⬅ חזרה לאינדקס

מעבר בין קופות גמל - הוצאת קיטור

🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2017 09:33
אז אחרי שקראתי וקראתי בבלוג והבנתי פחות או יותר מה עלי לעשות, החלטתי להחליף קופת גמל. אחרי שנים של דמי ניהול לא הוגנים וסירוב להורדתם, פניתי לבית השקעות אחר ויצרתי לי תמהיל מוצלח של עוקבי מדדים ודמי ניהול נמוכים. שלחתי את כל המסמכים וכבר ציפיתי להחלפה ולתשואות.

אתמול התקשרו מקופת הגמל הננטשת והפעילו מכבש לחצים עצום, שכלל גם הפחתה דרמטית של דמי הניהול (יותר נמוך ממה שהציעו לי בקופה החדשה), ביטול דמי הניהול על הפקדות ומתן טלפון ישיר ליצירת קשר כדי לאפשר יחסי קופה-לקוח טובים יותר. המכבש עבד והחלטתי לבטל את המעבר. עכשיו אני מצטערת מעט על המהלך ולו בגלל שבקופה הנוכחית אין לי אפשרות למסלול פאסיבי (יש רק אחד של מניות ואליו אעבור) או לחלוקת אחוזים לפי בחירה :(

רק רציתי להוציא מהסיסטם....
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2017 09:40
אם המטרה של המעבר הייתה להוריד דמי ניהול, הרי שמטרה זו הושגה. אין מה לרתוח.

בכל יום בעתיד תוכלי לעשות שוב מעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2017 09:50
+1

למרות ההיתכנות התיאורטית, זאת הפעם הראשונה שאני שומע על מישהו שגבו ממנו דמי ניהול על הפקדה בקופת גמל. טוב שפעלת לביטול הדבר הזה.

זה כבר שיקול אחר, שתוכלי לקחת את הזמן ולחשוב אם חשוב לך מספיק כדי לבצע מעבר נוסף.

אם תשתפי את שם בית ההשקעות וגובה דמי הניהול שניתנו לך, הפרטים יוכלו לסייע לאנשים אחרים בפורום כמו שהסתייעת את מהודעות של אחרים.

בנוסף, הנתונים יאפשרו לשקול בצורה יותר קונקרטית את ההקרבה הפוטנציאלית לעומת הוויתור על מסלול פסיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2017 09:59
לגבי חלוקת אחוזים לפי בחירה - בטוח שאין? אני שואל כי בכל טופס העברה בין מסלולים שראיתי היתה כזו אפשרות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2017 22:01
לכי עם ההצעה החדשה למקום שרצית לעבור אליו ותבקשי השוואה, מה יש להפסיד?