⬅ חזרה לאינדקס

חשיפה לs&p לטווחי זמן שונים

🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2023 11:10
מעוניינת לעשות רענון בקרנות ובמסלולי ההשקעה.

עד לפני רגע, קרן ההשתלמות שלי (11% מסך התיק) היה במסלול מניות - שיניתי לS&P

פנסיה גם שונתה ממנייתי לS&P (סה"כ 17%).

במקור אחד המסלולים האלה היה במנייתי כי סנופי לא הייתה אפשרות ובכל מקרה חשבתי שאולי יש טעם להשאיר חלק מהכסף במסלול מנוהל ועכשיו אני משנה את דעתי בנושא.

ביטוח מנהלים (חושבת לסגור ולאחד עם הפנסיה) וגמל להשקעה שהם 8% ו3% - גם הם בסנופי.

בנוסף, יש לי תיק במיטב שמלכתחילה יעדתי 70% ממנו לבלקרוק סנופי (כרגע 6% מהסה"כ).

לסיכום - מעבר לסכומים נוספים שמושקעים בנכסים תנודתיים אחרים כגון קריפטו, ESPP\RSU, בלקרוק שווקים מתפתחים, IDEV וחברה אחת שהשקעתי בה סכום קטן דרך גיוס המונים, 45% מהסה"כ מושקעים בסנופי כאשר מתוכם 40% קשורים לפנסיה ו60% נזילים.

השאלה היא האם יש כאן חשיפת יתר ללסנופי וספציפית - האם יש טעם להתייחס בצורה שונה להשקעה בסנופי עבור פנסיה לבין השקעה בתיק נזיל שסביר שישמש אותי בטווח הבינוני.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2023 21:02
לדעתי איפה שניתן עדיף פיזור עולמי על פני סנופי.

זה נותן מענה לתרחיש של ירידת הדומיננטיות של ארה"ב - אין לי מושג אם זה יקרה או לא אבל בהשקעה לעשרות שנים זאת אפשרות אמיתית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 15:51
לא ציינתי זאת כאן, אבל 30% הנותרים בתיק הממוסה מתחלקים שווה בשווה בין בלאקרוק שווקים מתפתחים וIDEV (שווקים מפותחים מחוץ לארה"ב).

הסיבה שהעדפתי לפזר זאת כך היא כי 64% אחוז מהחברות שVT משקיעה בהן, הן אמריקאיות כך ששילוב של סנופי + VT יוצרת למעשה חפיפה די גדולה.

השאלה היא האם עלי להתייחס לסכום שמושקע בסנופי כיחידה אחת או שעלי לבחון את העניין מבחינת אופק השקעה והקצאה? (כספי פנסיה של 30+ שנים מול כספים לטווח בינוני).
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 19:52
נשמע כמו פיזור עולמי מסוים. לא בדיוק לפי המשקלים הנכונים אמנם, אבל בסדר.

ודאי, שילוב של סנופי עם VT זה משקל יתר משמעותי לארה"ב. אבל למה לא רק VT?