⬅ חזרה לאינדקס

למה לא בגדולות

🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2023 11:09
שאלה קטנה שמעסיקה אותי מידי פעם.

התיק שלי מורכב מסה"כ ארבעה ניירות ערך, לפי הצעת הבלוג של המשקיעה.. לא משהו מבריק ומיוחד, אבל אין ספק שהוא עושה את העבודה ואני מרוצה.

לאחרונה החלטתי מאחר וכרגע יש לי עבודה יציבה שמסתדרת לי עם הלימודים, לעשות הוראת קבע של סכום סמלי וכל חודש להשקיע אותו (וכך גם להימנע מדמי הניהול של אקסלנס)

ההתלבטות שלי הייתה בין שתי הניירות העיקריים שלי - MS ACWI או Vaneck Semiconducor ETF

חשבתי עם עצמי קצת (תוך כדי קריאה מגלובס על המניות של באפט), ואמרתי למה לא להשקיע במניות הגדולות במקום זה כמו אפל או ברקשייר האת'וויי B.

כן אני יודע שבעקיפין אני משקיע גם בהן, אבל חשבתי אולי להתמקד ספציפית בהן, מניות שדי סולידיות יציבות וקניה של מספר מניות נמוך ייתן עוד קצת תשואה.

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2023 11:11
חפש:

blue chip stocks
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2023 11:13
גם IBM ואורקל היו סולידיות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2023 11:35
קראת את הדוחות שלהם? בדקת נתונים פיננסיים? בדקת למשל כמה צמיחה מודל של reverse DCF צופה לBRKB? למה אתה חושב שתקבל "עוד קצת תשואה"?

* לא המלצה או ייעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2023 11:47
כמה זה במונחים מוחלטים?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2023 12:02
פיזור על פני מניות רבות הוא סוג של "ארוחת חינם", שהיא מאוד נדירה בשוק ההון: אתה מקטין את הסיכון בלי להקטין את התשואה (או לפחות, מקטין את הסיכון *יותר* ממה שאתה מקטין את התשואה*)

כלומר, אם אתה בוחן תשואה מתואמת סיכון, פיזור די מבטיח לך שיפור תוצאות. בגלל זה הוא כ''כ פופולרי כאן בפורום.

(רק כדי לקבל תחושה מספרית יותר: תבדוק מה עשתה מנית אפל בשנת 2022, וכמה עשה ה-S&P500. גם אם החברה יציבה, זה ממש לא אומר שהמניה שלה יציבה)
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 20:03
השקעה במניות ספציפיות דורשת מידה של תשומת לב. לא בהכרח תשומת לב יומית, אבל להיות עם אצבע על הדופק.

כשאני קונה קרן עולמית, מבחינתי זה השקעה ל-20 שנה ויותר. אין לי בעיה להצמד לכלכלה העולמית באש ובמים.

אבל נגיד בחרתי 4 חברות ענק. איך נראה התיק שלי עוד 20 שנה? יכול להיות שדינוזאורים. כל כמה זמן צריך לבדוק ואיך להחליט שהגיע הזמן להפרד? אין לי מושג. בקרן העולמית אין בעיה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 20:15
ראשית, תודה רבה לכם על המענה.

לאחר שקראתי את תגובותיכם הסקתי את מסקנותיי ואכן אמשיך לפעול במגמה הנוכחית שמעדיפה השקעה בקרנות גדולות מאשר בblue chip stocks.

תודה רבה לכם.