🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2023 21:35
שלום לכולם,
בבעלותי ובבעלות אשתי דירה חדשה מקבלן שרכשנו לפני כ3 שנים.
לקח לנו בערך שנה וחצי לקבל את הדירה, גרנו בה כחצי שנה, היא עמדה ריקה במשך שנה והשכרנו אותו ביוני 2022 לראשונה.
נכון לעכשיו היא מושכרת ב3,500 ש"ח.
נתונים נוספים: הדירה עלתה לנו 1.17M כאשר ה70K מגלמים ריהוט שהגיע עם הדירה (הדירה לדוגמה בפרויקט), לקחנו משכנתא מקסימלית של 877.5K שאנו משלמים כבר 3 שנים, נכון להיום במשכנתא נשאר כ816K אשר משולמים בתשלומים חודשיים של 5080 ש"ח.
כמו"כ, נכון להיום מחיר הדירה עפ"י עסקאות שהתבצעו באזור נע בין 1.55M - 1.65M.
**עריכה**
מבחינת פירוט מצב כללי ופיננסי:
בני 29, נשואים + 1
הכנסה חודשית ממוצעת - 34K
הוצאות חודשיות ממוצעות - 25K (השאר הולך לפר"י עבור Sinking Funds וכ$1000 לתיק השקעות, מה שנשאר פשוט בעו"ש).
קיים תיק השקעות ע"ס 105K בIBKR
קיימת קרן ביטחון בשווי 3 חודשי מחיה שנמצאת בפר"י
** סוף עריכה **
הדיירים לפני 3 חודשים התחילו את השנה השניה שלהם שהיא גם השנה הראשונה לאופציה מתוך 2 שניתנו להם.
רציתי להעזר בכם ובניסיונכם להחליט האם כדאי לי לחתור למכור את הדירה הזו או שמא להמשיך להשכיר אותה?
חשוב לציין כי אני מאמין שאת קפיצת המדרגה הגדולה מבחינת ערך הדירה היא כבר ביצעה, וזה לא מקום שאנחנו כנראה נעבור אליו בעתיד.
תודה לכולם.
בבעלותי ובבעלות אשתי דירה חדשה מקבלן שרכשנו לפני כ3 שנים.
לקח לנו בערך שנה וחצי לקבל את הדירה, גרנו בה כחצי שנה, היא עמדה ריקה במשך שנה והשכרנו אותו ביוני 2022 לראשונה.
נכון לעכשיו היא מושכרת ב3,500 ש"ח.
נתונים נוספים: הדירה עלתה לנו 1.17M כאשר ה70K מגלמים ריהוט שהגיע עם הדירה (הדירה לדוגמה בפרויקט), לקחנו משכנתא מקסימלית של 877.5K שאנו משלמים כבר 3 שנים, נכון להיום במשכנתא נשאר כ816K אשר משולמים בתשלומים חודשיים של 5080 ש"ח.
כמו"כ, נכון להיום מחיר הדירה עפ"י עסקאות שהתבצעו באזור נע בין 1.55M - 1.65M.
**עריכה**
מבחינת פירוט מצב כללי ופיננסי:
בני 29, נשואים + 1
הכנסה חודשית ממוצעת - 34K
הוצאות חודשיות ממוצעות - 25K (השאר הולך לפר"י עבור Sinking Funds וכ$1000 לתיק השקעות, מה שנשאר פשוט בעו"ש).
קיים תיק השקעות ע"ס 105K בIBKR
קיימת קרן ביטחון בשווי 3 חודשי מחיה שנמצאת בפר"י
** סוף עריכה **
הדיירים לפני 3 חודשים התחילו את השנה השניה שלהם שהיא גם השנה הראשונה לאופציה מתוך 2 שניתנו להם.
רציתי להעזר בכם ובניסיונכם להחליט האם כדאי לי לחתור למכור את הדירה הזו או שמא להמשיך להשכיר אותה?
חשוב לציין כי אני מאמין שאת קפיצת המדרגה הגדולה מבחינת ערך הדירה היא כבר ביצעה, וזה לא מקום שאנחנו כנראה נעבור אליו בעתיד.
תודה לכולם.