⬅ חזרה לאינדקס

Cost Basis עבור מתנת מניות בתוך משפחה

🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2023 17:21
שלום לכולם.

אנחנו משפחה של אזרחי ארה"ב תושבי ישראל.

להורים שלי יש Inherited Roth IRA דרך ירושה של סבא, ויש כמות של מניות שהם רוצים לתת לנו במתנה. לי יש חשבון ameritrade שהינו חשבון ממוסה.

החלטנו שנעשה פיילוט קודם וננסה להעביר אלי את החלק שלי של המניות כדי להבין איך לבצע, רמת הקושי, וללמוד את שיקולי המיסוי. מדובר במתנה של כמה אלפי דולרים לכל ילד.

החשבון של ההורים נמצא בשוואב ושלי ameritrade, ובגדול מבחינה טכנית אנחנו מוכנים לפעולה, אבל עלתה שאלה.

בדרך כלל שנותנים מתנה של מניות בארהב, מקבל המתנה מקבל את אותו הcost basis שהיה לנותן המתנה. אבל פה מדובר בחשבון roth ira שבעצם פטור ממס, והמניות הולכות להגיע לחשבון ממוסה רגיל. איזה cost basis אני הולך לקבל אם נתקדם עם המהלך הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2023 17:24
עוד שאלה שעולה מזה - האם הcost basis מבחינת הרשויות שונה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2023 17:58
לא הבנתי איך הם מתכוונים להעביר את המניות מהRoth לחשבון שלך.

למיטב ידיעתי מRoth אפשר למשוך רק דולר מזומן.

זה גם עדיף לך (ולהם). הם לא משלמים מס על המשיכה, ואתה מקבל במתנה כסף נקי שאתה יכול להשקיע בCost Basis של היום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2023 18:09
היי, לא קשור לנושא - תוכל בבקשה לשלוח לי הודעה בפרטי? אני רוצה לשאול בקשר לנושא פרטני ואני לא יכול לשלוח בגלל שאין לי דירוג (כנראה).
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2023 22:57
מוזר. זה היה נשמע משוואב שיש אפשרות כזאת. שלחתי להם גם שאלה בעניין של איך מחושב הcost basis במקרה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2023 06:11
חיפשתי באתר שלהם ובשאר האינטרנט, 99.999% שזה לא אפשרי.

אבל יש סיבה שאתם מעדיפים לבצע זאת כך? זה נשמע שבמקום לקבל CB של היום, אתה מקבל CB יותר נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2023 06:28
בעיקר סנטימנטלי. לא מדובר בסכום שמשנה את המשחק וגם מדובר בהשקעה בחברה אחת ספציפית.

לאחותי (שאין לה עדיין תיק השקעות) ייעצתי לקחת את המזומן במקום, ולהתחיל עם קרנות מחקות מדד אם כבר יש לה הזדמנות סוף סוף להתחיל להשקיע.

נראה מה יהיה מול שוואב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2023 20:17
אני רק מעדכן פה - שוואב ענו שבRoth IRA זה אפשרי ואכן יתבצע step-up לcost basis, אבל בגלל שזה Inherited Roth IRA זה לא אפשרי, אז בסוף המניות יימכרו והמזומן יעבור אלינו.

תודה לכל העונים!