⬅ חזרה לאינדקס

על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי?

🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 20:38
שלום,

לא מזמן העברתי מניות שקניתי בהנחה במסגרת תכנית espp בעבודה שלי, מברוקר זר לחשבון הבנק הישראלי שלי.

המטרה בהעברה לבנק הייתה להימנע מהתעסקות בדיווח מס והגשת דוח שנתי, שכן בנק / ברוקר ישראלי מטפל בעניין הזה בעצמו.

ההעברה לקחה מספר שבועות אך לבסוף כל המניות עברו בהצלחה.

הבעיה היא ששער הקניה המופיע בבנק הוא שער המניה שהיה נכון ליום ההעברה, ולא השער שבו נקנו המניות בפועל.

פניתי לבנק והסבתי את תשומת ליבם שהשער אינו נכון, ושעליהם לעדכן את השערים בהתאם לשער ביום רכישת המניות שמופיע בדוח שקיבלו מהברוקר (כמובן שלא כולל ההנחה שעליה כבר שילמתי מס).

לאחר מספר ימים, חזרה אליי נציגה מהבנק שטענה שהשער שמופיע בבנק הוא השער הנכון.

הסברתי לה שזה לא המצב, אני יודע באיזה שער קניתי ושהיא יכולה לראות בעצמה שזה פשוט השער שהיה ביום ההעברה ותו לא.

היא טענה שאין לה מה לעשות וזה המצב.

העניין הוא שמאז יום ההעברה המניה ירדה ב 10% כך שכביכול יש לי הפסד ואם אמכור את המניות היום יהיה לי אפילו מגן מס. אך בפועל שער הקניה האמיתי הוא הרבה יותר נמוך, כך שעל פי האמת אני חייב מס רווחי הון ואני רחוק מאד מהפסד.

אם אמכור את המניות בשער שמופיע בבנק, האם האחריות היא עליי וזו נחשבת העלמת מס מצידי?

או שמא האחריות היא על הבנק שכן הוא אמון על דיווח וגביית מס נכון?

אם האחריות היא עליי, מה עליי לעשות כאשר הנציגה מהבנק טוענת שאין מה לעשות מצידה?

אשמח לשמוע את דעותיכם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 20:46
לכל בנק יש נציג לפניות הציבור. תפנה בצורה מסודרת.

אצלי היה מקרה (לא קשור, בנושא אחר) שבו נציגת הסניף לא היתה מוכנה לעשות דבר, וגם מנהלת הסניף לא היתה מוכנה לעשות דבר, אבל אחרי שהצגתי את הפרטים בצורה מסודרת לנציג הפניות הכללי של הבנק (זה אמנם לקח זמן מה) הם הכריחו את מנהלת הסניף לשנות את החלטתה ולעדכן את המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 20:49
האחריות היא אכן עליך, אם הבנק לא דיווח נכון אתה צריך להתייחס לזה כמו בברוקר זר ולמלא 1325.

בכל מקרה תוודא שאתה מתעד את הפניות שלך לבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 20:49
השאלה היא האם האחריות היא עליי, האם מס הכנסה יכול לבוא אליי בטענות על חוסר דיווח ותשלום מס?

אם כן, כמובן שאנסה לתקן את המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 20:50
העניין הוא שזה מסבך כל מכירה עתידית בבנק שכן עכשיו יהיה לי מגן מס.

אז יווצר מצב שאשלם מס חלקי, ובכל זאת אצטרך להשלים בנפרד, אני לא בטוח איך אפשר לדווח דבר כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 21:01
אתה מגיש דוח שנתי כולל טופס 1325 לצורך חישוב המס.

ואתה מגיש את הניכוי במקור של הבנק מטופס 867 (אם מדובר במגן מס אז הניכוי במקור 0)

והמס מחושב על פי זה, פרט לצורך לדווח, אין פה סיבוך מיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 21:20
לא הסברת האם אתה מתכוון למכור היום או בעתיד.

אם זה בעתיד אז העצה שנתתי לך תקפה ואמורה לפתור את הבעיה בתור מספר חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 21:23
הייתי שמח למכור היום, אבל אם זו בעיה איאלץ לחכות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 21:24
אם יש לך סיבה למכור היום אז תמכו היום ותסתדר עם מס הכנסה אחר כך.

מדובר במשהו חד פעמי לא?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 21:26
הייתי שמח מאד להימנע מזה.

לא, אני מתכוון להמשיך להפקיד לתכנית ולמכור כל פעם כאשר החשיפה למניה עולה יותר מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2023 22:27
כשעובדים זוטרים לא מבינים עניין, לפעמים זה עוזר לדבר עם המנהל.