על פנסיית שארים (שלפי הבנתי היא חובה עבורו, מכיוון שיש לו ילדים למרות שהם מעל 18) - עלות 60 ש"ח בחודש. תשלום על פנסיית נכות 250 ש"ח בחודש.

קרן השתלמות 1 (פעילה, נזילה) - 52K, דמי ניהול מצבירה 0.45%, מסלול כללי (יחסית סולידי ממה שקראתי)

קרן השתלמות 2 (לא פעילה, נזילה) - 10K, דמי ניהול מצבירה 0.95%, מסלול אגח עד 20% מניות

ביטוח תאונות אישיות - כ101 ש"ח בחודש.

בנוסף לידיעה הוא משלם על הביטוח המרחיב של הקופת חולים על סך כ80 ש"ח בחודש.

נקודות לפגישה:

1. דמי הניהול. מה שיש לו יותר טובים משלי, אבל אני עם סכומים קטנים בהרבה אז נשמע לי הגיוני. משיטוט כאן ובקבוצות בפייסבוק זה נראה בסך הכל סביר.. כמובן שאנסה להתמקח על הנושא כאן ולהוזילם, אבל אשמח לשמוע את דעתכם על דמי ניהול הנ"ל.

2. הוא משלם על הרבה דברים אקסטרה - פנסיית נכות, ביטוח בריאות תאונות אישיות וביטוח מרחיב של קופת חולים - הכל ביחד כ430 ש"ח בחודש (180 מהבנק, השאר מהפנסיה להבנתי.) איך ניגשים לדבר כזה? מצד אחד מאוד מפחיד להוריד כאן משהו ושחס חלילה יצטרך אותו בעתיד (הבחור לא הכי בריא כיאה לגילו אני מניח), אבל עדיין זה מרגיש לי כמו יותר מדי אקסטרה ביטוחים. בנוגע לביטוח סיעודי אני מאמין שיש לו מהקופת חולים, צריך לברר. אשמח לתובנות על המוצרים האלו.

3. נקודות לעתיד:

אז אחרי שקראתי המון בנושא (וואו, כמה שהנושא הזה מסובך, באמת מקווה שלקשישים יש גופים שייתנו להם תשובות ברורות...), עדיין לא בדיוק הבנתי מה הסכום שאותו יקבל בסך הכל.

קצבת פנסיה כ1810 ש"ח

קצבת זקנה - לפי הבנתי במידה ויש לו לפחות 25 שנות עבודה מלאות הסכום נכון להיום הינו 2520 ש"ח

לפי המחשבון באתר ביטוח לאומי מופיע לי שיהיה זכאי גם להבטחת הכנסה בסך כ1223 ש"ח. סך הכל בתרחיש הזה 5553 ש"ח בחודש לפני הורדות.

אבל, מקריאת הדוגמאות באתר שלהם אני לא מבין את הסכום שהמחשבון נותן.

רשום שסכום הפנסיה שמותר ליחיד בלי שיופחת מההבטחת הינו 1543, וההפרש יופחת מההבטחת הכנסה. 1810-1543=267 ש"ח

רשום שהסכום ממנו מפחיתים עבור יחיד הינו 3000, והקצבת זקנה יורדת במלואה מסכום זה. לכן:

3000-2520-267=213 ש"ח הבטחת הכנסה.

בתרחיש זה הוא נשאר כל חודש (לפני הורדות) עם כ4543 ש"ח.

מישהו כאן יודע אולי איפה הטעות כאן? הבדל של כ1K שזה די המון למישהו שיש לו פנסיה נורא נמוכה...

האם יש עוד איזשהו אספקט ששווה לחשוב עליו בנוגע לגיל הפרישה? שואל גם בהקשר של הפגישה, וגם בכללי משהו ששווה לשים לב.

אשמח לתובנותכם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2023 07:51
הסכום של 1810 קצבה צפויה זה חישוב לאחר הפרישה בעוד 7 שנים או הסכום שנכון לעכשיו?