⬅ חזרה לאינדקס

קרנות נאמנות בארץ/חו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2017 19:36
שבוע מוצלח לכולם/ן

קרנות נאמנות ותעודות סל עולם חדש (ומעניין) עבורי , עברתי על הארכיון בבלוג וקראתי את הפוסטים המעולים בנושא.

אני אדם מעשי מטבעי , החלטתי ליישם הלכה למעשה. מספר שאלות בסיסיות.

ניתן לרכוש בארץ/עולם נקודות בקרנות בכל סכום? האם יש דרישות מינימום?

יש מספר נקודות שממנו אני יכול לרכוש או שלצורך העניין ניתן לקנות מספר נקודות בעשרות/מאות/אלפי שקלים הכל לשיקול דעתי? ראיתי קרנות מחקות שכל נקודה היא כמה שקלים תאורטית אדם יכול לרכוש ב50 ש"ח?

אני חושב להתחיל מסכום קטן יחסית נניח 10,000 ש"ח ולפזר בין 4-2 קרנות מחקות. וכל רבעון להוסיף עוד קצת , הראיה היא לטווח ארוך. האם רכישה חד פעמית של כמות נקודות גדולה יותר יעילה מרכישות קטנות שמבוצעות לאורך תקופה ארוכה?

תודה מראש !

חשוב לי לומר שכל מה שיירשם פה לא יהווה יעוץ/המלצה. ומה שאעשה או לא אעשה עם המידע הוא על אחריותי הבלעדית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2017 20:01
דרך הבנק ניתן בכל סכום, כל עוד אתה יכול לקנות יחידות שלמות של הקרן. בתי השקעות בארץ דורשים מינימום סכום התחלתי (אצל הרוב זה 20,000 ש"ח) לפתיחת חשבון.

בסכומים קטנים כן, בהנחה שיש עמלת מינימום לקנייה. ברכישה חד פעמית תשלם אותה פעם אחת, ברכישות קטנות תשלם אותה על כל קנייה בנפרד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2017 22:49
תודה ! @נטול גלוטן

"יחידות שלמות של הקרן" מושג חדש שלא נתקלתי בו בקריאה בנושא. איפה יצוין באיזה קרן אפשר/אי אפשר לרכוש? איפה עליי להסתכל?

נכון לעכשיו נוח ולא בהרבה יותר יקר דרך הבנק (אוצר החייל) ייתכן ובעתיד אעביר לבית השקעות. שוב פעם תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2017 23:23
הכוונה פשוט: אם שער הקרן הוא 12 ש״ח ליחידה אז אתה יכול לקנות רק בכפולות של 12 ש״ח.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2017 18:08
תודה חבר'ה !

בישראל אני מבין שהמחיר יהיה תמיד באגורות נניח 5122635 (רק לדוגמא) היא בעצם שקל ו7 אגורות משוערך. האם זה נכון? נניח אני רואה 700 זה בעצם 7 שקלים ליחידה?

בארה"ב זה יהיה תמיד אותו דבר רק ב us אני מבין נכון?