⬅ חזרה לאינדקס

יכולת השתכרות או הגדלת חסכון

🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 06:22
שלום רב.

הייתי שמח לשאול פרטנית וגם עקרונית על סוגייה.

פרטנית:

יש באפשרותי תקציב שיכול לשמש אותי ללימודים מקצועיים, לעבודה עם שכר גדול בשכר שבמקומות שבדקתי גדול ב 100% מהשכר הנוכחי.

או לקנות רכב חסכוני יותר ממה שקיים כיום, מבלי למכור את הרכב הנוכחי, וכך לחסוך בהוצאות הדלק ואולי הביטוח, מניח שיוזיל כ 30% מהתשלום הנוכחי.

עקרונית:

מה הקו המנחה ו/או העקרונות שאמורים להנחות אותי בקבלת החלטה בין יכולת השתכרות ליכולת חסכון, כמו הדוגמה שהועלתה כאן.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 09:17
בן כמה אתה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 09:34
לא הבנתי איך לקנות רכב *נוסף* מקושר אצלך להגדלת החיסכון.

לדעתי עדיף למקסם יכולת השתכרות. ראשית בגלל שלא תמיד זה תלוי בך ושנית לרוב זה גם משהו שנשאר איתך וממשיך לצמוח.

לעומת זאת יכולת חסכון כמעט תמיד תלויה בך אז קשה לי לראות למה לא לעשות את זה בלי קשר למיקסום יכולת ההשתכרות.

בדוגמא שלך זה בכלל מאוד מאוד בולט. אני אפילו לא מבינה מה בדיוק חסכת…

לעומת זאת לימודים מקצועיים (שיכולים להכפיל את השכר שלך) נשמע משהו שמעבר להשפעה העצומה של זה על יכולת ההשתכרות שלך (מכאן והלאה) זה משהו שיכול לתרום לך הרבה הרבה מעבר (עיניין, תחום חדש, חברים חדשים, סיפוק).

לא מבינה איזו בכלל השוואה יש בין השניים…
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 11:19
+1
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 11:42
תבדוק בכמה הסכום שאתה מוציא יגדיל לך את ההכנסה אל מול בכמה יקטין את ההוצאה.

תחת ההנחה הסבירה שהשכר גדול מהוצאות הרכב, הגדלתו פי 2 תועיל יותר מחיסכון על הוצאות רכב (גם אם ירדו לאפס).

סליחה על הבוטות, אבל נראה לי שמשהו מאוד בסיסי מתפספס במערכת החינוך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 11:51
ללא הקשר ספציפי לדילמה שלך, בלי להמליץ על שום דבר, ומבלי להתיימר לדעת יותר מידי - נראה לי שהמשוואה תלויה בשאלה עד כמה אתה נהנה מהפריבילגיה לצבור כישורים שיש להם ביקוש וגם להוציא אותם לפועל (החלק היותר קשה לדעתי, הרי רובנו ברוכי כישורים). אני פחות נהנה מהפריבילגיה הזאת, ולכן באופן אישי מעדיף לשים דגש רוב הזמן על חיסכון והשקעות. כשצצות הזדמנויות ללטש כישורים קיימים, לפתח או ללמוד חדשים או פשוט להוציא אותם לפעול, כמובן שאני משתדל לנצל זאת בהנחה שאין בתהליך מחיר שאין לי יכולת או רצון לשלם (מחיר שלא מתבטא רק מבחינה כספית).

מבחינה מוסרית ופילוסופית, אני תוהה בנוגע לאפשרות "הנצחית" להחליט במה אתה משקיע את הונך, ולא משנה כמה חסר כישורים אתה או באיזו עבודה פשוטה אתה עובד, ולקצור רק מפעולת הבחירה הזאת תגמול שמסוגל בטווח הארוך להעניק לך רווחה למרות המזל הרע. האם זהו לא פלא יפהפייה של האנושות? זה כמובן לא מונע ממני להתייחס לשוק ההון כניסיון כיפוף של הטבע ע"י האנושות, אולי יהיה לזה סוף בשלב כלשהו.

בהצלחה בכל אשר תעשה :]
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 16:27
פורום אנונימי אמרו (:

לפני פתיחת השרשור חשבתי שזה יעזור בטווח ארוך בהוזלת עלויות,

עכשיו מבין שזה לא הכיוון.

תודה על העצה!

ומסכים עם הסיומת.

וואו, תודה על התגובה העשירה והמעשירה (מצטט רק את סופה), מוערך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2023 18:18
אתה לא חושב שיש קשר ישיר בין הגיל להחלטות פיננסיות?
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 06:24
ברור שיש, מה הקשר?

לא רואה את החשיבות בנתון לצורך מענה על השאלות..
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 07:32
אם אתה בן 25, אז הכפלת יכולת ההשתכרות למשך 40 שנה זה משהו אחד.

אם אתה בן 55 אז הכפלת יכולת ההשתכרות למשך 12 שנה זה משהו אחר

ואם אתה בן 62 אז הכפלה למשך 3 שנים זה בכלל שונה.

זה חלק מהתשובה לשאלה העקרונית שלך, יש משמעות גם לגיל
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2023 15:50
הקו המנחה צריך להיות המטרה שלך בחיים.

אם לדוגמא המטרה שלך היא להגיע לגיל 40 עם כמה שיותר כסף, אז תחשב את ההוצאות וההכנסות שלך ב2 המקרים ותבחר באופציה הגבוהה יותר.

אם יש לך יותר ממטרה אחת בחיים, כמו לרובנו, אז ההחלטה היא לא שחור ולבן והיא מורכבת בצורה כזו שצריך לקחת בחשבון עוד דברים שחשובים לך או השפעות רעות שפעולות כלשהן יכולות לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2023 11:35
למה לא להשקיע בשתי היכולות שציינת? בטווח הארוך האחת היא אינה על חשבון השנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2023 18:32
ברור שיכולת השתכרות כי זה שווה בדרך כלל גם העשרה אישית