⬅ חזרה לאינדקס

תיק ההשקעות של 2028

🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2017 17:32
הגדרתי את שנת 2028 כשנת הפרישה שלי. לא כי אני לא רוצה לעבוד, אלא כי אני לא רוצה להרגיש שהחיוך של הילדים שאין לי (נכון להיום) תלויה בין היתר בקפריזה של המנהל שלי. אני בן 28, עבדתי באבטחה מספר שנים, ועיקר כספי מגיע משנות עבודה ומהרבה מזל.

היום עצמאי ועובד בשיווק ומכניס בערך 16,000 חודשי, חוסך 75% מהכנסותיי

אני מעלה לכאן את ההרכב הכולל לצרכי דיון. מוזמנים להתייחס להכל, אדגיש את הנושאים בהם אני מעוניין התייחסות פרטנית. אני לא שומע לעצות של אחרים. יש לי מחלה קוגניטיבית שכל פעם שאני קורא עצה הזיכרון שלי לטווח קצר נמחק. כשאומרים לי מה לעשות אני או עושה את ההיפך הגמור או מתיישב, מוזג כוס מים ולא עושה כלום יומיים.

תודה לכולם.

74% -- (750,000 ש"ח) - נדל"ן

דירה להשקעה שרכשתי בזמן טוב ועֵרכה הֵאֶמיר רבות. שכר הדירה שלה מגולם בהכנסות המוזכרות לעיל. נקייה מהלוואות/מישכון.

12% -- (117,000 ש"ח) - מניות.

2 קרנות השתלמות מחקות מדד IBI האחת ת"א 25 והשנייה S&P 500. דמי ניהול 0.5% (40K ש"ח, מחולקות חצי-חצי)

קרן פנסיה שמושקעת במסלול מנייתי (לא 100% מניות כי אי אפשר בקרנות פנסיה).

3.4% -- (35,000 ש"ח) - קרן השתלמות כללית עובדי מדינה

קרן השתלמות בדמי ניהול אטרקטיביים במיוחד (0.29% מריבית): 30% מניות. שוקל להעבירה למסלול פאסיבי מחקה מדדי חו"ל של IBI בגלל שהתשואה שם טובה יותר והפיזור טוב, אבל דמי ניהול 0.5%. אשמח לדעות נוספות (לא מקבל ייעוץ מאף אחד, כל מה שאומרים לי אני עושה הפוך או לא עושה בכלל)

8.8% -- (90,000 ש"ח) - קופת גמל מבטיחת תשואה 4.5%

קופה שפתחו לי הוריי עם היוולדי (יתר ג') שצברה וצוברת ריבית דריבית מובטחת. כנראה שלא אגע בה עד ליום מותי.

2.4% -- (25,000 ש"ח) מושקעים אקטיבית על ידי. נכון לעכשיו במניות "טבע", חלל תקשורת ותעודות סל סייבר.

ההתלבטות שלי היא אם להעביר את הקרן השתלמות של עובדי המדינה למסלול 100% מחקה מדדי מניות, ומנגד את הכסף הנזיל שלי (25,000 ש"ח) להשקיע באג"חים ממשלתיים/השקעה פחות ריסקית.

אשמח להתייחסות, הקנטות ואמרות שפר כלליות וספציפיות
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2017 19:54
כמה מכניסה לך הדירה בחודש?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2017 20:02
לא כתבת אם אתה נשוי.

אם אתה רוצה לפרוש בעוד כעשר שנים, אז לפי מה שכתבת אתה צריך למצוא בת זוג שתסכים לחסכון מאד אגרסיבי או שיש לה הון מאד משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2017 20:22
איך אתה יודע שהתשואה תהיה טובה יותר?

30% מניות נשמע לי סביר עבור השקעה ל- 10 שנים.

דמי הניהול לא צריכים להיות שיקול, בסכומים שכתבת ההפרש יוצא 70 ש"ח לשנה.

באופן אישי לא הייתי נוגע בקרן, בעיקר כדי לא להתחרט על ההחלטה. בדגש אם אתה מרוצה מהביצועים של הקרן עד עכשיו (תשואה מול סיכון).
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2017 20:56
2,500 ש"ח בחודש, אבל כמו שכתבתי שיקללתי את זה בתוך ה-16k הכנסות החודשיות שלי. גם עליית הערך שלה מהווה שיקול משמעותי (עד כמה בערך 300k מאז הקנייה).

אני רווק, לא מתכנן חתונה בשלוש שנים הקרובות ולא מתכנן ילדים בחמש שנים הקרובות. כשאני מדבר על עצמאות כלכלית אני מדבר על עצמי+1, מכיוון שאני לוקח בחשבון שאם תהיה בת זוג היא תהיה אדם פרודוקטיבי ולא בזבזן (אני לא יכול להתאהב באדם אחר) שתוכל לפחות לפרנס את עצמה+1.

