⬅ חזרה לאינדקס

הציעו לרכוש את החברה שלי.

🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2023 16:21
אז ככה מטעמי פרטיות לא אפרט יותר מידי. יש לי חברה בעלת 15 עובדים עם מחזור של 5 מיליון.

לפני שנתיים המחזור היה 2.

שנה שעברה היה 4

והשנה צפי ל5.

העסק גדל כמובן שרווחיות חושבה לא פחות ובגלל שאנחנו בפיתוח הדגש הוא קצת פחות כי רוכשים יותר כלים על מנת להגדיל את הרווח העתידי, לעניינו.

הציעה לנו מתווך מיזוג חברות בחברה מסויימת שהוא מייצג ומעוניינת לרכוש חברה כמונו. הייתי שמח לדעת במה נהוג שמתווך אמור לקבל בעולם מיזוגי החברות.

היינו בכמה פגישות והדברים סך הכל מתקדמים. המתווך רוצה 3% מהשווי הכללי שיקבע לחברה. נשמע שזה אולי אף יותר ממה שיציעו לנו.

השורה התחתונה:

האם יש יש כאן מישהו שיש לו ניסיון ויודע כמה אמור לקבל סדר גודל מתווך למיזוג חברות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2023 17:03
מבחינת מתווך זה סחר סוסים …. לא יודע כמה עבודה הוא השקיע או שווה את זה … אתה יודע

כל מספר זוכה … יש כאלו שרק יעשו את האינטרו ויש כאלה שממש יגרמו לעסקה לקרות…

כמה דגשים :

1. הייתי עושה את התגמול מדורג .. נגיד על שווי x אחוז מסויים , בין x ל y אחוז אחר וכו … תציע אחוזים גבוהים במידה והעסקה תשקף מחיר גבוה לטעמך ואחוזים נמוכים אם לא.

2. לא הייתי עושה חוזה על פי השווי … אתה לא יודע איך העסקה תהיה בנויה … חלק מניות ? הכל מניות ? חבילת השארות ?הוא יכול גם לדרוש אחוזים מכל זה…

אני הייתי מפשט את זה ושם רק על המזומן בסגירה.

אבל שוב פתוח לגמרי למו״מ… הייתי עושה הסכם שעושה שכל עבורכם .

לגבי שווי אתה תמיד תדע יותר על העסק מאשר כל קונה פוטנציאלי …ואין זהות בין עסק עם חוזה מבטון לעשר שנים הקרובות בו ההכנסות והרווחים בטוחים לעסק אינטרנט ששנה שעברה עשה חמישה מיליון דולר ובשנה הקרובה יכול להפסיד …

הייתי עושה ״משחק״ עם עצמך וזורק מספרים של שווי … יש טווח מסויים שברור לך שלא תמכור בו … יש טווח שאתה תחשוב על זה ברצינות ויש טווח שבו אתה תשאל איפה חותמים והנה המפתחות …

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 10:24
קודם כל

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות והמענה.

לאחר שיחות ובדיקות החלטנו אני והשותף שאנחנו מוכנים לתת 2% מסכום הרכישה (מדובר עם 50 או 51 %). כמובן שאנחנו גם יודעים את המשמעות של 51%.

הנסיון לקבל 3% מהכל נשמע מופרך, אנחנו אל לחוצים למכור נראה איך הוא יגיב,תודה רבה!