⬅ חזרה לאינדקס

קורסרה, יודמי וכו'

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 17:39
שואל באופן כללי ומכאן מניח שגם התשובה כללית:

האם, מעבר ללמידה ולהעשרה עצמית/התפתחות אישית, יש חשיבות בציון של ביצוע קורסים אינטרנטיים בקורות חיים?

רואה אנשים מפוצצים בלינקדאין את הרזומה עם כמה קורסים, חלקם בעלי תארים... זה מרשים? נותן אינדיקציה למשהו?

זה שווה את הכסף?

יש דרך להשיג הנחות?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 18:53
לגבי יודמי:

אפשר לקנות דרך טורקיה (VPN טורקי בהרשמה והתחברות וקנייה. אחר כך אפשר להתחבר ישראלי, אבל ישנו את החשבון לישראלי ולא יהיה ניתן לקנות במחירי טורקיה) בקנייה מרוכזת בחשבון חדש (ועוד כל מיני רעיונות בסגנון). זה יצא לי איזה 8 ש"ח לטורקיה בזמנו, אבל בזכות הלירה הטורקית שלא מפסיקה ליפול זה כנראה אפילו פחות. לדעתי זה שווה את הכסף אם קונים מטורקיה.

באופן כללי אני מאמין שכל דבר אפשר ללמוד דרך מקורות חינמיים וספרים והאמת שאישית כשיש לי קורס ששילמתי עליו והוא מסודר יוצא שאני לומד פחות כי אני מרגיש "מיצוי ידע" מאשר ללמוד fragments מהרבה מקורות ששם אני מרגיש "שלא למדתי מספיק", אבל מאמין שזה אישי לכל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 11:04
תודה מרקר, אהבתי את הטיפ. אין לי vpn אז צריך קצת להבין איך עושים את זה...

ועד כמה לקורסים האלה יש חשיבות מבחינת מעסיקים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 11:58
אין לי מושג. אני כן יכול לנחש:

רב הקורסים זה ידע בתחומים טכניים (כמו ללמוד על איזה ספרייה או איזו שפה וכדומה), שכנראה נחוץ לעבודות המשתמשות בו. אני לא חושב שעצם לקיחת הקורס ביודמי/קורסרה משפיע, אלא יותר הידע שצוברים ממנו. זה לא דומה לתואר כי אין בקרת איכות על הלומדים. מצד שני, בתואר בדרך כלל לא לומדים את כל השפות/הספריות ואם לומדים זה לפעמים שטחי יחסית, ולכן רב הידע הטכני צריך להגיע מלמידה עצמית. הקורסים האלו בנויים בדרך כלל ללמידה עצמית בצורה נוחה יחסית.

* משום שאני לא בתעשייה קח את דבריי בעירבון מוגבל מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2023 11:01
אין להם ערך בכלל בקו"ח/בפרופיל לינקדאין, וקורסים שמציעים לך להוסיף 99 שקל כדי לקבל איזושהי סרטיפיקציה בסיום זה ממש מיותר, אם אני רואה בן אדם ש"מעמיס" קורסים ביודמי בפרופיל זה טיפה מביך. הערך היחידי שיש להם זה הידע שהם מקנים לך כדי להשתפר כאיש מקצוע ולעבור ראיונות + שהמראיין שלך ידע שאתה אדם שלומד עצמאית ונמצא בלמידה מתמדת, אבל זה משהו שעולה בראיון, אתה לא צריך לכתוב את זה בשום מקום. מה שכן כדאי לכתוב זה אם עברת הכשרות פרונטליות (לא יום עיון אחד, אלא הכשרה של לפחות כמה עשרות-מאות שעות) והסמכות שעשית כמו CCNA, CKAD וכו' (כלומר, עברת מבחנים שלרוב עולים 100+ דולר שנדרשת למידה משמעותית עבורם) שהם צוכרים ובעלי שם בתעשייה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2023 11:40
זה מאוד תלוי בסיטואציה, מי הבנאדם? באיזה קורס מדובר? מה התפקיד שהוא מתמודד עליו? אין כאן תשובה אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2023 00:17
אתן את הזווית האישית שלי - אני קורא המון קורות חיים - מעולם לא הסתכלתי אפילו על פירוט הקורסים שחלק מהאנשים מוסיפים
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 18:56
תודה רבה לכולם על התגובות

אני אעלה עוד נדבך:

נניח ויש ספר עב כרס של כ-600 עמודים (יש באמת ספר כזה) באנגלית שנכתב ע"י גורם בכיר (C level כמו שאוהבים להגיד) מחברה מאוד מוכרת (אחת מחברות הגאמפ"א)

הוא ארוך כי הוא מקיף ומלמד בצעדים שיטות כלשהן בתחום מסוים. כלומר, לא הכוונה בלימוד שפת תכנות, אלא לצורך הדוגמה - גישה מסויימת של האקינג.

כמובן שאין ממש פרוייקטים עצמאים שאפשר לעשות עם זה...

אפשר לפתוח עוד פוסט מתרברב בלינקדאין על כמה הספר הזה נפלא וכו' כדי לנסות לאותת למעסיקים או מגייסים פוטנציאליים אבל זה מגוחך ואף פעם לא הבנתי מה הקטע לכתוב פוסטים כאלה כאילו זה פייסבוק...

ובכל זאת , יש דרך לציין את זה בקו"ח או שכדאי רק להזכיר תוך כדי הראיון?

או שאולי בכלל כדאי להישאר צנוע, לשתוק ורק להוכיח את הידע הזה בזמן ראיון?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 19:18
תפתח תיק עבודות ושים לינק לתיק.

תנסה שיהיה קצת שונה מהפרוייקטים של הקורסים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 19:21
לא הייתי מציין את זה בקוח, אבל אני עשיתי כמה קורסים בקורסרה ואתרים נוספים (וקצת בפתוחה) אחרי התואר, בשביל לעשות 'הסבה' לתוכנה, ולי זה די עזר.