⬅ חזרה לאינדקס

האם החששות שלי מוצדקים?

🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 16:35
אני בת 36 ולפני שנים אחדות נכנס לי סכום כסף בהפתעה. אני לא באה עם נסיון בהשקעות בשוק ההון ולא היה לי את הזמן ללמוד את התחום ולבנות תיק בהדרגה.

לכן פניתי לניהול תיקים באחד מבתי ההשקעות הישראלים והעברתי אליהם כ 30% מהסכום שקיבלתי שמתחלק ל 40% מניות 60% אגח. התיק עדיין צעיר ובן חודשים ספורים בלבד אך להערכתי נותן תשואה של 3% כרגע. אם להודות על האמת, ציפיתי ליותר, מה גם שעמלת הניהול שגובים ממני היא בסביבות 1% (שזה גבוה ובלתי מתקבל על הדעת, אך העדפתי קודם להיכנס לשוק ואחכ לעבור למתחרים).

אני רוצה ללמוד להשקיע בעצמי, וחשבתי לפתוח תיק למסחר עצמאי דרך אותו בית השקעות ולראות האם אני משיגה ביצועים הולמים ובעתיד להעביר לשם את מלוא הסכום ולנהל הכל בעצמי.

מה שמפחיד אותי הוא שכחלק מתהליך ההרשמה למסחר עצמאי צריך לתת פרטי חשבון בנק ועוד המון פרטים מזהים אונליין, ואני חוששת מאוד מדליפות מידע ופריצות שיסכנו את חשבון הבנק שלי.

חשבתי לפתוח חשבון בנק נוסף ע"מ לחבר אותו למסחר העצמאי באפליקציה. מה דעתכם? האם יש בסיס לחששות שלי?

כאלטרנטיבה שונה לגמרי: יש לי חשבון בנק אמריקאי שמחובר לאפליקצית רובין הוד. האם בכלל שווה לי לדלג מעל בתי ההשקעות בארץ ולהשקיע באמצעות רובין הוד בארהב? (אין לי גרין קארד או אזרחות אמריקאית).

אשמח לכל תובנה והכוונה
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 17:21
לדעתי החשש לא מאוד משמעותי. מדובר בגופים רציניים, בערך כמו הבנקים. לא אומר שאין סיכון, אבל לדעתי הוא לא גבוה.

בספק אם זה יעזור. רוב המידע הפרטי שמבקשים יהיה זהה עבור שני החשבונות.

זה זול מבחינת עמלות, אבל:

1. אם ההכנסה שלך שקלית, תצטרכי להמיר את הכסף ולהעביר לחו"ל, שזה יקר.

2. בתי השקעות ישראליים מנכים מס במקור ולכן לא נדרש דו"ח למס הכנסה. על רווחי הון ברובין הוד צריך להגיש דו"ח שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 17:50
מי החליט על החלוקה בין אג"ח למניות ומאיזו סיבה? מה המטרות שלך לגבי הכסף שנמצא שם ומהם תאריכי היעד של המטרות?

המתחרים יקחו פחות על תיק מנוהל? ההוזלה הגדולה בדמי הניהול היא בתיק עצמאי ובמיעוט ני"ע בתיק.

מה מכיל התיק שלך כיום? קרנות מחקות או מניות ואג"ח ישירים? כמה ני"ע יש לך שם? האם הגוף המנהל מוכר וקונה כרצונו או שלא נוגעים בני"הע?

פרטי החשבון ניתנים לבית ההשקעות, ואם פתחת באחד הותיקים והיציבים שבהם - אין סיבה לחשוש יותר מאשר לבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 17:59
מה הבעיה בלתת מספר חשבון וסניף?

חשבון בבית השקעות שנפתח מרחוק מקושר לחשבון בנק אחד. תוכלי להפקיד אליו רק מאותו חשבון ולהוציא ממנו כסף/ני"ע רק לאותו החשבון.

כדי לפתוח את האפשרות לחשבון אחר צריך להגיע פיזית לבית ההשקעות לצורך זיהוי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 18:23
לגבי החשש מהאבטחה, כבר ענו לך.

לגבי החשש מהשקעה עצמאית בשוק ההון - בעיניי ובעיני רוב חברי הפורום זה לגמרי הדבר הנכון לעשות (ברוב המקרים, עבור האדם הפשוט). אבל מכיוון שאת בסוף צריכה לישון בלילה בשקט עם זה, אני חושב שזו מסקנה שאת צריכה להגיע אליה בעצמך.

לכן דעתי היא להשאיר את הכסף אצל הקרן המנוהלת (בהנחה ומדובר בגוף מוכר ומבוסס), ואפילו להעביר את היתרה אליהם למסלול עם סיכון נמוך (חבל ש70% סתם ישחק מאינפלציה). לא יקרה כלום אם הם יגלחו לך 1% למשך כמה חודשים, בזמן שאת משלימה פערים ולומדת את התחום בראש שקט ובקצב שלך (ממליץ על הבלוג של המשקיעה, כמובן). מאמין שבסופו של דבר תגיעי לאותה מסקנה שכולנו הגענו אליה ותוכלי להשקיע את הכסף בעצמך בבטחון.