⬅ חזרה לאינדקס

שמירת עוסק פטור פעיל למטרות דיווח מס מIB

🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2023 18:44
שלום לכולם ,

אמ:לק - דיווח על פעילות חשבון מסחר אחרי סגירת עוסק פטור

_______

פתחתי חשבון מסחר עם IB ארה"ב במהלך שנת 2020. בזמנו, הגשתי באופן עקבי דוחות שנתיים בגין העוסק פטור הפעיל שלי. עם זאת, לאחרונה צמצמתי את פעילות העוסק הפטור ואני שוקל לסגור אותה. כמובן שאני אני עדיין מחויב לדווח על כל פעילות בחשבון IB, ואני לא בטוח לגבי הגישה הטובה ביותר. האם עלי לשמור על העוסק הפטור רק לצורכי דיווח? או שיש אפשרות אחרת?

אני לקוח בחשבון ששמירה על העוסק הפטור פעיל רק למטרת דיווח של IB כרוכה בעמלות דיווח שנתיים מרואה חשבון.

כל הדרכה תתקבל בברכה והערכה. תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2023 19:20
אין קשר בין הדברים, עוסק פטור זו הגדרה במע"מ, מבחינת מס הכנסה יש להיות עצמאי או לא להיות עצמאי,

בנוסף, יש הגדרת תיק במס הכנסה לשכיר עם הכנסות נוספות ללא ניכוי מס במקור.

בהיעדר היותך עוסק פטור, אין ממש צורך בליווי רו"ח, מה שכן על דוח שנתי הם כנראה יקחו אותו דבר כמו על עסק.

ממליץ לך לבחון את האתר "אלפי" בשביל שיכינו לך את הדוח השנתי שמבוסס על הסטייטמנט מאינטראקטיב, ואתה רק צריך להגיש באתר של מס הכנסה לפי הנחיה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2023 09:32
אוקיי אז רק כדי לוודא שהבנתי את התגובה שלך:

אני יכול לסגור את העוסק פטור שלי, ושנה הבאה אצטרך להבין איך אני מגדיר את עצמי במס הכנסה כשכיר עם הכנסות נוספות ללא ניכוי מס במקור (כלומר שכיר + הכנסות מברוקר בארה״ב IB) .בנוסף, כדי להגיש דוח על הפעילות אני יכול להשתמש באלפי גם אם אינני מוגדר כעצמאי וגם אם אין לי עוסק פטור פעיל.

הבנתי נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2023 10:17
מראש פשוט תשאל אותם איך משנים את הסיווג, במקום לבטל את הסיווג הנוכחי ומאוחר יותר לפתוח שוב את התיק שלך במס הכנסה.

הבנת נכון.

האמת שהם גם תומכים בעצמאיים, אבל הם לא מוגדרים כיועצי מס (אבל הם כן מכירים את כל ההוצאות המוכרות והתקנות הרלוונטיות), הם גם לא עושים ליווי דו-חודשי לעוסקים מורשים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2023 09:27
היי, תודה על המענה!

דיברתי עם הרו״ח (שליווה אותי למשך כל תקופת הפעילות) לגבי עניין הגשת הדוחות, או שינוי סיווג התיק כפי שהצעת כאן בתגובות.

הוא טוען שמכיוון שלישראל ולארה״ב יש אמנת מס, אין צורך לדווח על הפעילות בברוקר בארה״ב. אני לא ממש מבין את הפער בין מה שהוא אומר לבין מה שהצעת, או כל המידע שיש פה בפורום לגבי הגשת הדוחות.

האם יש משהו שאני מפספס? הוא צודק ובאמת אין צורך להגיש דוח שנתי על הנעשה בתיק בIB ארה״ב בשל אמנת המס?(בהנחה שכפי שאמרתי אינני עוסק פטור יותר ואני לא מגיש דוחות שנתיים מהרגע שסגרתי את הפעילות. כלומר אני נשאר עובד שכיר בלבד)
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2023 10:23
הוא טועה.

אמנת המס מסדירה את סדר המיסוי בין המדינות, היא לא פוטרת הכנסה במדינה אחת מהמדינה השנייה, והיא בוודאות לא מתייחסת לדיווחים.

בהנחה ויהיו לך אך ורק דיבידנדים ממקור אמריקאי, אז שם יש ויכוח אם חייב בדיווח או לא.

כל הכנסה אחרת (רווחי הון, ריבית), בוודאות מחויבת בדיווח בישראל וכן בתשלום מס (כי ארה"ב לא ממסה אותך על הכנסות אלו).