⬅ חזרה לאינדקס

הפעלת ביטוח תכולה

🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 08:27
שלום. רציתי לדעת האם למישהו יש ניסיון עם הפעלת ביטוח תכולה וקבלת פיצוי - לדוגמה כתוצאה מגניבה, שריפה וכו'.

השאלה העיקרית היא מה הפיצוי שמקבלים - האם צריך להוכיח מה נגנב/נשרף? להגיש לחברה חשבוניות?

האם זה אומר שצריך לשמור חשבוניות של כל הציוד שיש בבית? מה בנוגע למוצרים שניתנו במתנה? מזומן?
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 08:46
לא הפעלתי ביטוח תכולה, אבל אם התכולה בשווי גבוה אז חברת הביטוח שולחת סוקר לדירה שמפרט את כל תכולתה ואת השווי של הדברים ואז לא צריכה להיות בעיה (ניתן גם לבקש שיבוא סוקר באופן יזום).
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 09:03
זה נועד לצורך קביעת הסכום הביטוחי - אבל האם זה הסכום שמקבלים בעת ההפעלה?

על פניו יכול להיות מצב שבו נגנב/נשרף רק חלק מהתכולה בדירה ולא כולה. הגיוני שצריך להוכיח מה הנזק.

כמו כן מה קורה כאשר לא נשלח סוקר? עד סכום מסוים ניתן לקבוע את הסכום הביטוחי מול החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 09:11
זה נועד גם לקביעת הסכום הכולל וגם לצורך שערוך שווי של כל פריט בנפרד, אתה מקבל רשימה של כל הדברים שיש לך בבית ואת השווי שלהם.

ברור שאם רק חלק נפגע, אתה תקבל החזר רק על מה שנפגע.

כאמור, לשמחתי, אין לי ניסיון פרקטי בהפעלת ביטוח תכולה אז אני לא יודע לענות על שאר השאלות, אולי מישהו אחר יידע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 09:13
לשמחתי לא התנסיתי בחוויה הזו אבל יש לי עצה למבוטחים.

תתעקשו על הערכת שמאי לפני רכישת ביטוח או כל כמה שנים כשיש שינוי משמעותי בתכולת הדירה.

בדרך כלל השמאי יסרוק את הדירה וייתן הערכה חזותית על ציוד סטנדרטי.

אצלי השמאי רק ציין מה יש בדירה ואמר כך וכך אבל,

אם יש לכם אוספים שונים, תכשיטים, מטבעות וכו' זו הזדמנות פז לקבל הערכה בחינם.

אני למשל, לפני הגעת השמאי, החזרתי לדירה את אוסף מטבעות הזהב והתכשיטים שעברו במשפחה.

קיבלתי הערכה מפורטת על כל טבעת ועל כל מטבע. אם הייתי מבקש שמאות ללא קשר לביטוח הדירה הייתי משלם כנראה יותר מעלות פרמיית הביטוח...

[אל תחפשו את הכתובת שלי, כל הזהב חזר למקום בטוח לאחר השמאות :) ].

נושא המזומן הוא בעייתי. אני חושב שבפוליסה סטנדרטית יש סכום מיריבי ולא גבוה.

לי אין חשבוניות, יש הערכת שמאי ולא צריך יותר מזה. לאחר שריפה יגיע שמאי/סוקר ותקבל החזר על כל פריט שנישרף בניקוי בלאי כפי שנכתב בפוליסה וכמובן השתתפות עצמית.

מה שצריך לעשות זה לדבר עם חברת הביטוח ולהבהיר הכל לפני חתימה על פוליסת הביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 10:11
הסוכן שלי ביקש שאשלח לו חשבוניות כל פעם שאני קונה משהו גדול לבית
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2023 10:52
הפעלתי ביטוח תכולה פעמיים בעבר -

פעם אחת במעבר דירה שמנו חפצים במחסן למספר חודשים (עד שנקבל את הדירה החדשה, בינתיים גרנו אצל ההורים, למזלי כשהתקשרתי לבטל את הביטוח התכולה על הדירה סיפרתי שהחפצים יהיו במחסן - הציעו לי לבטח אותם שם ולא לבטל), המחסן שם הוצף, הרהיטים נהרסו, צילמנו תמונות ושלחנו לביטוח, קיבלנו אז משהו כמו 12-15 אלף שקל - מה שהספיק לנו לרהט את כל חדרי הילדים. לא הראתי שום חשבונית ואני די בטוחה שלא הגיע אף סוקר (זה היה לפני 15 שנה..אז אולי אני טועה)

פעם שניה - סוכך במרפסת עף באיזו סופה נוראית שהיתה, - פה הראנו חשבונית של ההתקנה שלו מלפני שנים ספורות וקיבלנו הכל חזרה. זה קרה שוב - שנה אחרי לצערי, ושוב קיבלנו את הכסף.

כן מגיע אלינו סוקר אחת לכמה שנים להעריך את ערך הרכוש