⬅ חזרה לאינדקס

ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 13:08
היי כולם

אני ירדתי מהארץ אחרי 2 שנים בשוק העבודה הישראלי ועברתי לארה״ב ומתכנן לעבוד שם לשארית הקריירה. אני לא בטוח איך לנהל את המוצרים הפנסיונים שנשארו בארץ ומתלבט בעיקר לגבי שתי נקודות:

1) האם כדאי להעביר את הכספים מהקופת גמל (20k) לקרן פנסיה (22k) שמחקה sp500? אני רוצה לחסוך את הדמי ניהול ולהשתמש בקרן פנסיה כמכשיר השקעה אפילו שאני לא ממשיך להפקיד שם והרכיב הביטוחי לא פעיל. האם זה צעד שמתאים לפרופיל שלי? האם אני מפספס השלכות מיסויות חשובות?

2) יש לי קה״ש בהראל שאפשר למשוך ממנה כבר כספים (סכום אסטרונומי של 14שח) וקרן השתלמות באקסלנס שאוכל למשוך ממנה 20k רק עוד שנתיים. האם אפשר להעביר את הכספים מאקסלנס להראל רק בשביל למשוך את כל הכספים דרך הראל?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 13:47
הסכומים שלך קטנים, אני הייתי מושך הכל וסוגר עניין.

אחרת אתה חושף את עצמך גם למיסוי כפול בפוטנציה, וגם שישראל לא תהיה קיימת כשתגיע לפנסיה.

לגבי 2: אתה יכול למשוך הכל בלי להעביר את הקרן.

גוגל: משיכת קרן השתלמות

שים לב שבארץ אין מס על המשיכה, לגבי ארה"ב אני לא יודע.

היה יותר פשוט אם היית מושך לפני המעבר וזו העצה הכללית למי ששוקל הגירה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 15:20
לארה"ב אמנת מס עם ישראל ופנסיה נכללת באמנה זו.

לדעתי זוהי עצה כללית לא טובה בכלל. לכל אינדיבידואל מצב שונה וצריך לחשוב מה לעשות עם הפנסיה בהתאם למכלול הנסיבות (סכום נצבר, המדינה אליה עוברים, תקופת המעבר וכו').

באופן כללי - לאור הסכומים הנמוכים שנצברו לפות"ש עד כה, אני לא באמת חושב שזה משנה מה לעשות עם הפנסיה. חסכון בדמי ניהול יהיה מינורי בגלל הסכומים וכך גם קנס על משיכה מוקדמת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 16:26
ציון לא תיפול בשלישית
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 20:42
אני קצת חוטף את השרשור, כי רציתי לפתוח שאלה דומה. בשביל חבר. יש לו כ 2.5 מלשח בפנסיה/גמל השתלמות, הכל בs &p לא מגודר. הוא יורד מהארץ כי החליט לאור הנסיבות שיש מקומות ירוקים יותר לגדל בהם ילדים. לאחר מכירת הדירה יש לו כעת 10 מלשח נזילים, כך שהפנסיות זה לא מעט אבל לא משהו שחיוני להגירה עצמה. כמו כן לשני בני הזוג משרות מכניסות במדינה החדשה מהרגע הראשון. מדובר בשיקולי טווח ארוך בלבד. האם הייתם:

1. לא נוגעים. יש הטבות מס מדהימות ולמה לגעת. שהכסף יצמח.

2. מושכים רק מה שפטור מקנס- השתלמות שהבשילו, פיצויים של פנסיות. אמנם איבוד פטור מס רווחי הון אבל גם פחות דמי ניהול וגם הקטנת סכנה עתידית של מיסוי ״עשירים״, ״יורדים״, ״השקעות חול״ או קטגוריות אחרות שיוחלטו בעתיד לפי הצורך הכלכלי של השלטון באותו זמן.

3. למשוך הכל ולברוח- יהיה רק יותר גרוע.

4. אחר

אני ייעצתי לו אפשרות 2, נראה לי איזון טוב בין היסטריה משני הצדדים. מה דעתכם?

@Ehud , @אורי ג. @גרהם @Leo1 וסליחה אם יש פעילים חכמים אחרים שפספסתי, אני כבר כמעט לא מסתובב כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 20:48
גם אני בעד אפשרות 2.

משיכת החלק הנזיל עשוייה לעזור בניתוק התושבות.

תשלום קנס נראה לי מיותר בשלב הזה. בפרט כשהוא מהגר טרי שעשוי לחשוב בעוד שנה שהדשא של השכן לא בהכרח ירוק יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 21:11
גם אני בעד אפשרות מספר 2.

לא חושב שיש הגיון בתשלום קנס עבור משיכה מוקדמת של כספים פנסיוניים, בעיקר בסכומים כאלה.

מצד שני, כן יש הגיון במשיכת כספים פטורים מכיוון שדמי הניהול בארץ לא זולים וכנראה שהוא יוכל להשקיע את הכספים לבד בחו"ל בתנאים טובים יותר. במידה ויחזור לארץ כתושב חוזר ייתכן ואותן השקעות יהיו פטורות ממס רווח הון בצורה כזאת או אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 21:49
תלוי בזמן עד הפרישה (הזמן שבו אפשר להתחיל למשוך).

נניח אם זה 30 שנה אז בראייתי סביר שישראל לא תתקיים עד אז, לפחות לא כמו שאנחנו מכירים היום.