הפחד מחרטה פחות מניע אותי, פשוט חבל לי שיש בקרן השתלמות (פטורה ממס רווחי הון) אג"חים בזמן שאני מושקע במניות באופן שאינו פטור ממס, אז חשבתי פשוט לעשות הצרחה ביניהם. לגבי העתיד - אני לא יודע, אני יכול רק ללמוד מהרכב הקרן וביצועי העבר שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2017 21:17
רעיון לא רע, אין לקרן שלך היום מסלול יותר מוטה מניות?

אם בשביל הריגוש אחלה, אם לא אז מיותר, תוסיף למדד זה או אחר לדעתי.

סה"כ כל העסק שלך נראה בסדר גמור, אין מה לשפר למעט מה שרשמתי לדעתי הצנועה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2017 21:49
לא אשקר, יש בי ילד שובב שחולם להכות את השוק ולכן כמה אלפים בודדים מושקעים במניות/תעודות סל ספציפיות. איך שראיתי את לווין "עמוס" מתפוצץ רצתי למחשב לקנות מניות של "חלל תקשורת" בזיל הזול. באמת סתם. בכללי התיק מניות הזה שלי זה דינוזאור נכחד, אוד מוצל מאדם שהיה פעם אוהב ריגושים. זו הסיבה שאני שוקל למכור אותן (ברווח לא גדול) ולקנות בכסף הזה אג"חים ו/או זהב.

"החברה לניהול קרן ההשתלמות לעובדי מדינה" (לוקח נשימה) אמרה שהשנה היא תשיק לראשונה מסלול מנייתי. אני לא יודע אם אני סומך על אופן הניהול שלהם, אחרי הכל זה עובדי ההסתדרות והקרן עצמה לא מדורגת גבוה (על אף שהביצועים שלה לא רעים).
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2017 22:08
אני הייתי מחכה.

אחלה, 2.5% תקציב ל"משחקים" הוא בסדר, לא תצליח לגרום לעצמך נזק רציני גם אם ממש תנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2017 21:26
ההשקעה היא לא ל-10 שנים, אלא (לכל הפחות) עד לסוף חייו של @2028_שנת_פרישה . 30% קצת נמוך בהיבט הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2021 20:44
@2028_שנת_פרישה מה איתך? תן עדכון. עדיין 2028?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2021 14:28
מצחיק לראות את הנושא עכשיו. למעשה יעד הפרישה התקרב משמעותית.

עברו 5 שנים וההון העצמי שלי הוכפל. בין היתר בגלל מכירת הדירה והפניית חלק ניכר מכספי הדירה לתיק קרנות סל מחקות מדדים, ועם יתר הכסף - קניתי דירה אחרת להשבחה. מעניין איפה אהיה עוד חמש שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2021 16:12
אני בעד. עשיתי את זה לפני כמה שנים, העברתי מהמח"ר ל IBI, המהלך אפשר גם למנף את קה"ש וגם עשה תשואה טובה בהרבה למרות דמי ניהול גבוהים יותר.

מצד אחד חוכמה בדיעבד, מצד שני חבל שלא עשיתי זאת קודם. בכל מקרה הכי נכון שהפלטפורומות הפטורות יהיו במסלול מנייתי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2021 16:14
צודק
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2021 22:42
ואף אחד לא מעיר פה את הבחור מהסרט שהוא חיי בו? :roll:

גם עם חסכון משולש מזה שיש לו ומשכורות משולשת ממה שהוא עושה אי אפשר לצאת 'לעצמאות כלכלית' עוד 6 שנים..
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2021 23:07
יש לו היום 2 מיליון שקלים לפי מה שהוא טוען, והוא אמר שהוא מוציא כ-4 אלף בחודש. למה החשבון שלו לא מסתדר לך?
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2021 00:01
למעשה, ההוצאות החודשיות האישיות שלי היום נמוכות מההוצאות שלי לפני חמש שנים, כי אז הייתי רווק והיום אני בזוגיות עם אישה נהדרת שנהנית מהדברים הטובים של החיים (שלא עולים כל כך הרבה). ההוצאות הכלליות שלי גדלו כי עזבתי את העבודה ופתחתי עסק קטן. אבל אלו לא הוצאות כמו שזה השקעה שמחזירה את עצמה בגדול.

התכנית מתקדמת טוב מהמתוכנן, ולמעשה כבר היום המצב רוח שלי לא תלוי בקפריזה של אף מנהל. מצב הרוח של ביתי (שעדיין בבטן) בוודאי שלא יושפע מכך.