⬅ חזרה לאינדקס

איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים?

🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 15:44
הי,

נניח ואני הייטקיסט מוצלח ואלגוריתמיקאי מחונן שזוגתו קיבלה משרה אקדמית נחשבת לרילוקיישן באונ' טובה בארה"ב.

אז עוזבים את העבודה בארץ, עוברים עם המשפחה ומה הלאה?

האם אני יכול לעבוד מרחוק כשכיר עבור חברה ישראלית שתשלם לי בשקלים לחשבון בארץ?

האם אני יכול לפתוח תיק "עצמאי" במס הכנסה כשאני גר בחו"ל ולעבוד כפרי לנסר ללקוחות בארץ ובחו"ל?

מותר לי בכלל לקבל שכר כלשהו לחשבון בנק בארה"ב?

מה נדרש לעשות כדי שלא להסתבך עם רשות המיסים האמריקאית?

תודה לעונים, לעונות, למייעצים ולמייעצות
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 15:52
תלוי בויזה שאשתך קיבלה (או יותר נכון בויזה שאתה קיבלת דרך אשתך) ותלוי עם החברה הישראלית תסכים להעסיק אותך ב full remote.

לדאוג שתיהיה לך אשרת עבודה בארה"ב.

לא מומחה בתחום הרילוקישן לארה"ב, אבל להבנתי יש מספר סוגי ויזות. בחלקן בן/בת הזוג יכולים לעבוד ובחלקן לא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 16:26
לדעתי אם התשובה הייתה שונה אם היית הייטקיסט בינוני ואלגוריתמאי גרוע, שזוגתו קיבלה משרה סבירה באוניברסיטה מדרג ב' אז יש ערך בכל הסופרלטיבים. אחרת זה טיפה צורם...
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 18:03
לתקופה ארוכה (למעלה מכמה חודשים) לא אפשרי באופן חוקי. בהנחה שיש לך אשרת עבודה בארהב, אתה מחויב לשלם מס שם. קרי לא תלוש ישראלי ולא חשבונית ישראלית.

קח ייעוץ מקצועי (שמאוד קשה למצוא)

דרך אגב, אם אתה כל כל מחונן אז תמצא עבודה שם. שכר גבוה בהרבה
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 18:09
פות״ש - בהנחה שזוגתך קיבלה משרה באוניברסיטה היא תקבל ויזה מסוג j וכנתמך שלה (היא תקבל תת סיווג ״1״ ואילו אתה ״2״) אתה ראשי לע״ד לעבוד בארה״ב. וכפי שנכתב פה - תמצאו יעוץ מקצועי ...
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 18:41
ממה שאני מכיר, אין הבדל בין תקופה ארוכה לתקופה קצרה.

בכל מקרה אם אתה עובד כשאתה נמצא בארה"ב (ובהנחה שלא מדובר בפגישות עסקיות אלא בעבודה של ממש) אתה חייב אשרת עבודה, גם אם אתה עובד אונליין בחברה ישראלית.

המשפט הראשון נכון, השני ממש לא.

אתה חייב לשלם מס, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לקבל תלוש ישראלי. פשוט תצטרך לדווח עליו לIRS ולשלם מס בארה"ב בהתאם (אחרי קיזוזי מס לפי האמנה וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2023 19:34
לקחת בחשבון שאם פוטנציאל ההשתכרות שלך גבוה יש פתרונות נוספים שאפשר לשקול חוקיים או אפורים, לדוגמא:

לפתוח חברה בארץ ולתת שירותים דרך החברה, אולי תוכל למשוך משכורת אבל בטוח תוכל למשוך דיבידנד וכמובן גם הוצאות מוכרות.

אולי לפתוח LLC אמריקאי ולתת שירותים דרך החברה ללקוחות ישראלים

אולי לתת שירות דרך חברות צד ג כמו FIVER וכו'

דורש בדיקת אנשי מקצוע
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 16:27
תודה על ההערה הכנה, הניסוח נכתב בחצי חיוך, למרות שאני מאמין שלמישהו עם הרבה נסיון וקבלות יהיה יותר קל למצוא עבודה איכותית מאשר למתמודד ברמה בינונית או נמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 16:29
תודה רבה אורי, חומר למחשבה
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 16:34
לא ברור האם מדובר במשרה או בפוסט דוק. זאת אומרת האם אתם עוברים לזמן מוגבל או בלתי מוגבל.

כמו שכתבו למעלה. בדרך כלל אקדמאים מקבלים ויזת J1 ואז בני הזוג שלהם מקבלים J2 שמאפשרת לעבוד.

את עניין המיסוי ואיך הכי כדאי לעבור את זה צריך לבדוק עם יועצים.

נדמה לי שבפירמות רואי החשבון יש אנשים שמתמחים בכך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 16:37
תודה, מדובר על משרה. לא פוסטדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 16:54
הייתי במצב דומה יחסית שעברנו לארה"ב (אשתי התחילה דוקטורט)

להבנתי - אם אתה על ויזת J2 אתה צריך להגיע לארה"ב ולהגיש במיידית את כל המסמכים בשביל לקבל אישור עבודה שרלוונטי גם אם תמשיך לעבוד עבור החברה הישראלית. יקח לך חודשיים בערך לקבל את זה. באופן רשמי אסור לך לעבוד על אדמת ארה"ב. בתכלס אם תמשיך לעבוד עבור החברה שלך בישראל ותקבל את המשכורת כרגיל לחשבון שלך בארץ אף אחד לא יידע (מכיר כמה וכמה אנשים שעשו את לאורך השנים שאנחנו פה) אז זה פתרון אפשרי לטווח קצר עד שתקבל רשמית את האישור. לא חושב שכדאי לך בפרק הזמן הזה לקבל שום סכום לבנק בארה"ב.

בטווח הזמן הבינוני אם אתה רוצה לעבוד עבור החברה הישראלית מארה"ב, כדאי לך לבדוק פתרונות שמציעות חברות כמו Papaya Global או Deal. לדעתי זה יהיה לך הכי פשוט מבחינת מיסים וכדומה.

באופן כללי לדעתי ברגע שתקבל את האישור העבודה כדאי לך להתחיל לחפש עבודה בארה"ב במקביל לעבודה בארץ, אין לך מה להפסיד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 18:06
יופי, תודה רבה על הפירוט!
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 18:27
בכיף. הכי חשוב לא להזניח את הגשת אישור העבודה. מכיר מקרה של מישהו (לא ישראלי) שהגיע לארה"ב והמשיך לעבוד בחברה ההודית שבה עבד בהודו. הם התחילו לבלבל לו במוח שהוא לא צריך אישור עבודה כי הוא לא עובד עבור מעסיק אמריקאי וכדומה. הוא הקשיב להם ולא היה לו כוח להתעסק בביורקטיה וככה עברו איזה 10 חודשים.

הם יצאו מארה"ב ושחזרו חזרה לארה"ב עיכבו אותם בביקורת גבולות (כמו שהרבה פעמים עושים למחזיקי J2/J1) התחילו לתחקר אותו והוא אמר להם שאמנם כמובן יש לו ויזה בתוקף והכל אבל אין לו אישור עבודה. הם שאלו איך הוא מתפרנס ואם הוא רק נשען על המלגה של אשתו וכדומה. הוא התחיל לגמגם שם ומפה לשם עכשיו הם בצרות צרורות ויכול להיות שיצטרכו לצאת מארה"ב.

קיצר, ממליץ בחום להגיש מסמכים לאישור העבודה ASAP זה יותר חשוב מכל דבר אחר שתעשה מבחינת ביורקרטיה בתקופה הראשונית בארה"ב.