⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי על דיבידנדים ורווחי הון לאזרח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 08:11
שלום,

הבנתי שבמיסוי על דיבידנדים לארה״ב יש ״זכות ראשונים״ על המס, כלומר קודם משלמים להם ואת מה שנשאר מ-25% משלימים לישראל.

לגבי מס רווחי הון ממה שהבנתי קודם משלמים 25% לישראל ואז משלימים לארה״ב מה שצריך (שבמקרה הזה אם אני מבין נכון המס הוא 24% (מדרגת המס שלי שם) + 3.8% NIIT שעליהם אי אפשר להתקזז - ז״א במקרה של רווחי הון אצטרך לשלם להם רק 3.8% מהרווח (אחרי המיסוי בישראל)).

אז השאלה שלי - במידה ואני מתחיל לקנות מניות ב-IB (האמריקאי), בסוף שנת המס, קודם לדווח לארה״ב ואז לישראל? (בגלל הדיבידנדים?) הפוך? אני מבולבל :/

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 09:58
רק אם המניות אמריקאיות.

לא מדויק.

יש 2 סוגי רווח הון בארה"ב, לטווח ארוך יש מדרגות עם מיסוי מופחת, לטווח קצר של פחות משנה זה מס שולי רגיל.

יש כל מיני שיטות, הפשוטה שבהם היא קודם להגיש בארה"ב, לחשב את המס שאתה אמור לשלם בארץ לפני כן, לדרוש זיכוי מס זר שם באם רלוונטי ואז לדרוש זיכוי מס זר פה על מה ששילמת שם.

רו"חים שונים עושים זאת בשיטות שונות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 10:57
הבעיה היא שאין לי רו״ח שעושה גם וגם. אני מגיש לארה״ב עם חברה מסוימת ועד היום הגשתי לישראל (רק כדי לקבל החזרים, לא כי אני מחויב) עם יועץ מס ישראלי שאני צריך לעזוב כי הוא לא יודע לעשות את מה שדיברת עליו.

חשבתי להגיש עם אותה חברה לארה״ב, ועם אלפי בישראל - אבל אז אני אצטרך לעשות את החישוב של כמה מס אצטרך לשלם בישראל בעצמי ואז אולי אעשה טעויות שיגרמו לי לשלם יותר מדי/פחות מדי מס במדינה אחת או בשתיהן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 11:10
יש רו"חים או EA שיודעים לעשות את כל מה שאתה רוצה או לעבוד עם אנשי מקצוע נוספים שיודעים.

אשר טוריאל לדוגמא, מניח שיעקב רוטמן המנהל פה אם יסכים, ועוד רבים וטובים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 17:59
אני בטוח. פשוט, העלות של הגשת דו״ח שנתי של רו״ח שאני פניתי אליהם הייתה גדולה פי 10 בערך ממה שעולה לי להגיש היום דו״חות לארה״ב דרך חברה שעושה את כל התהליך בצורה ממוחשבת.

אני בסך הכל רוצה להתחיל להשקיע בשוק ההון (מה שעד עכשיו לא עשיתי, למרות שחסכתי כסף בשביל זה, בגלל הבעיות שנוצרות עקב האזרחות האמריקאית) ולקנות קרנות מחקות סנופי, כך שאני לא רוצה להוציא פי 10 על דוחות שנתיים רק בשביל דיווחים על דיבידנדים פעם בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2023 21:03
@richie אני איתך באותה סירה. בבלוג של המתורגמן הפיננסי יש הרבה מידע, ובמקרה הגרוע לוקחים איש מקצוע לייעוץ כדי ללמוד איך מדווחים כמו שצריך ואז אחכ מדווחים לבד.

רק השנה פתחתי תיק השקעות בגלל שלא הייתי בראש לבלאגן הזה, ואני עדיין לא מבין 100% איך לדווח.