⬅ חזרה לאינדקס

קניית רכב ומימון

🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2023 20:37
אז לאחר 17 שנה הרכב מתחיל לקרטע וכבר לא מאפשר לנסוע בו באופן רציף ויומיומי.

בתזמון מושלם, עובר לעבודה חדשה שתכניס לי כ5 אש"ח נטו יותר בחודש אבל תצריך ממני נסיעה כל יום למשרד וחזור באורך של 48 ק"מ.

לכן יש לי 2 שאלות:

1. איזה רכב/סוג רכב עדיף לקנות בהנחה ואני מעוניין שהוא יחזיק לפחות 7 שנים מהיום ויוכל להסיע עד 3 ילדים

בצורה נוחה (כולל 2 כיסאות תינוק)? הבחירה מבחינתי היא רכב שיענה על הקריטריונים הנ"ל ויהיה הבחירה הכי נכונה כלכלית

2. האם יש בנקים שמציעים הלוואות ללא ריבית למעבירי משכורת (עובד הייטק ועובדת מדינה).

ואם לא האם יש פתרונות מימון טובים יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2023 20:50
חבל לשרוף מימון על אוטו, ובטח כשנוסעים הרבה וערכו ייתרסק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2023 20:53
הרכב הוא הכרח.

חייב להגיע למקום העבודה ברכב( תחבורה ציבורית מסורבלת ממקום המגורים לעבודה ויש עוד לפזר ילדים לפני במסגרות).

מכיוון ואני לא מעוניין לגעת לא:בקרן חירום, לא בתיק מסחר ובטח לא בקרן השתלמות.

כל עוד יהיה לי מימון אטרקטיבי או מימון ללא ריבית אני מעדיף אותו...

מה האלטרנטיבה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2023 20:56
רכב ישן יותר שכבר עשה את ירידת הערך שלו.

הרכב שלך החזיק 17 שנה , קנה אחד בן 5-7 בלי הלוואות .
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2023 20:59
גם אם תיקח מימון שווה לך לקחת בהחזר של 5000 לחודש שזה כל התוספת במשכורת וכך גם לא תבזבז את התוספת וגם לא תשרוף הרבה כסף על הריביות
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2023 21:01
אבל אם אני לא נוגע בקופות הקימות שלי גם רכב בן 5 אני אצטרך מימון.

ממכירת הרכב אני מקבל 10,000 ש"ח. כל השאר אצטרך מימון כי אני לא מעדיף לגעת במקורות שציינתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2023 22:03
בריביות של היום עדיף לגעת בקופה מאשר לקחת הלוואה.

אתה יכול גם להשתמש ברכב שלך בינתיים. קח את ההפרש בשכר ושים בצד לרכב החדש.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2023 23:57
אפשר לפתוח הפועלים ובבנק לאומי ולקבל 30-40 ללא ריבית

למורים אפשר לקבל הלוואת חשכל של כ30 (ריבית של בערך 4 אחוז)

אתה שומר את קרן החירום למקרה חירום שאולי יגיע ולוקח הלוואה שאתה זכאי לה עכשיו. עשה הפוך, תשתמש בקרן החירום עכשיו ותקח הלוואה אם תצטרך. כמובן שבינתיים תצבור מחדש קרן חירום

בשני המקרים, אם יהיה מקרה חירום אתה תהיה בדיוק באותו המצב, ההבדל רק במקרה הסביר שלא תצטרך את קרן החירום

אגב, קרן חירום זה רק ביטוי, תגדיר לעצמך מה זה "חירום"

לגבי קרן ההשתלמות, אם היא כבר נזילה ולא ira, בדרך כלל זה משתלם לפדות אותה
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2023 00:01
אתה לא יכול למשוך עם הרכב הנוכחי עוד קצת?

כמה עולה לתקן אותו שיהיה במצב נסיע?

תחסוך שנה ותקנה רכב בלי הלוואות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2023 06:36
אתה נוסע 48 קמ סהכ או לכל כיוון?

1. אם אתה נוסע בפקקים כל יום עדיף לך להימנע מרכבים עם גיר DSG כי הם נוטים לתקלות בתווי נסיעה הזה. פעם זה היה בעיקר רכבי וולספגן, סיאט וסקודה אבל היום כמעט כל הרכבים עברו לגיר הזה. אלא אם כן אתה קונה רכב עם מנוע 1.5 או יותר שאומרים ששם הגיר יותר אמין.

אני לא מבין גדול ברכבים, אבל מהמחקר ברשת שעשיתי לאחרונה לפני שקניתי רכב אז היצרניות היפניות והקוריאניות נחשבות יותר אמינות בזכות הגיר הפלנטרי שלהם, כלומר מאזדה, הונדה, סובארו, טויוטה, יונדאי וקיה.

רכבים בשנים 2018-2019 עברו גם קפיצת מדרגה בנושא בטיחות אקטיבית, חישייני סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית, בקרת שיוט עם שמירת מרחק(פיצר מדהים לפקקים)

זרקתי פה קצת מושגים, מציע שתקרא קצת ותלך לסוכניות רכב סתם כדי לבחון רכבים, לבדוק את המושב, מרחב וכו. דרישה של 2 כיסאות בטיחות מאוד מצמצמת לך את יכולת הבחירה בכל מקרה אז כדי לבדוק איזה רכבים יכולים להכיל כזה דבר.

אם ממש בא לך להכנס לזה ולחקור אז אתר icars משווה בצורה נוחה רכבים ואתר carsforum מלא במדריכים והסברים

הייתי מתחיל בלבדוק טיוטה קורולה, באזור השנים 2018 כבר לא זוכר בדיוק יש עדיין דגם של בנזין בלבד לעומת היברדי שיכול לייקר את הקנייה בעוד 10-20 אלף (אבל זה תלוי בככמות הנסיעה - בשביל 24 אלף בשנה אז לדעתי כדאי אבל בשביל 12 לא)

אני בחנתי רכבים משפחתיים לא היברידים בשנים 2018-2019 והטווח מחירים היה 80-100 אלף

2. לגבי מימון יש בנק לאומי דרך מועדון הוט, 40 אלף ללא ריבית ויש בנק בינלאומי חשבון הייטק 50 אלף ללא ריבית.

אני גם חושב שלא כדאי לקחת מימון ועדיף לחסוך בגלל שבעלות של המימון תוכל פשוט לקבל רכב טוב יותר. רכב ב100 אלף או 105 יכול להיות הבדל של שנה, קמ, רמת אבזור אז לדעתי חבל. הרעיון של @ברוש1 לגבי קרן חירום מאוד הגיוני. ואם אתה יכול למשוך עוד עם הרכב הנוכחי עד שתחסוך זה הכי טוב
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2023 12:22
לגבי כיסאות בטיחות - לא לשכוח שהילדים גדלים ועוברים לבוסטר קטן , תוכל לחשב את המקום הנחוץ בהתאם
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2024 11:33
הי

מה לגבי גיר רציף מבחינת אמינות? (כמו שבמיצובישי אאוטלנדר)