⬅ חזרה לאינדקס

ניהול סיכונים - רכישת דירה/קרן השלמות

🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2017 11:29
שלום לכולם,

אני ואישתי נמצאים בתחילת שנות ה-30 (ללא ילדים), מתכננים לקנות דירה ללא הוצאת קרן ההשתלמות - עובדים בתחום ההייטק - התכנון הוא לקחת משכנתא עם החזר שהוא בערך 25-30% מההכנסה החודשית עם מסלול אחד ל6-7 השנים הקרובות ככה שההחזר ההתחלתי יהיה יותר אגרסיבי ולאחר מכן ירד (עקב גדילת ההוצאות הצפויה).

בהנחה שאנחנו לוקחים משכנתא ומשקיעים את ההון העצמי שלנו בדירה (מעבר לסכום שתכננו להשאיר בצד ל"יום הדין") - מתכננים להשאיר את הכספים שם ככל שניתן אלא אם תהיה איזושהיא קטסטרופה - מסלול כללי נראה לי מעט שמרני מדי, עם זאת..אני לא סגור לגבי מסלול מנייתי ברובו כשבעצם אנחנו גם ממונפים בנכס שרכשנו (משכנתא) וגם מסתכנים באפיק ההשקעה הזה - כרגע הכיוון שלי הוא 50-50 או 30-70 לטובת המניות (נטייה ל50-50)

אשמח לשמוע כיווני חשיבה (ללא ייעוץ :) ) בקבלת ההחלטה הזאת לגבי הכספים שנשארים בקרן - אין לי מספיק ידע/ראיה רחבה מספיק כדי לקבל החלטה חכמה כאן כנראה. בנוסף אם יש אפיק לייעוץ מעבר לפורום שבו כדאי להתייעץ לגבי נושאים כאלה מבעלי ניסיון, אשמח לשמוע.

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2017 11:40
להיפך, זהו הנכס היחידי שהייתי מסכים להחזיק בזמן שיש לי הלוואה כלשהיא, אחרת פשוט הייתי סוגר את החלק היחסי של ההלוואה (זה אותו סיפור עם מינוס בבנק בזמן שיש חיסכון, לא משתלם לקבל 2% על אגח כשהריבית על ההלוואה יותר מזה).

זה גם תלוי באחוז הריבית על ההלוואה, היות ומדד מניות רחב בממוצע עשה 7-10% בשנה, אז לריבית מעל 4.5-5% לא הייתי משקיע כלל אלא סוגר את ההלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2017 12:28
התשואה על סגירת ההלוואה מובטחת.

התשואה בקרנ"ש לא.

מה אז?
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2017 12:37
אותו עיקרון. רק שכאן אין צורך להתחשב במיסוי, לכן הייתי משאיר בקה"ש גם אם ההלוואה הייתה בריבית קצת יותר גבוהה.

כל אחד ואזור הנוחות שלו כמובן

בכל מקרה עניתי לפות"ש שאמר שהוא לא מרגיש בנוח להשקיע במניות בזמן שיש לו הלוואה, ואני טענתי שאם כבר להשקיע במשהו אז רק מניות
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2017 01:27
תודה על התגובות,

אני מעדיף להשאיר את הכסף בקרן ההשתלמות כי אני מסתכל גם מעבר לאופק המשכנתא העתידית (כרגע מעוניין להתקדם עם הקרן כמה שיותר קדימה, משכנתא אולי גם אוכל לכסות מהכנסה פנויה שלא בקרן ההשתלמות לעומת הזמן שלוקח לצבור סכומים בקרן).

עם זאת, כן רציתי לוודא איפה אני עומד מבחינת דיעות האנשים כאן (ללא לייעץ).

אשמח לעוד דעות במידה ויש, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2017 04:32
לדעתי צעד שגוי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2017 07:09
עצם הרצון להשוות לדעות של אחרים הוא שגוי?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2017 19:21
LOL, לא.

הצעד של לשמור כספים בקה"ש ולהגדיל משכנתא הוא שגוי לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2017 19:42
בכל ריבית?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2017 19:47
בריביות היום כן.

לאדם שלא מושקע ב100% מניות אז בכל ריבית.