⬅ חזרה לאינדקס

קרנות מחקות מדד - לקנות בזול או ביקר?

🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 09:38
אם יש כבר דיון קיים או מדריך לבחירה למטה, אז אשמח ללינק כי לא הצלחתי למצוא משהו רלוונטי בחיפוש.

אזרח ארה"ב תושב ישראל עם חשבון בIB ארה"ב.

פותח תיק השקעות ממוסה בפעם הראשונה.

רוצה להתחיל את ההשקעה בקניית ETF מחקה מדד אמריקאי/עולמי ושמתי לב שיש קרנות שנמכרות בסביבות ה50 למניה לדוגמא SPLG, SCHB, ומצד שני יש את המומלצים המוכרים כמו VOO,SPY,VTI,VT וכו' ב200-400 למניה.

בגדול השוואתי את הביצועים, יחס ההוצאות, דמי ניהול וכד', ובגלל שלא ניתן לסחור בשברי מניות, אני יותר נוטה לכיוון המניות הזולות יותר, כי זה יהיה יותר קל לי לשים סכומים קטנים בצד כל חודש/רבעון ולקנות מניות נוספות.

יש שיקול לטובת קניית הקרנות היותר יקרות שאני לא חושב עליהם?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 09:42
מחקה דאו ג'ונס

ETF קטן מאוד של s&p 500.

אתה לא משווה תפוחים לתפוחים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 09:56
נכון שלא מדובר על אותם מדדים. במקרה הזה אני לא נעול דווקא על סנופי, אבל בהחלט זה כיוון טוב בשבילי. אז נגיד לטובת הפשטות אני שוקל SPY או VOO מול SPLG, זה מפשט את השאלה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 09:57
אני לא מכיר את אלה ספציפית - אבל אם אתה מתכנן להחזיק לטווח ארוך, כנראה שעדיף ללכת על המוכרות והגדולות.

דחיית מס זה אספקט חשוב בהשקעה לטווח ארוך, וקרנות קטנות בעלות סיכוי גבוה יותר להיסגר ב 20 שנים הקרובות. זה אירוע מס כפוי.

בשביל להרוויח תשואה של עוד חודשיים בשוק על 150 דולר לא שווה בעיניי ללכת על הקטנות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 10:06
אם אתה מדבר על market cap של הetf, אז על פניו SPLG לא קטן ביחס לגדולים האחרים עם יותר מ$229B.

אני חדש בכל העניין הזה אז סליחה אם אני קצת מתבלבל בטרמינולוגיה.

מה שכן ראיתי זה שלפני קצת יותר משנה SPLG עבר פיצול 2:1, אבל זה עדיין לא מכסה את הפער במחירים שראיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 15:39
זה לא למניה אלא ליחידת הערך של הקרן, יותר עניין של סמנטיקה, אבל בגדול נדמה לי שיש לשאלה שלך חשיבות לא רק מצד הקניה אלא גם מצד המכירה.

אם ניקח דוגמא קיצונית של מניה יקרה להפליא כמו ברקשייר האתווי - לקנות אותה זה כמו לקנות דירה. כשתרצה למכור, לא תוכל למכור קצת ממנה אלא את כולה.

קרנות מחקות שמחיר היחידה שלהן נמוך יחסית יכולות לאפשר לך לאגור יותר יחידות. גם אם בעוד 20 שנה המחיר שלהן יוכפל וישולש, לא תצטרך לפחד שהן ייגמרו לך בטרם זמן כשתתחיל להיעזר בהן בפרישה.

*אלא אם מותר למכור חלקי יחידות, אין לי מושג אם זה אפשרי.

הייתי שמחה לשמוע באמת עוד דעות על העניין הזה, לא ממש חשבתי על זה עד עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 16:22
אפשרי בברוקר זר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 16:23
IB במפורש לא נותנים לתושבי ישראל לעשות את זה. ענייני רגולציה לפי תרד אחר שראיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 17:07
לא הייתי מסתכל בכלל על השיקול הזה כי זה זניח לגמרי, הרבה יותר חשוב להיות שלם עם הבחירה של המדד עצמו, דמי הניהול וכו'. אם אין מספיק כדי לקנות כל חודש אז חוסכים עד שיש, בסופו של דבר זה גם חוסך לך זמן ואולי גם יותר משתלם בגלל עלויות קבועות של המרה ורכישה.

באופן סטנדרטי כשמחיר יחידה הופך גבוה מדי יש פיצול כדי להוריד אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 21:18
יש מספיק לקנות כל חודש/רבעון ככה או ככה. זה נטו לצורך העניין 12 מניות "יקרות" מול 100 מניות "זולות". בסוף קניתי 12 יחידות של VOO ועם העודף שנשאר קניתי מקרן יותר קטן. השיקול הוא נטו לא להישאר עם סתם עודף בחשבון ברוקר שלא עושה כלום (וגם פחות שליטה על כמה $$$ אפשר למשוך כל פעם שאני מוכר).

אני לא מוטרד מזה שבתור התחלה אני לא מנצל באופן אופטימלי את עמלת המט"ח. זה עדיין הרבה יותר זול מהאלטרנטיבות, ועם הזמן אשפר את שיטת העבודה שלי בדברים האלה.

תודה לכולם על העצות והמחשבות!
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2023 05:26
אם זה מפריע לך שנשאר קצת כסף אפשר גם פשוט להיכנס למינוס קטן... הריביות ב-IBKR די אטרקטיביות.