אז עדיף לברוח עם חצי מהכסף ולא לאבד את הכל.

אם זה 10 שנים... אז כנראה נראה חלק מהכסף לפני שהמדינה תקרוס. גם לא הכי ברור אם משתלם לחכות לקריסה או לצאת לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 22:08
קטונתי...אישית, לא חשב שאנחנו מחר בדיקטטורה או בהלאמה...פשוט בהדרדרות בקצב מסויים ברמת החיים בארץ...עד למשבר...

על מנת לגדר את עצמי העברתי כבר אחוז מהותי מהנכסים וכו לחו"ל, יצרתי אלטרנטיבות...אבל לא נגעתי בפנסיה/השתלמות(שלמען הכנות הם גם לא אחוז מהותי מנכסי...)...

אני חושב שברגע שרוב הכסף(ויותר חשוב המשפחה ילדים עבודה וכו) הם בחו"ל(מניח שיעביר את ההון לבנק זר במדינה החדשה) אז הפנסיה אפשר יהיה לטפל בה בהמשך ...בוא נגיד שאם יש כאן הלאמה ובלאגנים...והמחיר שהמשפחה שילמה זה שהיא איבדה את הפנסיה אחרי שעברה לחו"ל...יצאתם בזול.

כמו שאמרו כאן, הייתי מתעסק קודם כל במעבר בלראות איך מתאקלמים וכו...ומתעסק בפנסיה עוד שנה/שנתיים...לוקח "את הסיכון"...

מצביעי הליכוד-חרדים ונבחריהם גורמים נזק...אבל יקח זמן עד לנזק ברמת הלאמה לפי דעתי...אבל אולי יפטרו את הנגיד, את בג"ץ, יכניסו את השמאלנים למכלאות...ביבסטים זה ממש התחתית...והכת החרדית-בטלנית...מדהים איזה נזק אנשים ברמה נמוכה יכולים לעשות כשיש בראשם מנהיג מושחת, לא פטריוט ומוכשר. טיפשי, בטלני, גנבי, שקרני, מושחתי וקנאי המדינה התאחדו(ימין על מלא)... עצוב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 22:15
מבלי להסיט את השרשור, אני מקווה שמה שכתבת בסוגריים נכתב בסרקסטיות, אין שום דבר ימני בממשלה שלנו, בתור איש ימין אני רואה בהם ממשלת שמאל קיצוני.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 22:20
אני ימני ...מאד..(בוודאי כלכלית)...זוהי ממשלת שמאל קיצוני, עם אנשים חסרי יכולת/מושחתים/עם אינטרסים זרים/טיפשים/עובדי אלילים ועוד הרבה דברים....אבל המיתוג הוא "ימין על מלא". לכל המצביעים של "הגוש הזה" יש מיתוג ללכת אחריו...עוד שקר שהם מאמינים בו...מה זה כבר עוד אחד...האמת לא משנה באמת כבר...כל אחד לפי הecho chamber שהוא חי בו(או קבוצות הפייסבוק - "אוהבים את שרה נתניהו!" "ביבי מנהיג חזק" "רק ביבי מלך ישראל" "אוהבים את הליכוד! " "ביבי בדם!" "דברי הצדיק הגדול הכהן שליט"א מיצי בן חתוליהו".)

אם הייתי יכול להפרד מחר מכל האוכלוסיה שהצביעה לגוש הזה....הייתי עושה זאת בשמחה...שיהיה להם בהצלחה, באמת, לא רואה שום דבר במשותף איתם...והנזק שהם עשו ויכול להיות יעשו...לא רוצה להיות חלק ממנו..אילו רק הייתה דרך קלה להפרד...לא אח שלהם ולא בטיח. שישמרו לעצמם את הבבוניסטאן והצחליסטאן שלהם.(בס"ד)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 22:45
תודות לעונים. שכחתי לציין שדמי הניהול על הכל 0.3 ומטה... מניח שלא היה משנה תשובות מהותית.

בעיקר עצוב מאוד כל הסיפור הזה.... אישית ועוד יותר לאומית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 08:03
תודה על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2023 13:43
אולי מספיק כבר עם ההתבטאויות החשוכות האלו? אין להן מקום בשום פורום ובשום חברה מודרנית, ליברלית ודמוקרטית. כל התבטאות כזו צריך להוקיע וזה די מביש שניתן לזה במה בפורום.

@yossik
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2023 14:03
אני חושב שגם אין מקום לדעות חשוכות וצורת התנהלות עבריינית ומושחתת של אחוז גבוה מהאוכלוסיה שמצביע למפלגות מסויימות ונבחריהם. אני חושב שהצבעה למפלגות מסויימות מראה המון על היכולות האינטלקטואלית, המידות המוסריות והאופי של המצביעים להם.

מותר לי לחשוב כך ומותר לי להתבטא בנושא …

אינך מסכים ? חושב שהדעות חשוכות? בורות?

אין בעיה, תתעלם מאנשים כמוני ותמשיך להצביע ולהיות חלק מהמחנה הלא חשוך, הליברלי והמודרני.(ליכוד -שס- יהדות התורה)

עומד מאחורי כל מה שאמרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2023 14:32
חברים, איך אומרים היום - חציית גבולות.

מספיק כבר ונמאס לי מחוטפי שרשורים שמנסים בכול כוח להפנות לדיון פוליטי.

@Ehud

ננעל זמנית.