⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בסיסית - פקודת לימיט בקניה

🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2023 14:35
היי,

שאלה בסיסית - עמכם הסליחה.

עד היום שאני קונה קרן סל אירית (נגיד S&P 500 ומדד עולמי של בלאקרוק) אני מקפיד לקנות בימי מסחר (שני-חמישי) בשעה 16:30 שעון ישראל.

אני קובע Limit של 0.5% - דהיינו אני מוכן לקנות עד 0.5% יותר מהמחיר הנוכחי.

מספר שאלות אליכם:

1. המחיר הנוכחי שמופיע בקניה זה בעצם המכירה האחרונה שנעשתה בספרים?

2. שאתם קונים, על איזה לימיט אתם שמים באחוזים?

3. חשוב לי שזמן הקניה יהיה שהשוק פתוח גם בעולם. משמעותי?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2023 14:59
כן

אני בודק את שער ההיצע (Ask) ושם לימיט בגובה הזה או קצת מתחתיו.

יש כאלה ששמים לימיט באמצע בין שער ההיצע לשער הביקוש ויש כאלה ששמים לימיט בשער הביקוש ואפילו נמוך ממנו (כי למה שאצא פראייר ואשלם יותר מהמחיר הכי גבוה שמישהו אחר מוכן לשלם כרגע, נכון? :) ). בפועל האסטרטגיה האחרונה גורמת ללא מעט מקרים שהקניה פשוט לא מתבצעת והשער "בורח" לך למעלה.

בסופו של דבר כדאי לזכור שההבדל בין פיפס לכאן או לכאן בשער הקניה של הקרנות האלה זניח כל כך לטווח הארוך, שעדיף לוודא שהקניה שלך תתבצע מאשר לדאוג שהשער שתקבל יהיה נמוך בעוד 0.1% מהנוכחי.

לא
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2023 15:24
אז אסטרטגיה של לימיט מינוס חצי אחוז היא סבירה בהחלט במידה ואני פשוט מעוניין לרכוש ולא לבצע אופטימיזציה, נכון? (אני יוצא מנקודת הנחה שברוב הפעמים אני לא באמת אשלם חצי אחוז יותר אלא את השער הכי טוב ״כרגע״).
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2023 15:50
אני מניח שאתה מתכוון לימיט של מינוס חצי אחוז משער ההיצע הטוב ביותר באותו רגע. זה אמור לעבוד (תלוי בגובה הספרד בין שער הביקוש להיצע), אבל עדיף כאמור לא להתעסק במיקרו אופטימיזציה ולשים את הלימיט בשער ההיצע או קרוב אליו. כך תוודא בסיכוי גבוה שהקניה שלך תתבצע ולא תבזבז זמן יקר בהמתנה לביצוע או בבריחת שער.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2023 21:42
עוד יותר טוב לימיט בגובה ask פלוס 100%. הרכישה תתבצע בטוח וזהו.

כל חלקיק אחוז שאתה יורד מתחת למחיר ה-ask מוריד טיפ טיפה את המחיר שתשלם (אם תתבצע עסקה) ומעלה טיפ טיפה את הסיכוי שהעסקה לא תתבצע.

רוב הסיכויים שזה יעבוד - תשלם קצת פחות. אבל סיכוי קטן שזה לא יעבוד, השער יברח ותשלם קצת יותר.

איך זה מתאזן? האם הסיכוי הגדול לרווח קטן גובר על הסיכוי הקטן להפסד גדול, או אולי להיפך? אם אתה רוצה לבצע אופטימיזציה, צא וחשב את התוחלת. אני לא טרחתי לחשב, כי אני פשוט מעוניין לרכוש ולא לבצע אופטימיזציה.